Avtor |
Sporočilo |
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
24 Jan 2009 12:39 |
|
... recept iz Nike
ORIGINALEN RECEPT - sestavine za 8 oseb:
250g puste skute
250 g ricotte oz. svežega sira s 5% maščobe
80 g fruktoze
1/2 čajne žličke mlete vailije
1 veliko jajce
300 g malin
5g želatine
Za testo:
2 beljaka
1 jedilna žlica fruktoze
50 g mletih lešnikov
50 g mletih mandljev
Iz dveh beljakov stepemo trd sneg, dodamo fruktozo in stepamo. Vmešamo mlete lešnike in mandlje. Zmes damo v model za torte in pečemo 5 minut pri 160° C.
Ricotto, pusti skuto, polovico fruktoze in vanilije zmešamo v posodi. Dodamoi jajce in dobro premešamo in skutino zmes razporedimo po že pečenem testu. temperaturo zvišamo na 180° C in kolač pečemo nadaljnjih 35 minut. Hladimo ga 20 minut.
Polovico malin, želstino in fruktozo kuhamo na majhnem ogju in občasno premešamo. Dodamo še preostale maline in odstavimo z ognja. malinovo mzes razporedimo po kolaču in postavimo v hladilnih za 3 ure.
MOJA IZPELJAVA:
Ker pri nas v trgovini še niso slišali za Ricotte sir...oz sploh ne vedo, da obstaja sir ki ima manj kot 40% maščob sem naredila tole zadevo samo s skuto in dodala malo ta lahke kisle smetane, vanilijo smo tudi izpustili ker je ni, malin pa tudi ni lih za dobit, zato sem kupila kar mešane gozdne sadeže in naredila iz gozdnih sadežev. Bilo je malo bolj kislo ampak NJAMI! |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
24 Jan 2009 13:25 |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
24 Jan 2009 14:41 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
24 Jan 2009 20:29 |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
24 Jan 2009 21:01 |
|
No ja, na hitro, ker nimam časa...
V biskvit sem dala cela jajca in orehe (so bili pri roki)
Uporabila sem samo lahko skuto in tekočo vanilijevo dišavo.
a polivko sem imela maline in borovnice, namesto kuhane želatine pa sem dala latino fiks.
Pecivo je krasno, le meni se je spodnja stran preveč zapekla. Drugič bom pekla na jši temperaturi. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
26 Jan 2009 09:23 |
|
Zgleda smo vsi padli na tole sladico iz Nike. Tudi meni jo je moja tetka ta vikend spekla. Z orehi, lešniki, skuto, jajci, fruktozo in malinami (plus želatina). Bilo je njami. Čisto nič sladko. Bom še sama kdaj sprobala. |
_________________ malen@
|
|
|
|
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
26 Jan 2009 09:55 |
|
babica..meni se je pa ravno spodnja plast premalo zapekla!
Sicer pa sem jaz dala le beljake, pa ker nisem imela mletih mandlejv (pa se mi jih ni dalo mleti...hehehe) sem uporabila orehe.
Sem pa rumenjaka ki sta ostala, da se ne vlačita po hladilniku, zmešala zraven s skuto v kremi in je bilo
bom definitivno še naredila, ampak verjento manjšo verzijo, ker nikakor ni šlo... sem bolj sama v tem prehranjevanju in sem imela kar slabo vest preveč pojest tega, vsak dan mi pa tudi ni dišalo sladko... |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|