Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Dec 2008 11:52 |
|
matilda007 je napisal/a: |
Pozdravljena...
Citiram: |
Ali so dovoljene pečenice, čevapčiči in pleskavice imam namreč še zalogo v zmrzovlni skrinji in ne bi rada metala stran.
Do katere ure je priporočljivo imeti zadnji obrok zvečer.
Prosila bi še za linke do tistih razpredelnic z GI indexsi, da bom malo vedela kaj lahko jem.
Ali je kje kaj bolj dosegljivih receptov po montinjacu. Imam knjigo z recepti vendar so v njej recepti v večini iz samih dragih sestavin ali takih za katere sem prvič slišala ko sem prebirala recepte. |
nekaj ti lahko pomagam, ostalo ti bodo tiste, ki še bolj obvladajo...
- za pečenice ne vem čevape pa pleskavice pa te forumašice pridno papcajo (kokr sem zasledila), jaz jih ne jem
- o poznem obroku ti bodo tudi druge svetovale, jaz imam kosilo ful pozno, ampak ga vseeno jem razmeroma obilnega, ker je to edini topel obrok poleg zajtrka (pozno hodim iz službe, v službi pa... saj veš... ni ne časa ne denarja za ornk kosilo, poskrbim le za to, da nisem lačna . drgač pa mam "kočerjo" med 6 in 7 uro
- ogromno razpredelnic imaš že na forumu pod temo kaj je glikemični indeks, zadnja tabela je fenomenalna! http://montignac.mojforum.si/montignac-about512.html
- receptov maš ogromno na forumu, miljaužnt
tokilo z moje strani, ti bodo pa še druge povedle oz. svetovale kako in kaj. In dobrodošla!!!!!
|
|
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Dec 2008 11:53 |
|
babica je napisal/a: |
Bom še jaz majčkeno dodala:
Monti dovoljuje tudi pečenice in krvavice, če so domače izdelave (ko vem, kaj damo notri), seveda v pravih kombinacijah.
Večerja naj ne bi bila prepozno. Jaz osebno gledam, da imam zadnji obrok tja do 19tih.
Recepte v Montignacovi knjigi pa jaz pridno uporabljam. Sploh se mi ne zdijo iz dragih sestavin, res pa določene sestavine zamenjam, oziroma včasih tudi kar izpustim. Npr. grojer (ki je res nemarno drag) mirno lahko zamenjaš za lahki Jošt, ali kak drug lahek sir.
Pa spremljaj naše jedilnike, pa boš dobila kako pametno idejo za kosilo ali večerjo. |
|
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Dec 2008 12:00 |
|
pa še moj odgovor...
pleskavice in čevape lahko ješ po mili volji. edino kar pazi pri kupljenih, je sestava na deklaraciji. pripravljene jedi namreč velikokrat vsebujejo škrob in skrite sladkorje. če pa imaš domače, pa itak ni problema. glede pečenic in krvavic pa tudi jaz nisem ziher. mislim, da krvavice niso OK, ker če se prav spomnim, imajo v sebi svinjsko kri in kašo ter maščobo. to pomeni, da sta skupaj OH in M, ne vem pa kaj je kri. predvidevam, da B, zato ta kombinacija NI dovoljena. ustavi se v bistvu že pri maščobi in OHjih, ki ne gredo skupaj.
večerja naj bi bila do 8 ure zvečer. jaz jo včasih jem ob pol devetih, ker 8.15 pridem komaj iz službe.
linke do razpredelnic so ti punce že dale. tam najdeš tudi kratek povzetek montignacove metode. sicer pa kar se receptov tiče, si malo poglej naše recepte, ker so prirejeni montignacu in našim živilom ter dodatkom. je pa res, da v knjigah velikokrat uporabljajo 1001 stvar, ki je draga ali pa je pri nas težko dobavljiva.
če maš še kakšno vprašanje, kar tukaj vprašaj.
uspešno hujšanje! |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
03 Dec 2008 13:04 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Dec 2008 15:08 |
|
|
|
|
zinka
Začetnica
Pridružen/-a: 01.12. 2008, 23:01
Prispevkov: 2
|
Objavljeno:
04 Dec 2008 17:26 |
|
ela je napisal/a: |
citiram še zinko in vaše odgovore iz teme, ki sem jo zaklenila:
zinka je napisal/a: |
Sem se odločila da še jaz poskusim s hujšanjem po montinjacu.
Na začtku imam nekaj vprašanj:
Ali so dovoljene pečenice, čevapčiči in pleskavice imam namreč še zalogo v zmrzovlni skrinji in ne bi rada metala stran.
Do katere ure je priporočljivo imeti zadnji obrok zvečer.
Prosila bi še za linke do tistih razpredelnic z GI indexsi, da bom malo vedela kaj lahko jem.
Ali je kje kaj bolj dosegljivih receptov po montinjacu. Imam knjigo z recepti vendar so v njej recepti v večini iz samih dragih sestavin ali takih za katere sem prvič slišala ko sem prebirala recepte.
Sem hujšat že večkrat poskusila, pa mi nikoli ni uspelo, sedaj bi blo pa že skoraj potrebno ali pa moram zamenjat vso garderobo.
Lepo se imejte in hvala za odgovore. |
|
Najleša hvala vsem za odgovore in vzpodbudne besede.
Še eno vprašanje imam:
Ali je 100% sokove dovoljeno piti. Narejeni so iz koncentratov in naj nebi imeli dodanega sladkorja.
Hvala in lep pozdrav |
|
|
|
|
zmesnjava
Čveka
Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
Prispevkov: 377
Kraj: ljubljana
|
Objavljeno:
06 Dec 2008 10:19 |
|
PZ rezanci s skuto, može? |
_________________
|
|
|
|
matilda007
Čveka
Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma
|
Objavljeno:
06 Dec 2008 11:22 |
|
Po mojem okusu so ti 100% sokovi ful sladki, resda gre predvsem za sadni sladkor, vendar... jaz bi jih pila razredčene in kot "obrok", ker tud ta sok se more prebavit. To je moje mnenje...
Za testenine s skuto pa , saj veš, beljakovine ne grejo z OH. Pri zajtrku se pač tolerira nekaj beljakovin z mm, to pa zato, ker jih je malo (malo mleka v kavi ali čaju, malo skute z marmelado ali na kruhu...), verjetno tudi zato, ker je to prvi in najpomembneji obrok dneva in je želodček spočit in pripravljen.
Upam, da sem kaj pomagala... pa lep vikend! |
_________________ Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
09 Dec 2008 12:22 |
|
dobramisel je napisal/a: |
spet jaz!
nekaj bi vprasala,ali domaci jabolcni kompot brez sladkorja se sme jesti ali raje ne |
Prestavljeno, ker že imamo tukaj temo, kjer sprašujemo, kar ne vemo.
Pa še odgovor. Jahko ješ. Jaz si ga skuham z malo fruktoze. Je pa dober tudi brez sladila. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
pujsa pepa
Začetnica
Pridružen/-a: 02.12. 2008, 09:35
Prispevkov: 13
|
Objavljeno:
11 Dec 2008 13:15 |
|
Kaj pa polnozrnati kruhki od Nature Chrispy. A se to lahko namesto kruha? Jaz redko jem kruh, ker mi je tista marmelada bljak. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNXtVr9/]
[/url] |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
11 Dec 2008 15:04 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Dec 2008 15:49 |
|
pz testenine in skuta res ne grest skupaj. b in oh. žal... jaz bi bila zelo vesela že, če bi pz testeninam smela dodati tuno.
pujsa pepa, napiši nam sestavine, ker če je OK, bi si jih jaz tudi občasno privoščila.
dobramisel, kot ti je dulcinea že odgovorila, si lahko domači kompot komot pripraviš, dodaš malo fruktoze in ga imaš za malico. paziti pa je treba pri kupjenih, ker vsebujejo ogromno sladkorja. pa tudi če piše dietni.
zinka, jaz si te sokove včasih privoščim. če sem bila dolgo v službi, sem namesto kave spila 2dcl 100% soka. se mi zdi, da je še najmanj sladek rauchov pomaranča. nisem pa ziher.
sem pa bila enkrat razkurjena, ko mi je natakar prinesel anansovega 100%. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
pujsa pepa
Začetnica
Pridružen/-a: 02.12. 2008, 09:35
Prispevkov: 13
|
Objavljeno:
12 Dec 2008 14:42 |
|
CRISPY polnozrnati kruhki
Sestavine: zdrob celega pšeničnega zrna in rženi drobljenec (57%), rženi in rižev zdrob, posneto mleko v prahu, jedilna sol.
Povprečna vrednost za 100 g izdelka:
energijska 338 kcal
beljakovine 9,7g
OH 68,2 g od teh sladkorji 3,7 g
maščobe 2,9 g
od teh nenasičene maščobne kisline 0,5 g
prehranske vlaknine 9,0 g
natrij 0,45 g
To sem prepisala iz škatle. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wNXtVr9/]
[/url] |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Dec 2008 16:02 |
|
pujsa pepa je napisal/a: |
CRISPY polnozrnati kruhki
Sestavine: zdrob celega pšeničnega zrna in rženi drobljenec (57%), rženi in rižev zdrob, posneto mleko v prahu, jedilna sol. |
že pri rženem drobljencu nisem ziher, ker ne vem kaj točno to je, se pa ustavi tudi pri riževem zdrobu in posnetem mleku v prahu. kar je riževo itak ni dobro (razen neoluščeni rjavi riž), v kombinaciji z mlekom pa sploh ne, ker se mešajo b in oh. žal...
punce, si je katera privoščila montignacove pz piškote? so sladkega ali slanega okusa? so sploh vredni svoje cene? katere piškote še drugače kupujete? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
13 Dec 2008 16:31 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Dec 2008 12:07 |
|
mislim, da bi šlo. kaj pravite druge? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
16 Dec 2008 12:15 |
|
jaz tudi mislim, da ja. napiši recept, prosim.
jaz sem pa danes zvedela za recept - rafaelo. Tudi prosim za pomoč, če bi bilo to za nas in tudi potem napišem celoten recept: kokosova moka, fruktoza, kisla smetana, mandlji. Če bi dala tisto kislo smetano z manj maščob, pa ne vem, kakšen bi bil okus? Original recept je še drugačen in tudi še bolj okusen (z mlekom v prahu), samo je še več packanja. Ta recept je pa takšen na izi in hitro je narejeno. ????? Help. |
_________________ malen@
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Dec 2008 12:53 |
|
mislim, da bi tudi to šlo. sicer pa kaj je narobe z posnetim mlekom v prahu? kolikor vem, ga je montignac priporočal celo bolj od navadnega mleka. pa tudi boljši okus naredi v rafaelu. mmm... če bi to smeli jesti, potem bo gotovo na mizi čez praznike. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dagger
Čveka
Pridružen/-a: 30.10. 2008, 09:32
Prispevkov: 115
|
Objavljeno:
16 Dec 2008 14:37 |
|
No, da ne bom off topic v temi sladko o marmeladi, bom pa tule odgovorila.
ela zmedlo me je to, ker kolikor vem GROZDNI SLADKOR = GLUKOZA
ki pa ima zelo visok GI. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
16 Dec 2008 14:58 |
|
grozdni sladkor je glukoza? opa, tega pa nisem vedela. sem mislila, da je vsak sadni sladkor fruktoza. torej to ne bo ok. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 37, 38, 39 Naslednja
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|