Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Kruh
Avtor Sporočilo
chookolada
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 13:05 Odgovori s citatom Back to top

Zanima me kje kupujete kruh?A je tisti polnozrnati v Hoferju vredu?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 13:42 Odgovori s citatom Back to top

Vecina si ga kar sama pece. Glede kupljenih, so pa po moje ustrezni samo tisti crni, ta kisli, ki so pakirani. Vse ostalo, kar dobis iz police pa vsebuje tudi belo moko. Jaz ce ze vzamem kdaj (ampak res vsake kvatre), vzamem tisti mali rzeni hlebcek.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chookolada
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 16:33 Odgovori s citatom Back to top

Aha potem,si bom morala kupit aparat za peko kruha.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 16:34 Odgovori s citatom Back to top

jaz si kruh izključno pečem sama. V kruhomatu. Ampak ni nujno, da si ga kupiš. Punce zelo hvalijo tudi tisti kruh brez gnetenje, za katerega imaš recept. Tud jaz ga bom en dan probala speči. Ko bo čas Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
lina80
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 21.09. 2008, 16:08
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 17:36 Odgovori s citatom Back to top

Jaz kupujem kruh v Hoferu in sicer gor piše Vollkornbrot mit sonnenbumenkarnen, gor pa piše v slovenščini polnozrnati kruh s 46 % polnozrnatim deležem in 5 % sončničnih semen. Brez konzervansov Sestavine: kislo teso, voda. ržena polnozrnata moka, ržena zrna, sončnična semena, pšenična moka, ovseni kosmiči, ječmenova zrna, sirup sladkorne pese, ovsena zrna, sol, karamelni sirup, kvas. Rok trajanja pa je kr dolgi cca. 14 dni. Je narezan, za zajtrk pa pojem dve rezini. Jaz ga jem od začetka (1.9) in sem shujšala - 7 kg.

LP
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 20:10 Odgovori s citatom Back to top

lina, tale hoferjeva mesanica ni ravno by the book, ampak na zacetku gredo kile ob taki spremembi prehranjevanja vseeno dol.

chookolada, za tisti kruh brez gnetenja ne rabis kruhomata. Ja pa dober.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2008 21:37 Odgovori s citatom Back to top

Jz ga kupujem v DM-ju, Alnatura lačen :
Roggen Vollkorn (ga mam doma, bom prepisala prevod na etiketi, "polnozrnati rženi kruh. sestavine: rženi drobljenec, voda, jedilna morska sol, kvas" in stane mal čez 1 evro)
Pumpernickel (ržen kruh z otrobi, trenutno ga nimam, je pa tak fejst črn, mal manj ga je not, mal čudnega okusa, je ma megazrnat, še pol ure vlečeš izza kotičkov zob otrobe)
Leinsamen (z lanenimi semeni, ga ne jem, ker po lanenem semenu spuščam pline, ki niso prijetni za okolico, niti zame)
Sonnenblumen Kerne ( s sončničnimi semeni, men ful dober, ta semena prijetno hrustajo in mal na sladko povlečejo, sestavine: žita (ržen drobljenec, polnozrnata ržena moka), voda, sončnična semena, jedilna morska sol, kvas in stane ca. 1,30 evra)
Dinkel Vollkorn (kruh z večzrnato piro, mal večji kosi, trenutno ga tud nimam na zalogi, cena pa tud ne preseže 1,5 evra
Lahk da so še kaki, ampak se jih ne spomnem

Men so odlični OK OK , poleg tega so sestavine ekološko pridelane (še dodaten plus), rok trajanja pa ... na danes kupljenem kruhku je datum 15.3.2009. Pa ne zdijo se mi tok fejst dragi.

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chookolada
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 09.04. 2008, 23:21
Prispevkov: 16
Kraj: Blizu Celja

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2008 23:05 Odgovori s citatom Back to top

Baje obstaja neki kruh,ki naj nebi redil...a je katera slišala kaj o tem?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anshula
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 09.02. 2009, 23:44
Prispevkov: 15
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2009 19:27 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem nabavla danes kruh od Miklavških pekarn ; SKANDINAVSKI KRUH V REZINAH; je zapakiran v folijo; Sestavine: polnozrnata moka, ržena moka, sončnice, lan, kvas in sol.
Nekako sama namreč nimam toliko časa, da bi sama pekla kruh, kruhomata pa nimam. Pa glede na to, da res malo kruha pojem se mi niti ne splača. Pa jaz bi ga edina jedla! Sem ga pa že spekla po receptu, ki sem ga našla tukaj, torej kruh brez gnetenja, ampak mi je potem ostal, kar je pa škoda potem, da se hrano beg meče oz. daje za živali.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2009 20:15 Odgovori s citatom Back to top

Jaz si kruh narežem na kose in dam v skrinjo.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Anshula
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 09.02. 2009, 23:44
Prispevkov: 15
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2009 21:43 Odgovori s citatom Back to top

Dulcinea na to pa niti pomislila nisem! :P Verjetno zato kr nimamo skrinje razen one male na vratca, ki je v hladilniku in je itak prepolna! Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2009 23:17 Odgovori s citatom Back to top

Tud jz mam sam omarco in si deli mesto z mesekom za dragega, pomfirjem za dragega, ąpinačo, brokolijem, ribjimi fileji in lignji. Sam sistem zlaganja je treba met.
Nekej cajta sem ga tud jz kupovala. Zdej mi je pa prav guąt pečt kruh doma, ga razrezat na 6 kosov in ga 14 dni jest (jemljem kos ki traja 2-3 dni sproti iz zmrzovalnega predala). Svoj domač kruh. Po mojem okusu. pa tako zelo diąi ko se peče. Da ne govorimo o cenovni ugodnosti!

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
goldy
Don Kihot


Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele

PrispevekObjavljeno: 04 Mar 2009 08:58 Odgovori s citatom Back to top

Isto: peka + skrinja

_________________


Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
oktober
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.04. 2009, 23:18
Prispevkov: 171
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2009 22:52 Odgovori s citatom Back to top

Že nekaj časa "študiram" ponudbo kruhov pri nas in iščem pravega. Confused V trgovinah me ful moti,da ti trgovke sploh ne znajo povedati kaj je v kruhu.-ni deklaracij,niso sigurne...Na internetu sem recimo našla pri pekarni Grosuplje podroben opis sestavin za njihove kruhe- ampak od vseh ni niti eden primeren za nas. jezendokonca -še najmajn pa pz pšenični- saj vsebuje tudi koruzni škrob.(to pa menda ne smemo, a ne?) Še najbližje ustreznosti je KEFIRJEV RŽENI kruh:vsebuje rženo moko tip 1250,
pšenično polbelo, kefir,mlečno kislinske bakterije,kvas,sol,vodo.Kaj je s polbelo moko?A lahko? ko sem sama začela z montijem sem dober mesec za zajtrk jedla pz tolst- potem pa sem le enkrat dobro prebrala kaj gor piše in me je kap.-poleg pz moke še bela moka, pa sladkor,pa maščobe .......hočeš nočeš je treba zavihat rokave,pa mesit,pa v skrinjo
Najboljše je domače,a ne?

_________________
ROZA
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2009 04:19 Odgovori s citatom Back to top

Imaš prav. Najboljše je domače, pa tudi najcenejše. V trgovini ne dobiš primernega kruha. Vsak je mešan z belo moko, da o sladkorju ne govorimo.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2009 08:13 Odgovori s citatom Back to top

Jaz si še zmeraj pečem "Potkin" kruh brez mesenja. Samo sestavine z žlico zmešaš in vzhajaš, pol pa prestaviš v pekač pa še enkrat vzhajaš. Dela je samo par minut, pa eno uro kar se peče.


TUKAJ.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 03 Apr 2009 12:55 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem včasih kupovala kar "pz žemljice" v trgovini, čeprav sem vedela, da niso ok, kg so šli vseeno dol, čeprav počasi. Se strinjam, da v trgovini ne znajo nič povedat ali pa se jim ne da (no, niso vsi isti) oz. mešajo, da kruh z zrni (na vrhu) ni isto kot pz kruh. Za razliko sem si včasih spekla tudi tega - brez gnetenja ... Vmes se mi je vaga ustavila in sem se odločila, da je potrebno ukrepati naprej. Tako sem kupila kruhomat in od takrat jem pz kruh kot vem, da je prav ... In v njega dajem različne dodatke ... Teflonska ponev in krohumat sta bila ena mojih naj, naj nakupov. Brez, da bi mi bilo žal. Ali kako gre že tista reklama: priceless. ČAW

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group