Avtor |
Sporočilo |
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
01 Apr 2008 18:28 |
|
no..pa sem se še jaz lotila tega čudežnega kruha...
imam eno vprašanje: podvojila sem količine, kako pa je zdaj s časom pečenja?
...joj res nimam izkušenj s pečico in temi rečmi...
pa še koliko ta masa naraste? upam da ne bo pekač premajhen |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
01 Apr 2008 18:32 |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 10:58 |
|
joj...kaka pekarica sem jaz
...sem nardila enga z belo moko za domače in enga mešanga z PZ pirino in rženo moko.
in se lepo lotim dat najprej belga na prtiček...ampak vse je teklo...steklo na pult, tak da sem testo komaj polovila in dala nazaj v skledo kjer zdaj čaka.
potem sem samo pogrela posodo in svojga kar vlila v pekač in fliknila pečt. sem zeeelo skeptična da bokaj ratalo...mam filing da se bo sprijel in da bo pocast.
poročam za par urc.
vsaj bel mora ratat...ker je mati že včeraj težila da s tega ne bo nič...(saj veste:stara šola...) |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 11:02 |
|
sem se nasmejala
Jaz , kako mora zgledati, tako da ti ne znam svetovati. Se mi pa zdi, da je ena (Dulcinea? ) rekla, da je testo bolj tekoče in da ga je treba dati na peki papir |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 14:53 |
|
corcoras je napisal/a: |
joj...kaka pekarica sem jaz
...sem nardila enga z belo moko za domače in enga mešanga z PZ pirino in rženo moko.
in se lepo lotim dat najprej belga na prtiček...ampak vse je teklo...steklo na pult, tak da sem testo komaj polovila in dala nazaj v skledo kjer zdaj čaka.
potem sem samo pogrela posodo in svojga kar vlila v pekač in fliknila pečt. sem zeeelo skeptična da bokaj ratalo...mam filing da se bo sprijel in da bo pocast.
poročam za par urc.
vsaj bel mora ratat...ker je mati že včeraj težila da s tega ne bo nič...(saj veste:stara šola...) |
Men mami tud ni verjela, da bo kaj ratalo iz te moke, pa je bil super. Ja, jaz sem ga dala na peki papir. Tko da ni blo nič maščobe. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 14:56 |
|
Jaz sem pa pekla brez peki papirja (ker sem ga pozabila dati v pekac), pa tudi masa je bila bolj tekoca, ampak mi je vseeno kar lepo uspel.
Sem ga pa nalo tezje dobila ven, zato naslednjic NUJNO peki papir. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 15:28 |
|
Ratalo je
nič se ni sprijelo, kar poletel je ven iz posode. Moj kruh je mislim da mal premal pečen, ker je tak bolj moker, sam je odliiičen!!!
Ta belega nisem probala, sam je baje tudi super.
Oba hlebčka sta tudi lepa tako na uč. Bom še pekla...sam bo spet kak mesec minil preden pridem domov. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
02 Apr 2008 15:42 |
|
|
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
06 Okt 2008 08:10 |
|
Včeraj sem pekla tale kruh. Je uspel (je dober), vseeno pa me zanima, koliko časa pustite, da vzhaja - vse skupaj. Ali mora čim dlje?
Sicer je malo hecen, spodaj ni skorje, samo na vrh (nimam pojma zakaj), je pa vseeno zelooo dober, sem dala tudi mešanico semen vmes - namesto enega lončka. In vmes, ko sem odkrila pokrov (za zadnjih 20 minut peke, sem malo poškropila z vodo - zaradi mehkobe).
Tnx. |
_________________ malen@
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
06 Okt 2008 09:13 |
|
Malena, lepo, da si se lotila pečta tale kruh. Jaz ga zdaj pečem skor vsak teden.
Jaz ga recimo zmešam skupaj enkrat dopoldne, okrog poldne ga prestavim v pekač, pol pa... enkrat popoldne ga dam pečt. Recimo da je med vsakim dejanjem vsaj ena ura. Sicer pa se tak vidi, kdaj je dovolj vzhajal.
Sem pa ugotovila, da je moke skoraj en kilogram (jaz jo kar kilogram dam), zato dam dve vrečki kvasa, in mal več vode (ene pol lončka). Rata ista zmes. Kruh je pa bolj voljen. Zgleda, da sem dajala pramlo kvasa.
Ne vem pap kako naj naredim, da bi bilo več skorje. Menii hočjo vsi sam škorjo jest. Bi mogla štručke naredit, sam kaj k omesim tko redko, da se ne da oblikovat. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
tejci81
Začetnica
Pridružen/-a: 12.10. 2008, 14:49
Prispevkov: 16
|
Objavljeno:
12 Okt 2008 17:03 |
|
mene pa zanima kako dolgo drži tak kruh oziroma ali ga lahko potem ko se ohladi razrežem in ga dam zamrznit?
(sem namreč edina ki ga bom jedla) |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wdT1JtK/]
[/url]
Začetek: 03.01.2011 |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Okt 2008 19:47 |
|
|
|
|
mijaka
Začetnica
Pridružen/-a: 05.11. 2008, 16:24
Prispevkov: 15
Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno:
05 Nov 2008 18:41 |
|
Jaz bi pa pekla kruh brez kruhomata in mi noče kvas shajati brez sladkorja. Mi je pa mož prinesel iz Hofra eno mešanico z apolnozrnatiu kruh in sem ugotovila da je noter tudi glukoza. Se ne sme, kajne? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Nov 2008 18:48 |
|
Te mešanicxe imajo ponavadi vse sladkor in še marsikaj drugega. Glej, baje je ta kruh iz te teme, v kateri pišeš zelo dober! -nisem probala, ampak sem pa že velikokrat prebrala!! |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
05 Nov 2008 23:02 |
|
mijaka je napisal/a: |
Jaz bi pa pekla kruh brez kruhomata in mi noče kvas shajati brez sladkorja. Mi je pa mož prinesel iz Hofra eno mešanico z apolnozrnatiu kruh in sem ugotovila da je noter tudi glukoza. Se ne sme, kajne? |
v tem receptu je kvas v prahu in vzhaja šele potem. Pa jaz po tanovem dam dva vrečki, ker gor piše da je za pol kg ena. |
|
|
|
|
hippika
Montinjačka
Pridružen/-a: 25.01. 2009, 19:23
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
28 Jan 2009 18:23 |
|
Moj kruh pa nič ne vzhaja :( |
_________________ |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 10:20 |
|
|
|
|
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 18:36 |
|
ja meni vedno vzhaja...in to zelooooo, samo ga je pa res potrebno pustiti nekaj časa.
jaz delam oz. se držim prvotnega recepta z malo korekturami po mojem okusu:
najprej zmešam moke - PZ, ajdovo, rženo (4 lončke PZ oni dve pa po 1 lonček) dodam sol )2 čakni žličji), kvas iz vrečke (uporabljam DI-GO kvas) in vodo...čeprav mi pride dokaj gosto, tko da vedno dodam še ziher 1 kozarček vode ekstra, da se fajn lepi na roke...je čist lepljivo.
Potme pa jaz to zmešam v oni posodi za kruh ki vrže gor pokrov ko je vzhajano... no in ko vrže gor pokrov, zmešam še vse "ostalo" - orehe, mandlje, bučnice, ovsene kosmiče, laneno seme in sezam (to imam trenutno doma, ko pa bo pošlo pa bom še kaj dodala) maso dam kar v pekač kjer bom pekla in ponavadi pustim počivati pokrito kakšnih 5 ur... testo vedno fuullll kipne!
Pečem pokritega z alu folijo tko kot je v receptu in res je - VEDNO RATA pa zelo je dober in tudi hitro poide, tko da ga pečem kar 2x n teden |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
|