Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 14 Feb 2008 19:05 Odgovori s citatom Back to top

MUSAKA

Sestavine (za 2 osebi):
2 srednja JAJČEVCA
200 g mletega MESA
1 ČEBULA
1 JAJCE
2 žlici KISLE SMETANE
MUŠKATNI OREŠČEK
PROVANSALSKE ZAČIMBE, KAJENSKI POPER
SIR (po želji)


Priprava:
Jajčevce dobro operem, narežem (po dolgem) na cca. 1 cm debele rezine ter jih popečem na žaru (žar malo poškropim z olivnim oljem). Čebulo prepražim, dodam česen in ko česen zadiši še meso. Začinim ter pražim cca. 10 min.
Posebej zmešam jajce, kislo smetano (mogoče malo mleka) ter muškatni orešček. Naribam sir (običajno grojer ali parmezan).
V nepregorno posodo naložim plast jajčevcev in plast mesa, polijem z delom jajčne omake in posipam s sirom, postopek ponavljam in zaključim z jajčevci.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2008 22:08 Odgovori s citatom Back to top

Danes sem naredila tole različico - namesto jajčevcev pa sem dala bučke, ker mi bolj potegnejo, kot jajčevci. In v mleto meso sem dala še paradižnikove pelate. Njamsi! lačen

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group