|
Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
28 Okt 2008 13:17 |
|
400 g jedilne buče
800 g zrelih, mesnatih paradižnikov
3 žlice olja
2 čebuli
sladkor
sol
1 žlica na grobo zmletega popra
šopek drobnjaka
Bučo olupimo, odstranimo ji pečke in vlaknati del. Odtehtamo 300 g očiščene buče in jo na grobo naribamo. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, nato jih oplaknemo z mrzlo in olupimo. S semenjem vred jih sesekljamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje in med mešanjem počasi pražimo čebulo, da se zmehča ter postane steklasta. Dodamo bučo in jo med mešanjem nekoliko prepražimo. Dodamo sesekljane paradižnike. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju in med mešanjem 10 minut. Pikantno začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Potresemo z narezanim drobnjakom.
Omaka se prilega k testeninam ali rižu. Če nimamo zrelih sezonskih paradižnikov, uporabimo vložene paradižnike – pelate – iz konzerve.
Lačnih ust: 4
Čas priprave: 15 (minut)
Čas kuhanja: 15(minut)
Zahtevnost: Nizka
Vir: www.njena.si |
_________________ malen@
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
28 Okt 2008 13:21 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
28 Okt 2008 13:47 |
|
malen@ je napisal/a: |
400 g jedilne buče
800 g zrelih, mesnatih paradižnikov
3 žlice olja
2 čebuli
sladkor
sol
1 žlica na grobo zmletega popra
šopek drobnjaka
Bučo olupimo, odstranimo ji pečke in vlaknati del. Odtehtamo 300 g očiščene buče in jo na grobo naribamo. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, nato jih oplaknemo z mrzlo in olupimo. S semenjem vred jih sesekljamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje in med mešanjem počasi pražimo čebulo, da se zmehča ter postane steklasta. Dodamo bučo in jo med mešanjem nekoliko prepražimo. Dodamo sesekljane paradižnike. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju in med mešanjem 10 minut. Pikantno začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Potresemo z narezanim drobnjakom.
Omaka se prilega k testeninam ali rižu. Če nimamo zrelih sezonskih paradižnikov, uporabimo vložene paradižnike – pelate – iz konzerve.
Lačnih ust: 4
Čas priprave: 15 (minut)
Čas kuhanja: 15(minut)
Zahtevnost: Nizka
Vir: www.njena.si |
Pa verjetno obrez sladkorja a ne? |
|
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
28 Okt 2008 14:39 |
|
kako pa prepražiš čebulo brez olja? |
_________________
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
28 Okt 2008 17:20 |
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|