Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
27 Okt 2008 20:54 |
|
1 svežo glavo zelja ali 1/2 (za dve osebi) narežeš na rezance, skuhaš v slanem kropu (15 minut), vodo odliješ (da ni grenko zelje), še enkrat vodo doliješ, da zavre, dodaš začimbe: sol, poper, kumino, česen in to je potem približno to. Ker v originalu (pa smo spet tam), daš zraven podmet iz moke in pire krompir, da se zgosti ...
Bi lahko dodali tukaj npr. pz kus kus za zgostitev? Mislim, da ja.
V glavnem, mislim, da je tudi brez teh dveh dodatkov (moke in krompirja) tale zadevščina čisto užitna. Je pa lahko dodatek npr. pz testeninam, če že prej ne daš kaj noter za gostitev. |
_________________ malen@
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
27 Okt 2008 20:59 |
|
Zdele mi je v bistvu užgal, ko sem se že odjavila za danes, da če dodamo temule zelju pz moko, se pravi podmet (v vrelo vodo zamešaš moko in jo dodaš jedi), pa tudi ni nič narobe, a ne da ne? Pa tudi če imaš potem kot prilogo k pz testeninam. Jaz mislim, da je kul. Pa ve? Ali je okus mogoče potem čisto drugi? Če daš malo, mislim, da ne. |
_________________ malen@
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
27 Okt 2008 23:12 |
|
Jaz pri tem zelju ne uporabljam nič moke (največkrat ga imam za prilogo k mesu), lahko pa del zelja zmiksaš v gosto kašo in s tem zgostiš preostanek (če imaš za k testeninam), pa dodaš še malo lahke smetane (če imaš kot prilogo k mesu). Ja, pa meni je všeč, če ga malce okisam (zelo malo). |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|