Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
18 Jul 2008 14:55 |
|
Naj vam najprej povem, kako je "nastalo" to pecivo. Hotela sem narediti nekaj sladkega in zagledala sem se v "Kokosov narastek" (montijevi recepti, str. 274), ampak mi je doma sfalila smetana. Zato sem se lotila zadeve malo drugace in nacarala sledece:
Sestavine:
3 jajca
50g fruktoze
50g mletega kokosa
Postopek:
Locila sem rumenjake od beljakov. Rumenjake sem penasto umesala, iz beljakov in fruktoze pa sem naredila sneg. V sneg sem nato pocasi in z obcutkom vmesala mlet kokos in nato se rumenjake.
Maso sem prelila v manjsi pekac (cca. 10x15) in postavila v predogreto pecico na 170 stopinj. Tako sem pekla najprej 20 minut na 170, nato pa se 15 minut na 150 stopinj (ker je zgoraj pecivo ze dobivalo lepo barvico, notri pa se ni bilo peceno).
Pecivo ohladis in postrezes samostojno ali pa dodas preliv (segreta marmelada BS, malinov/jagodni/borovnicev preliv ali pa stopljena cokolada)
Dober tek!
p.s. kolicine so za manjsi pekac, ce pecete v vecjem pa si privoscite dvojne kolicine sestavin |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
20 Jul 2008 15:52 |
|
mojsoncek je napisal/a: |
3 jajca
50g fruktoze
50g mletega kokosa
|
dovoljena kombinacija na 1. stopnji? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
21 Jul 2008 08:55 |
|
ela, ne vidim problema... po originalnem monti receptu je zraven se sladka smetana. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
21 Jul 2008 12:59 |
|
Po moje tudi ni problema v kokosu |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
02 Avg 2008 18:59 |
|
Jaz sem pa naredila po original receptu, vendar sem dala namest smetane mleko, ker smetane nisem imela. Je lih tko dobro, čeprav sem mislila, da se ne bo speklo.
Saj sem mislila pridt pogledat recept od mojsonček, ampak je celo popoldne tako treskalo, da sem imela vse odklopljeno. Bomo pa drugič po njenem naredili |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
14 Sep 2008 16:30 |
|
danes sem si spekla to pecivo. naredila sem ga po tem receptu in nanj dala še naribano jabolko. testo mi je bilo kar precej sladko (fruktozo sem odmerila po občutku), kislo naribano jabolko pa je sladkobo fajn nevtraliziralo.
testo je bilo precej krhko in je šlo narazen, ko sem ga rezala oz. vzela ven. mogoče premalo kokosa?
z dvema kosoma sem si zadovoljila željo po sladkem. super zadeva in čist po montiju. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Tanja76
Začetnica
Pridružen/-a: 29.11. 2007, 10:57
Prispevkov: 7
Kraj: Goriška
|
Objavljeno:
22 Okt 2008 13:22 |
|
Včeraj sem tudi jaz spekla ta narastek (po original receptu). Meni je ful dober za potešit tisto voljo po sladkem, da ne jem skozi jedilne čokolade... Ampak sem gledala GI kokosa - sveži ga ima 45, tisti mleti posušen pa 65. Kako to gre skupaj s smetano? Vem da v knjigi piše, da je recept primeren za 1. stopnjo, ampak visok GI naj ne bi šel z maščobo. Imam občutek da sem jaz bolj stroga glede kombinacij kot sam g. Montignac |
_________________ LP, Tanja
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
26 Nov 2008 08:06 |
|
Babica, kakšen pa je tvoj recept za tvoje kokosovo pecivo , verjetno si ga že kje zaupala, pa sem zgrešila |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
26 Nov 2008 10:31 |
|
Jaz ga naredim kar po knjigi (original recept), s tem da dam manj fruktoze (mi je sicer presladko) in 10% smetano. ta je sicer malo bolj tekoča, pa nič ne vpliva. Je pecivo ravno tako dobro.
Naredim pa ponavadi iz 3 jajc, cca 7 dag kokosa in eno stekleničko (175g) smetane.
Mi je všeč ta recept, ker ni treba snega delat |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
|