Avtor |
Sporočilo |
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
01 Apr 2008 20:26 |
|
se da ful dobre domače monti namaze naredit: pusta pasirana skuta + kaj ti paše (čebula, svež drobnjak, katerakoli začimba ki ti je všeč, ajvar,...) |
|
|
|
|
Mojca126
Čveka
Pridružen/-a: 27.03. 2008, 15:28
Prispevkov: 162
|
Objavljeno:
01 Apr 2008 21:44 |
|
kaj je pa humus? |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wLev4xO/]
[/url] |
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 01:51 |
|
poglej pod recepte...ostalo. |
|
|
|
|
Vijolica
Začetnica
Pridružen/-a: 26.03. 2008, 09:48
Prispevkov: 14
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 10:57 |
|
A lahko jem polnozrnate testenine in gor nariban sir, malo zapečen v pečici, ravno toliko, da se raztopi? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 10:59 |
|
Sir in testenine ne grejo skupaj :ne :ne |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 10:59 |
|
naj nebi, ker ima sir precej mašob: OH+M pa :ne |
|
|
|
|
Vijolica
Začetnica
Pridružen/-a: 26.03. 2008, 09:48
Prispevkov: 14
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 11:05 |
|
hm,.. potem bo pa kakšna paradižnikova omakca na sporedu. Kaj pa ve jeste zraven testenin? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 11:17 |
|
Par finih receptov imaš pri testeninah |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 11:21 |
|
Jaz najraje (no, vsaj to, kar naj bi bilo po montiju) kaj skombiniram s paradiznikom in zacimbicami; na primer popecem papriko, dodam olive ali feferoncke, gobice; od zacimb pa ponavadi izberem kaksno od tistih, ki se lepo kombinirajo s paradiznikom, na primer origano, bazilika, provansalska mesanica, rozmarin...
Drugace pa jih kombiniram tudi z zelenjavo. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 11:38 |
|
sonjah je napisal/a: |
Sir in testenine ne grejo skupaj :ne :ne |
žal res ne gre. bi tudi meni pasalo. :D |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 12:44 |
|
Punce, ena kolegica me je prosila za uslugo..rada bi začela z Montijem, pa ne ve, ali sme uživati izdelke iz brezglutenske moke. Ali ima katera kej pojma o tem? |
_________________
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 12:49 |
|
flicka, jaz ne vidim nobenega problema |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 17:06 |
|
Jah ne vem no...ta moka naj bi bla iz rizevega skroba, krompirjevega in prosenega. To pa mi ne diši po 1. stopnji... |
_________________
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 18:50 |
|
Jaz ti žal ne morem odgovoriti, ker se ne spoznam na to |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
03 Apr 2008 09:09 |
|
Mislim, da obstaja kar nekaj razlicnih mok, ki ustrezajo kriterijem, da so brez glutena in da so po montiju. Brezglutenske mesanice za kruh (ki so na voljo), pa verjetno ne bodo najbolj ustrezale montiju. Vec info bo na spletni strani drustva za Celiakijo.
V bistvu se ne sme jesti izdelkov iz:
* pšenice
* rži
* ječmena
* in verjetno tudi ovsa
vir: http://www.drustvo-celiakija.si/index.php?id=9 |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
Nina
Začetnica
Pridružen/-a: 06.04. 2008, 16:26
Prispevkov: 23
|
Objavljeno:
07 Apr 2008 12:19 |
|
Mene pa zanima če lahko jem lignje polnjene s šunko in sirom ? |
_________________
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
07 Apr 2008 13:01 |
|
Ojla, Nina. Nisem ti še izrekla dobrodošlice: Lepo pozdravljena med nami
Ja, lahko ješ polnjene lignje. Samo speci jih na žaru in sir naj bo "lahke sorte" :D :D . |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
07 Apr 2008 13:32 |
|
ja, super jed! le v gostilni je treba paziti, ker ponekod dajejo poleg malo riža. doma pa itak veš kaj uporabljaš pri kuhi. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
07 Apr 2008 14:11 |
|
Super so tudi, če jih polniš z blitvo in sirom-lahko pa še za okus pršutka zraven. V gostilni jih pa radi še malo v moki povaljajo pred pečenjem :ne :ne |
|
|
|
|
Nina
Začetnica
Pridružen/-a: 06.04. 2008, 16:26
Prispevkov: 23
|
Objavljeno:
07 Apr 2008 23:14 |
|
Spet jaz
Zanima me, če lahko jem žgance iz ajdove moke. Verjetno ste imele že kakšno debato o tem, samo sem mi trenutno ne da vse brat, ker sem tooolk
Hvala punce
Nočko |
_________________
|
|
|
|
|