Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 20:54 Odgovori s citatom Back to top

1 svežo glavo zelja ali 1/2 (za dve osebi) narežeš na rezance, skuhaš v slanem kropu (15 minut), vodo odliješ (da ni grenko zelje), še enkrat vodo doliješ, da zavre, dodaš začimbe: sol, poper, kumino, česen in to je potem približno to. Ker v originalu (pa smo spet tam), daš zraven podmet iz moke in pire krompir, da se zgosti ...

Bi lahko dodali tukaj npr. pz kus kus za zgostitev? Mislim, da ja.

V glavnem, mislim, da je tudi brez teh dveh dodatkov (moke in krompirja) tale zadevščina čisto užitna. Je pa lahko dodatek npr. pz testeninam, če že prej ne daš kaj noter za gostitev.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 20:59 Odgovori s citatom Back to top

Zdele mi je v bistvu užgal, ko sem se že odjavila za danes, da če dodamo temule zelju pz moko, se pravi podmet (v vrelo vodo zamešaš moko in jo dodaš jedi), pa tudi ni nič narobe, a ne da ne? Pa tudi če imaš potem kot prilogo k pz testeninam. Jaz mislim, da je kul. Pa ve? Ali je okus mogoče potem čisto drugi? Če daš malo, mislim, da ne.

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 23:12 Odgovori s citatom Back to top

Jaz pri tem zelju ne uporabljam nič moke (največkrat ga imam za prilogo k mesu), lahko pa del zelja zmiksaš v gosto kašo in s tem zgostiš preostanek (če imaš za k testeninam), pa dodaš še malo lahke smetane (če imaš kot prilogo k mesu). Ja, pa meni je všeč, če ga malce okisam (zelo malo).

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group