Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Kruh
Avtor Sporočilo
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2008 18:28 Odgovori s citatom Back to top

no..pa sem se še jaz lotila tega čudežnega kruha... Vesel

imam eno vprašanje: podvojila sem količine, kako pa je zdaj s časom pečenja?

...joj res nimam izkušenj s pečico in temi rečmi...

pa še koliko ta masa naraste? upam da ne bo pekač premajhen Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2008 18:32 Odgovori s citatom Back to top

Joj, ne bi vedela, kako je z dvojno količino. Meni ga je že enojna kar precej, zato nisem niti pomislila. Je pa pri enojni masi pri meni poln pekač (cca. 30 X 20)

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 10:58 Odgovori s citatom Back to top

joj...kaka pekarica sem jaz Embarassed
...sem nardila enga z belo moko za domače in enga mešanga z PZ pirino in rženo moko.

in se lepo lotim dat najprej belga na prtiček...ampak vse je teklo...steklo na pult, tak da sem testo komaj polovila in dala nazaj v skledo kjer zdaj čaka.

potem sem samo pogrela posodo in svojga kar vlila v pekač in fliknila pečt. sem zeeelo skeptična da bokaj ratalo...mam filing da se bo sprijel in da bo pocast.

poročam za par urc.

vsaj bel mora ratat...ker je mati že včeraj težila da s tega ne bo nič...(saj veste:stara šola...)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 11:02 Odgovori s citatom Back to top

:lol sem se nasmejala

Jaz Ne vem , kako mora zgledati, tako da ti ne znam svetovati. Se mi pa zdi, da je ena (Dulcinea? Ne vem) rekla, da je testo bolj tekoče in da ga je treba dati na peki papir Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 14:53 Odgovori s citatom Back to top

corcoras je napisal/a:
joj...kaka pekarica sem jaz Embarassed
...sem nardila enga z belo moko za domače in enga mešanga z PZ pirino in rženo moko.

in se lepo lotim dat najprej belga na prtiček...ampak vse je teklo...steklo na pult, tak da sem testo komaj polovila in dala nazaj v skledo kjer zdaj čaka.

potem sem samo pogrela posodo in svojga kar vlila v pekač in fliknila pečt. sem zeeelo skeptična da bokaj ratalo...mam filing da se bo sprijel in da bo pocast.

poročam za par urc.

vsaj bel mora ratat...ker je mati že včeraj težila da s tega ne bo nič...(saj veste:stara šola...)


Men mami tud ni verjela, da bo kaj ratalo iz te moke, pa je bil super. Ja, jaz sem ga dala na peki papir. Tko da ni blo nič maščobe.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 14:56 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem pa pekla brez peki papirja (ker sem ga pozabila dati v pekac), pa tudi masa je bila bolj tekoca, ampak mi je vseeno kar lepo uspel.

Sem ga pa nalo tezje dobila ven, zato naslednjic NUJNO peki papir.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 15:28 Odgovori s citatom Back to top

Ratalo je Vesel

nič se ni sprijelo, kar poletel je ven iz posode. Moj kruh je mislim da mal premal pečen, ker je tak bolj moker, sam je odliiičen!!!

Ta belega nisem probala, sam je baje tudi super.

Oba hlebčka sta tudi lepa tako na uč. Bom še pekla...sam bo spet kak mesec minil preden pridem domov.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2008 15:42 Odgovori s citatom Back to top

OK OK OK

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2008 08:10 Odgovori s citatom Back to top

Včeraj sem pekla tale kruh. Je uspel (je dober), vseeno pa me zanima, koliko časa pustite, da vzhaja - vse skupaj. Ali mora čim dlje?

Sicer je malo hecen, spodaj ni skorje, samo na vrh (nimam pojma zakaj), je pa vseeno zelooo dober, sem dala tudi mešanico semen vmes - namesto enega lončka. In vmes, ko sem odkrila pokrov (za zadnjih 20 minut peke, sem malo poškropila z vodo - zaradi mehkobe).

Tnx.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 06 Okt 2008 09:13 Odgovori s citatom Back to top

Malena, lepo, da si se lotila pečta tale kruh. Jaz ga zdaj pečem skor vsak teden.

Jaz ga recimo zmešam skupaj enkrat dopoldne, okrog poldne ga prestavim v pekač, pol pa... enkrat popoldne ga dam pečt. Recimo da je med vsakim dejanjem vsaj ena ura. Sicer pa se tak vidi, kdaj je dovolj vzhajal.

Sem pa ugotovila, da je moke skoraj en kilogram (jaz jo kar kilogram dam), zato dam dve vrečki kvasa, in mal več vode (ene pol lončka). Rata ista zmes. Kruh je pa bolj voljen. Zgleda, da sem dajala pramlo kvasa.

Ne vem pap kako naj naredim, da bi bilo več skorje. Menii hočjo vsi sam škorjo jest. Bi mogla štručke naredit, sam kaj k omesim tko redko, da se ne da oblikovat.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tejci81
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 12.10. 2008, 14:49
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2008 17:03 Odgovori s citatom Back to top

mene pa zanima kako dolgo drži tak kruh oziroma ali ga lahko potem ko se ohladi razrežem in ga dam zamrznit?
(sem namreč edina ki ga bom jedla)

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wdT1JtK/]

[/url]

Začetek: 03.01.2011
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2008 19:47 Odgovori s citatom Back to top

Jaz ga vedno, ko se shladi razrežem in dam v skrinjo. V kuhinji hitro rata suh ali pa plesniv, zato ga tudi potem skoz hranim kar v vrečki v hladilniku.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mijaka
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 05.11. 2008, 16:24
Prispevkov: 15
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2008 18:41 Odgovori s citatom Back to top

Jaz bi pa pekla kruh brez kruhomata in mi noče kvas shajati brez sladkorja. Mi je pa mož prinesel iz Hofra eno mešanico z apolnozrnatiu kruh in sem ugotovila da je noter tudi glukoza. Se ne sme, kajne?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2008 18:48 Odgovori s citatom Back to top

Te mešanicxe imajo ponavadi vse sladkor Confused in še marsikaj drugega. Glej, baje je ta kruh iz te teme, v kateri pišeš zelo dober! Ne vem -nisem probala, ampak sem pa že velikokrat prebrala!!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2008 23:02 Odgovori s citatom Back to top

mijaka je napisal/a:
Jaz bi pa pekla kruh brez kruhomata in mi noče kvas shajati brez sladkorja. Mi je pa mož prinesel iz Hofra eno mešanico z apolnozrnatiu kruh in sem ugotovila da je noter tudi glukoza. Se ne sme, kajne?

v tem receptu je kvas v prahu in vzhaja šele potem. Pa jaz po tanovem dam dva vrečki, ker gor piše da je za pol kg ena.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
hippika
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 25.01. 2009, 19:23
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 28 Jan 2009 18:23 Odgovori s citatom Back to top

Moj kruh pa nič ne vzhaja :(

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2009 10:20 Odgovori s citatom Back to top

Kako ne vzhaja? Si dala tega iz vrečke? Mogoče imaš pa prehladno v kuhinji.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Teya
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38

PrispevekObjavljeno: 29 Jan 2009 18:36 Odgovori s citatom Back to top

ja meni vedno vzhaja...in to zelooooo, samo ga je pa res potrebno pustiti nekaj časa.

jaz delam oz. se držim prvotnega recepta z malo korekturami po mojem okusu:
najprej zmešam moke - PZ, ajdovo, rženo (4 lončke PZ oni dve pa po 1 lonček) dodam sol )2 čakni žličji), kvas iz vrečke (uporabljam DI-GO kvas) in vodo...čeprav mi pride dokaj gosto, tko da vedno dodam še ziher 1 kozarček vode ekstra, da se fajn lepi na roke...je čist lepljivo.

Potme pa jaz to zmešam v oni posodi za kruh ki vrže gor pokrov ko je vzhajano... no in ko vrže gor pokrov, zmešam še vse "ostalo" - orehe, mandlje, bučnice, ovsene kosmiče, laneno seme in sezam (to imam trenutno doma, ko pa bo pošlo pa bom še kaj dodala) maso dam kar v pekač kjer bom pekla in ponavadi pustim počivati pokrito kakšnih 5 ur... testo vedno fuullll kipne!
Pečem pokritega z alu folijo tko kot je v receptu in res je - VEDNO RATA pa zelo je dober in tudi hitro poide, tko da ga pečem kar 2x n teden bravo

_________________
Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group