Avtor |
Sporočilo |
chookolada
Začetnica
Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 13:05 |
|
Zanima me kje kupujete kruh?A je tisti polnozrnati v Hoferju vredu? |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 13:42 |
|
Vecina si ga kar sama pece. Glede kupljenih, so pa po moje ustrezni samo tisti crni, ta kisli, ki so pakirani. Vse ostalo, kar dobis iz police pa vsebuje tudi belo moko. Jaz ce ze vzamem kdaj (ampak res vsake kvatre), vzamem tisti mali rzeni hlebcek. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
chookolada
Začetnica
Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 16:33 |
|
Aha potem,si bom morala kupit aparat za peko kruha. |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 16:34 |
|
jaz si kruh izključno pečem sama. V kruhomatu. Ampak ni nujno, da si ga kupiš. Punce zelo hvalijo tudi tisti kruh brez gnetenje, za katerega imaš recept. Tud jaz ga bom en dan probala speči. Ko bo čas |
|
|
|
|
lina80
Začetnica
Pridružen/-a: 21.09. 2008, 16:08
Prispevkov: 9
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 17:36 |
|
Jaz kupujem kruh v Hoferu in sicer gor piše Vollkornbrot mit sonnenbumenkarnen, gor pa piše v slovenščini polnozrnati kruh s 46 % polnozrnatim deležem in 5 % sončničnih semen. Brez konzervansov Sestavine: kislo teso, voda. ržena polnozrnata moka, ržena zrna, sončnična semena, pšenična moka, ovseni kosmiči, ječmenova zrna, sirup sladkorne pese, ovsena zrna, sol, karamelni sirup, kvas. Rok trajanja pa je kr dolgi cca. 14 dni. Je narezan, za zajtrk pa pojem dve rezini. Jaz ga jem od začetka (1.9) in sem shujšala - 7 kg.
LP |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 20:10 |
|
lina, tale hoferjeva mesanica ni ravno by the book, ampak na zacetku gredo kile ob taki spremembi prehranjevanja vseeno dol.
chookolada, za tisti kruh brez gnetenja ne rabis kruhomata. Ja pa dober. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
matilda007
Čveka
Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma
|
Objavljeno:
14 Okt 2008 21:37 |
|
Jz ga kupujem v DM-ju, Alnatura :
Roggen Vollkorn (ga mam doma, bom prepisala prevod na etiketi, "polnozrnati rženi kruh. sestavine: rženi drobljenec, voda, jedilna morska sol, kvas" in stane mal čez 1 evro)
Pumpernickel (ržen kruh z otrobi, trenutno ga nimam, je pa tak fejst črn, mal manj ga je not, mal čudnega okusa, je ma megazrnat, še pol ure vlečeš izza kotičkov zob otrobe)
Leinsamen (z lanenimi semeni, ga ne jem, ker po lanenem semenu spuščam pline, ki niso prijetni za okolico, niti zame)
Sonnenblumen Kerne ( s sončničnimi semeni, men ful dober, ta semena prijetno hrustajo in mal na sladko povlečejo, sestavine: žita (ržen drobljenec, polnozrnata ržena moka), voda, sončnična semena, jedilna morska sol, kvas in stane ca. 1,30 evra)
Dinkel Vollkorn (kruh z večzrnato piro, mal večji kosi, trenutno ga tud nimam na zalogi, cena pa tud ne preseže 1,5 evra
Lahk da so še kaki, ampak se jih ne spomnem
Men so odlični , poleg tega so sestavine ekološko pridelane (še dodaten plus), rok trajanja pa ... na danes kupljenem kruhku je datum 15.3.2009. Pa ne zdijo se mi tok fejst dragi. |
_________________ Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach |
|
|
|
chookolada
Začetnica
Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja
|
Objavljeno:
16 Okt 2008 23:05 |
|
Baje obstaja neki kruh,ki naj nebi redil...a je katera slišala kaj o tem? |
|
|
|
|
Anshula
Začetnica
Pridružen/-a: 09.02. 2009, 23:44
Prispevkov: 15
Kraj: Maribor
|
Objavljeno:
03 Mar 2009 19:27 |
|
Jaz sem nabavla danes kruh od Miklavških pekarn ; SKANDINAVSKI KRUH V REZINAH; je zapakiran v folijo; Sestavine: polnozrnata moka, ržena moka, sončnice, lan, kvas in sol.
Nekako sama namreč nimam toliko časa, da bi sama pekla kruh, kruhomata pa nimam. Pa glede na to, da res malo kruha pojem se mi niti ne splača. Pa jaz bi ga edina jedla! Sem ga pa že spekla po receptu, ki sem ga našla tukaj, torej kruh brez gnetenja, ampak mi je potem ostal, kar je pa škoda potem, da se hrano beg meče oz. daje za živali. |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Mar 2009 20:15 |
|
|
|
|
Anshula
Začetnica
Pridružen/-a: 09.02. 2009, 23:44
Prispevkov: 15
Kraj: Maribor
|
Objavljeno:
03 Mar 2009 21:43 |
|
Dulcinea na to pa niti pomislila nisem! :P Verjetno zato kr nimamo skrinje razen one male na vratca, ki je v hladilniku in je itak prepolna! |
|
|
|
|
matilda007
Čveka
Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma
|
Objavljeno:
03 Mar 2009 23:17 |
|
Tud jz mam sam omarco in si deli mesto z mesekom za dragega, pomfirjem za dragega, ąpinačo, brokolijem, ribjimi fileji in lignji. Sam sistem zlaganja je treba met.
Nekej cajta sem ga tud jz kupovala. Zdej mi je pa prav guąt pečt kruh doma, ga razrezat na 6 kosov in ga 14 dni jest (jemljem kos ki traja 2-3 dni sproti iz zmrzovalnega predala). Svoj domač kruh. Po mojem okusu. pa tako zelo diąi ko se peče. Da ne govorimo o cenovni ugodnosti! |
_________________ Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach |
|
|
|
goldy
Don Kihot
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele
|
Objavljeno:
04 Mar 2009 08:58 |
|
Isto: peka + skrinja |
_________________
Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži! |
|
|
|
oktober
Čveka
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK
|
Objavljeno:
02 Apr 2009 22:52 |
|
Že nekaj časa "študiram" ponudbo kruhov pri nas in iščem pravega. V trgovinah me ful moti,da ti trgovke sploh ne znajo povedati kaj je v kruhu.-ni deklaracij,niso sigurne...Na internetu sem recimo našla pri pekarni Grosuplje podroben opis sestavin za njihove kruhe- ampak od vseh ni niti eden primeren za nas. -še najmajn pa pz pšenični- saj vsebuje tudi koruzni škrob.(to pa menda ne smemo, a ne?) Še najbližje ustreznosti je KEFIRJEV RŽENI kruh:vsebuje rženo moko tip 1250,
pšenično polbelo, kefir,mlečno kislinske bakterije,kvas,sol,vodo.Kaj je s polbelo moko?A lahko? ko sem sama začela z montijem sem dober mesec za zajtrk jedla pz tolst- potem pa sem le enkrat dobro prebrala kaj gor piše in me je kap.-poleg pz moke še bela moka, pa sladkor,pa maščobe .......hočeš nočeš je treba zavihat rokave,pa mesit,pa v skrinjo
Najboljše je domače,a ne? |
_________________ ROZA |
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
03 Apr 2009 04:19 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Apr 2009 08:13 |
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
03 Apr 2009 12:55 |
|
Jaz sem včasih kupovala kar "pz žemljice" v trgovini, čeprav sem vedela, da niso ok, kg so šli vseeno dol, čeprav počasi. Se strinjam, da v trgovini ne znajo nič povedat ali pa se jim ne da (no, niso vsi isti) oz. mešajo, da kruh z zrni (na vrhu) ni isto kot pz kruh. Za razliko sem si včasih spekla tudi tega - brez gnetenja ... Vmes se mi je vaga ustavila in sem se odločila, da je potrebno ukrepati naprej. Tako sem kupila kruhomat in od takrat jem pz kruh kot vem, da je prav ... In v njega dajem različne dodatke ... Teflonska ponev in krohumat sta bila ena mojih naj, naj nakupov. Brez, da bi mi bilo žal. Ali kako gre že tista reklama: priceless. |
_________________ malen@
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|