| Avtor | Sporočilo | 
 
| muhca Začetnica
 
  
 
 Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03
 Prispevkov: 7
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
14 Jan 2008 21:01 |     |  
 
| haj punčke
 
 rada bi spekla kruh iz naslova v kruhomatu.
 lahko recept prosim.
 
 hvala cao
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
14 Jan 2008 21:12 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Jan 2008 08:09 |     |  
 
| ojla muhca!
 Jaz kruh iz pirine PZ moke delam enako kot iz pšenične PZ moke. V kruhomatu mi vedno lepo uspe in je okusen.
  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| muhca Začetnica
 
  
 
 Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03
 Prispevkov: 7
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Jan 2008 13:08 |     |  
 
| Ojla sonjah
 
 pa jaz še nisem probala prvič mislim.
 a mi napišeš točno  koliko česa dam noter prosim.
 
 hvala ti cao
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| goldy Don Kihot
 
  
 Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
 Prispevkov: 180
 Kraj: Cjele
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
11 Feb 2009 12:40 |     |  
 
| 400-450g pirine PZ moke
 50-100g navadne moke
 pol žličke olivnega olja
 malo soli
 kvas
 za ščepec sladkorja
 |   
| _________________
 
   
 Izgubil sem veselje do dela!
 Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
 delo pa za nagrado obdrži!
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| babica Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
 Prispevkov: 377
 Kraj: Ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
11 Feb 2009 15:51 |     |  
 
| Goldy, ne uči antimontijevsko!!!!!
 Nič navadne moke, nič olja in nič sladkorja!
 
 Jaz ga delam takole:
 
 1/2 kg polnozrnate moke (kakršnekoli)
 3-4 dcl vode (daj najprej tri, ko ti bo malo zmešalo, boš pa že videla, če bo presuho - vsaka moka drugače "pije")
 eno malo žločko soli
 1 vrečko suhega kvasa
 
 Če hočeš, da bo kruh bolj sočen, dodaj dve pesti kosmičev in malo več vode.
 
 Sicer pa mislim, da je med recepti kar nekaj primerov PZ kruha.
 |   
| _________________
 
   
   http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| oktober Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
 Prispevkov: 171
 Kraj: KK
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Jun 2009 11:27 |     |  
 
| Nasvet,kako NE peči kruha!!!!!
 
 Danes sem se domislila prav posebnega pirino- rženega kruha.Ker je za palačinke standardno,da pridejo boljše z radensko kot le z navadno vodo,sem si rekla,zakaj pa ne bi še kruha za spremembo pekla z njo.
 
 Zamesim,vse je precej pacasto,se ful prijema na roke- sem si mislila,da bo pa končni rezultat toliko boljši.Vzhaja kar OK.Nekako sem oblikovala štruco jo posula še s semenčki in brž v pečico.
 Dala sem ga v hladno pečico in jo kasneje vključila,da bo še kar v pečici emkrat lepo zrasel.
 
 In je zrasel- a ne v višino,ampak v širino...
  Spekla sem torej velik,tanek hlebec odličnnega kruha HA;HA 
 Pa bo treba jutri znova peči,a se bom držala kar starega recepta.
 |   
| _________________
 ROZA
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| oktober Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
 Prispevkov: 171
 Kraj: KK
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Sep 2009 21:10 |     |  
 
| Tokrat imam dobro novico.Za spremembo sem kupila farina polnozrnato moko.SedaJ mi je že drugič ratal supre visok in mehek kruh-tako,da kar nisem mogla verjeti. Poskusite tudi ve!!!!
 |   
| _________________
 ROZA
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
|  |