Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Sladice
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2008 14:55 Odgovori s citatom Back to top

Naj vam najprej povem, kako je "nastalo" to pecivo. Hotela sem narediti nekaj sladkega in zagledala sem se v "Kokosov narastek" (montijevi recepti, str. 274), ampak mi je doma sfalila smetana. Zato sem se lotila zadeve malo drugace in nacarala sledece:

Sestavine:
3 jajca
50g fruktoze
50g mletega kokosa

Postopek:
Locila sem rumenjake od beljakov. Rumenjake sem penasto umesala, iz beljakov in fruktoze pa sem naredila sneg. V sneg sem nato pocasi in z obcutkom vmesala mlet kokos in nato se rumenjake.

Maso sem prelila v manjsi pekac (cca. 10x15) in postavila v predogreto pecico na 170 stopinj. Tako sem pekla najprej 20 minut na 170, nato pa se 15 minut na 150 stopinj (ker je zgoraj pecivo ze dobivalo lepo barvico, notri pa se ni bilo peceno).

Pecivo ohladis in postrezes samostojno ali pa dodas preliv (segreta marmelada BS, malinov/jagodni/borovnicev preliv ali pa stopljena cokolada)

Dober tek!

p.s. kolicine so za manjsi pekac, ce pecete v vecjem pa si privoscite dvojne kolicine sestavin

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 20 Jul 2008 15:52 Odgovori s citatom Back to top

mojsoncek je napisal/a:

3 jajca
50g fruktoze
50g mletega kokosa


dovoljena kombinacija na 1. stopnji?

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2008 08:55 Odgovori s citatom Back to top

ela, ne vidim problema... po originalnem monti receptu je zraven se sladka smetana.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2008 12:59 Odgovori s citatom Back to top

Po moje tudi ni problema v kokosu Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 02 Avg 2008 18:59 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem pa naredila po original receptu, vendar sem dala namest smetane mleko, ker smetane nisem imela. Je lih tko dobro, čeprav sem mislila, da se ne bo speklo.

Saj sem mislila pridt pogledat recept od mojsonček, ampak je celo popoldne tako treskalo, da sem imela vse odklopljeno. Bomo pa drugič po njenem naredili

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 14 Sep 2008 16:30 Odgovori s citatom Back to top

danes sem si spekla to pecivo. naredila sem ga po tem receptu in nanj dala še naribano jabolko. testo mi je bilo kar precej sladko (fruktozo sem odmerila po občutku), kislo naribano jabolko pa je sladkobo fajn nevtraliziralo. OK

testo je bilo precej krhko in je šlo narazen, ko sem ga rezala oz. vzela ven. mogoče premalo kokosa?

z dvema kosoma sem si zadovoljila željo po sladkem. super zadeva in čist po montiju. Vesel

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tanja76
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 29.11. 2007, 10:57
Prispevkov: 7
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: 22 Okt 2008 13:22 Odgovori s citatom Back to top

Včeraj sem tudi jaz spekla ta narastek (po original receptu). Meni je ful dober za potešit tisto voljo po sladkem, da ne jem skozi jedilne čokolade... Ampak sem gledala GI kokosa - sveži ga ima 45, tisti mleti posušen pa 65. Kako to gre skupaj s smetano? Vem da v knjigi piše, da je recept primeren za 1. stopnjo, ampak visok GI naj ne bi šel z maščobo. Imam občutek da sem jaz bolj stroga glede kombinacij kot sam g. Montignac Confused

_________________
LP, Tanja

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 26 Nov 2008 08:06 Odgovori s citatom Back to top

Babica, kakšen pa je tvoj recept za tvoje kokosovo pecivo Ne vem Ne vem , verjetno si ga že kje zaupala, pa sem zgrešila Embarassed Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Nov 2008 10:31 Odgovori s citatom Back to top

Jaz ga naredim kar po knjigi (original recept), s tem da dam manj fruktoze (mi je sicer presladko) in 10% smetano. ta je sicer malo bolj tekoča, pa nič ne vpliva. Je pecivo ravno tako dobro.
Naredim pa ponavadi iz 3 jajc, cca 7 dag kokosa in eno stekleničko (175g) smetane.

Mi je všeč ta recept, ker ni treba snega delat Embarassed Embarassed Embarassed

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group