Avtor |
Sporočilo |
zverca
Montinjačka
Pridružen/-a: 15.11. 2007, 21:16
Prispevkov: 26
|
Objavljeno:
08 Jan 2009 21:50 |
|
Sodelavka jo dodaja skoraj vsem jedem (riž, enolončnice, juhe). Skratka je baje zelo sitostna |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wmcf6uF/]
[/url] |
|
|
|
zverca
Montinjačka
Pridružen/-a: 15.11. 2007, 21:16
Prispevkov: 26
|
Objavljeno:
08 Jan 2009 21:52 |
|
Matilda hvala. Sicer odprla še nisem, ampak mi deluje, kot da je v prahu? Moram preverit |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wmcf6uF/]
[/url] |
|
|
|
matilda007
Čveka
Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma
|
Objavljeno:
08 Jan 2009 23:15 |
|
No, če je v prahu, je to druga zgodba. Pol je to moka in jo pridno zamesi v kruh! Jz pečem že kar lep čas tistega brez kruhomata http://montignac.mojforum.si/montignac-about162.html
Sem mislala, da si kupla zrna oz. semena oz. kakorkoli pač že, v glavnem nezmleta. Tako ali drugače jh boš koristno uporabila, koristno predvsem za tvoje zdravje.
Kvinoja... meni najljubša, dokler nisem zvedla, da je OH in da ne sme biti B in M zraven. Ker mam običajno beljakovinske obroke, razen zjutraj, ne gre več zraven. Drgač pa paše, če gremo po Montiju, v zelenjavne juhe, v zelenjavne prikuhe, niti nima izrazitega okusa, je pa izjemno zdrava. Verjetno bo šlo, oz sem že videla, da ena prakticira kvinojo za zajtrk, kuhano na vodi in malo mleka. Je za probat! Pa še hiter je kuhana, glede na ostale polnozrnate žitarice (ca. 10-15 min, pa je to to, takoj se vidi, kdaj je kuhana, ker postane kroglica prosojna in nima več belega jedra). |
_________________ Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach |
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
09 Jan 2009 08:03 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
09 Jan 2009 09:49 |
|
|
|
|
Tista
Začetnica
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 17:08
Prispevkov: 24
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
10 Jan 2009 10:08 |
|
Ojla!
Eno vprašanjce... opažam, da mi skuta ne ne leži preveč, zjutraj jo pojem res minimalno, četudi sem jo poskusila izboljšat z zelišči... pa me zanima, lahko skuto nadomestim s kislo smetano, lahko seveda...? Obe vsebujeta enak % maščob...
Pa še neki - a dam lahko kdaj pa kdaj otrobe v k. smetano, ne v jogurt? |
|
|
|
|
Dagger
Čveka
Pridružen/-a: 30.10. 2008, 09:32
Prispevkov: 115
|
Objavljeno:
11 Jan 2009 12:16 |
|
Danes sem kupila čili omako, ki jo bom uporabila za kakšne pz špagete. Je brez sladkorja. Pa me zanima če uporablja katera kaj podobnega? |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Jan 2009 13:24 |
|
Dagger je napisal/a: |
Danes sem kupila čili omako, ki jo bom uporabila za kakšne pz špagete. Je brez sladkorja. Pa me zanima če uporablja katera kaj podobnega? |
napiši prosim sestavine. jaz si ponavadi sama naredim omako za testenine, včasih pa bi vseeno poskusila kaj novega. kako je z maščobami?
pa napiši tudi v podforum kje kupim, da bomo vedele (ceno, znamko, mogoče količino, trgovino kje si kupila). |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dagger
Čveka
Pridružen/-a: 30.10. 2008, 09:32
Prispevkov: 115
|
Objavljeno:
11 Jan 2009 15:24 |
|
Paradižnik(82%), čebula, kis, zelena čili paprika (3%), sol, modificiran škrob(pšenični), česen, začimbe.
rada imam pekoče stvari pa sem malo pregledovala omake v trgovinah in jih večina ima sladkor notri. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Jan 2009 16:08 |
|
ne vem kako je škrobom, ostalo je v redu. pa še podatki o hranilni vrednosti? če ima veliko maščob, seveda odpade. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 12:54 |
|
mene pa zanima ljutenica. tista, ki sem jo gledala v mercatorju, je imela notri sladkor in je potem nisem kupila. kje jo kupite ve? tnx. |
_________________ malen@
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 13:46 |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 17:19 |
|
|
|
|
Tista
Začetnica
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 17:08
Prispevkov: 24
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 17:45 |
|
Vem, da sem tečna, ampak me res zanima...
Tista je napisal/a: |
Eno vprašanjce... opažam, da mi skuta ne ne leži preveč, zjutraj jo pojem res minimalno, četudi sem jo poskusila izboljšat z zelišči... pa me zanima, lahko skuto nadomestim s kislo smetano, lahko seveda...? Obe vsebujeta enak % maščob...
Pa še neki - a dam lahko kdaj pa kdaj otrobe v k. smetano, ne v jogurt? |
Pa ko sem lih tukaj... sej mogoče je butasto... No, jutri bo en teden kar sem na Montiju in imam grozne probleme z vetrovi! Po črevesju mi dela tako, da me kar boli, da ne govorim o zvokih... tudi zjutraj se zbudim in me vse boli... se bo to sčasoma umirilo ali...?
Pa lep pozdrav vsem "sotrpinkam"! |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 19:22 |
|
tista, če boš jedla z kislo smtano, naj bo res lahka. ker OH in M ne grdo skup. drugače pa maš mogoče z vetrovi probleme, če ješ veliko pz kruha. vsaj mene to npenja. da o ohrovtu, brokoliju in drugi zelenjavi ne govorim.
ljutenica brez sladkorja se dobi v šparu, njihova znamka. postavljena je med vloženimi zadevami. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Tista
Začetnica
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 17:08
Prispevkov: 24
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 20:06 |
|
Hvala Ela! Ja, je light in ima natanko 10% maščob, lih tako kot skuta, ki jo imam doma... s tem, da mi je k. smetana veliiiiiko bolj okusna...
Kruha pa niti ne jem toliko, sem si včeraj komaj spekla svojega (polomija!), res pa je, da je na jedilniku kar precej zelenjave in cca. 2 jogurta na dan...
Pa še nekaj... ta teden sem v popoldanski izmeni in ravno prej, okol pol sedmih sem povečerjala - solata s tuno... doma bom cca ob 21.30, spat hodim okol polnoči, enih... lahko sploh še kaj pojem?? Kak jogurt?
Pa še nekaj... (joj, bom doktorirala kle, hehe) Opažam, da ne pojem kaj veliko tekoče hrane... juhe v tem tednu sploh nisem... spijem pa veliko čaja, pravi zeleni (nesladkan, seveda)... je to vsaj približno ok ali priporočate, da v svoj jedilnik uvedem kako juhico?
Zdej bom pa res dala mir!! |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Jan 2009 23:41 |
|
ne, saj je prav, da vprašaš.
juhe tudi jaz jem redko. ponavadi samo v nedeljo. no, odvisno. pozimi je še kolikortoliko prisotna, drugače v vročih dneh pa ne ravno velikokrat.
ko imaš priložnost, si skuhaj tudi juho. drugače pa se ne preveč obremenjevati s tem, sploh ker praviš, da popiješ veliko čaja. to je zelo dobro.
kar se tvojih obrokov tiče, si boš morala sama najti rešitev, ki ti bo odgovarjala. montignac priporoča zadnji obrok do osme ure. meni to vedno tudi ne znese in jem najpozneje do pol devete, pozneje pa ne. se zgodi, ampak je prej izjema kot pravilo. "dieto" prilagajaj svojemu načinu življenja. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
13 Jan 2009 09:40 |
|
babica je napisal/a: |
Zakaj si jo pa same ne skuhate???? ceneje bo in tudi zagotovo veste, kaj daste notri. Celo zdaj, ko so paprike dražje, bo ceneje, kot že vložena. Pa saj se znajdete, ženskice..... |
Zato, ker nimam svoje kuhinje in tu pri tašči nerada kaj packam. No, saj kaj si že skuham, če ni nič pametnega za jest, samo da bi pa eno velko reč kuhala, pa ne gre.
Sploh pa ne poznam recepta. Bi pa mogla nardit to reč poleti oz. jeseni, ko je veliko zelenjave.
Letos sem sklenila, da si naredim omako za pašto iz paradižnika, paprik, bučk in melancanov. Mogoče tudi mal čebule pa česen obvezno in sol. Bi pa paradižnik spasirala, ostalo pa na male koščke narezala, da bi šlo v stekleničke od fructalovih sokcov. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
NellyPija
Začetnica
Pridružen/-a: 13.10. 2008, 10:25
Prispevkov: 20
|
Objavljeno:
13 Jan 2009 11:54 |
|
hm... je kisla repa in kislo zelje dovoljeno? Lahko zraven jem pečenice oziroma fižol v zrnju?
Me čaka repa v hladilniku namreč in jo moram ponucati- plus tega je pa takoooooo dobra |
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
13 Jan 2009 12:57 |
|
Kislo zelje in repa, ne samo, da je dovoljeno, je zelo priporočljivo. Tudi pečenico lahko ješ zraven, fižola pa ne, ker je OH, razen če boš jedla samo zelje/repo in fižol.
Kolikor sem skapirala je fižol OH in ga ne smeš kombinirati z B. Samo se mi zdi, da je še kar nekaj reči nejasnih v zvezi s tem (šef ga enkrat priporoča, enkrat pa ne). Me popravite, če sem kaj kiksnila.
Lep dan. |
_________________ malen@
|
|
|
|
|
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39 Naslednja
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|