Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 13:17 Odgovori s citatom Back to top

400 g jedilne buče
800 g zrelih, mesnatih paradižnikov
3 žlice olja
2 čebuli
sladkor
sol
1 žlica na grobo zmletega popra
šopek drobnjaka

Bučo olupimo, odstranimo ji pečke in vlaknati del. Odtehtamo 300 g očiščene buče in jo na grobo naribamo. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, nato jih oplaknemo z mrzlo in olupimo. S semenjem vred jih sesekljamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje in med mešanjem počasi pražimo čebulo, da se zmehča ter postane steklasta. Dodamo bučo in jo med mešanjem nekoliko prepražimo. Dodamo sesekljane paradižnike. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju in med mešanjem 10 minut. Pikantno začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Potresemo z narezanim drobnjakom.

Omaka se prilega k testeninam ali rižu. Če nimamo zrelih sezonskih paradižnikov, uporabimo vložene paradižnike – pelate – iz konzerve.

Lačnih ust: 4
Čas priprave: 15 (minut)
Čas kuhanja: 15(minut)
Zahtevnost: Nizka

Vir: www.njena.si

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 13:21 Odgovori s citatom Back to top

Če delaš omako kot prilogo k testeninam ali rižu, jo moraš narediti brez olja!

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 13:47 Odgovori s citatom Back to top

malen@ je napisal/a:
400 g jedilne buče
800 g zrelih, mesnatih paradižnikov
3 žlice olja
2 čebuli
sladkor
sol
1 žlica na grobo zmletega popra
šopek drobnjaka

Bučo olupimo, odstranimo ji pečke in vlaknati del. Odtehtamo 300 g očiščene buče in jo na grobo naribamo. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, nato jih oplaknemo z mrzlo in olupimo. S semenjem vred jih sesekljamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo olje in med mešanjem počasi pražimo čebulo, da se zmehča ter postane steklasta. Dodamo bučo in jo med mešanjem nekoliko prepražimo. Dodamo sesekljane paradižnike. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju in med mešanjem 10 minut. Pikantno začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Potresemo z narezanim drobnjakom.

Omaka se prilega k testeninam ali rižu. Če nimamo zrelih sezonskih paradižnikov, uporabimo vložene paradižnike – pelate – iz konzerve.

Lačnih ust: 4
Čas priprave: 15 (minut)
Čas kuhanja: 15(minut)
Zahtevnost: Nizka

Vir: www.njena.si


Pa verjetno obrez sladkorja a ne?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 14:39 Odgovori s citatom Back to top

kako pa prepražiš čebulo brez olja? Ne vem

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2008 17:20 Odgovori s citatom Back to top

V teflonski ponvi brez problemov.
Ja seveda, sladkor je pa itak tabu.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group