| Avtor | 
Sporočilo | 
 
muhca 
Začetnica 
 
  
 
Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03 
Prispevkov: 7 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
14 Jan 2008 21:01 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
haj punčke
 
 
rada bi spekla kruh iz naslova v kruhomatu.
 
lahko recept prosim.
 
 
hvala cao | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
Dulcinea 
Šefica 
  
 
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10 
Prispevkov: 2072 
Kraj: Burjegrad 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
14 Jan 2008 21:12 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
15 Jan 2008 08:09 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
ojla muhca!
 
Jaz kruh iz pirine PZ moke delam enako kot iz pšenične PZ moke. V kruhomatu mi vedno lepo uspe in je okusen.   | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
muhca 
Začetnica 
 
  
 
Pridružen/-a: 04.11. 2007, 19:03 
Prispevkov: 7 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
15 Jan 2008 13:08 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Ojla sonjah 
 
 
pa jaz še nisem probala prvič mislim.
 
a mi napišeš točno  koliko česa dam noter prosim.
 
 
hvala ti cao | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
goldy 
Don Kihot 
  
 
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39 
Prispevkov: 180 
Kraj: Cjele 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
11 Feb 2009 12:40 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
400-450g pirine PZ moke
 
50-100g navadne moke
 
pol žličke olivnega olja
 
malo soli
 
kvas
 
za ščepec sladkorja | 
 
 
 _________________
  
 
 
Izgubil sem veselje do dela!
 
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
 
delo pa za nagrado obdrži! | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
11 Feb 2009 15:51 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Goldy, ne uči antimontijevsko!!!!!
 
Nič navadne moke, nič olja in nič sladkorja!
 
 
Jaz ga delam takole:
 
 
1/2 kg polnozrnate moke (kakršnekoli)
 
3-4 dcl vode (daj najprej tri, ko ti bo malo zmešalo, boš pa že videla, če bo presuho - vsaka moka drugače "pije")
 
eno malo žločko soli
 
1 vrečko suhega kvasa
 
 
Če hočeš, da bo kruh bolj sočen, dodaj dve pesti kosmičev in malo več vode.
 
 
Sicer pa mislim, da je med recepti kar nekaj primerov PZ kruha. | 
 
 
 _________________
  
 
    
 
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
oktober 
Čveka 
 
  
 
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18 
Prispevkov: 171 
Kraj: KK 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
15 Jun 2009 11:27 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Nasvet,kako NE peči kruha!!!!!
 
 
Danes sem se domislila prav posebnega pirino- rženega kruha.Ker je za palačinke standardno,da pridejo boljše z radensko kot le z navadno vodo,sem si rekla,zakaj pa ne bi še kruha za spremembo pekla z njo.
 
 
Zamesim,vse je precej pacasto,se ful prijema na roke- sem si mislila,da bo pa končni rezultat toliko boljši.Vzhaja kar OK.Nekako sem oblikovala štruco jo posula še s semenčki in brž v pečico.
 
Dala sem ga v hladno pečico in jo kasneje vključila,da bo še kar v pečici emkrat lepo zrasel.
 
 
In je zrasel- a ne v višino,ampak v širino...   Spekla sem torej velik,tanek hlebec odličnnega kruha HA;HA
 
 
Pa bo treba jutri znova peči,a se bom držala kar starega recepta. | 
 
 
 _________________ ROZA | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
oktober 
Čveka 
 
  
 
Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18 
Prispevkov: 171 
Kraj: KK 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
16 Sep 2009 21:10 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Tokrat imam dobro novico.Za spremembo sem kupila farina polnozrnato moko.SedaJ mi je že drugič ratal supre visok in mehek kruh-tako,da kar nisem mogla verjeti. Poskusite tudi ve!!!! | 
 
 
 _________________ ROZA | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
|  
 |