Avtor |
Sporočilo |
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 10:38 |
|
Rabiš meso :D Zrezke. Kakršnega pač imaš na razpolago.
Naj bi bil svinjski, lahko uporabiš tudi belega (purančka, piščančka). Jih začiniš (sol, poper, česen v zrnu), malo popečeš na olivnem olju, jih odstraniš in posebej popečeš rezine slanine, jih odstraniš. Zrezke vrneš nazaj v ponev, jih počesnaš (česen narežeš na drobno ali s pripravo za česen stisneš - ne vem kako se imenuje , recimo ji česnovka), naložiš gor rezine slanine in jih popaprikaš (mleta sladka paprika). To je vsa umetnost. Je pa dobr za umret.
Zravn sem naredila rdeče dušeno zelje (v original receptu je zravn sladkor, ki sem ga izpustila), jaz sem zelje najprej malo pokuhala, nato prepražila čebulo, česen, gor zelje, dušiš, zaliješ, kuhaš, sol, poper, lahko še počesnaš, lovor, ...
Pa dober tek!
|
_________________ malen@
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 10:53 |
|
mmmmm... kombinacija slanine in mesa... božansko! |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 10:56 |
|
verjamem, da je dobro... ampak pri meni ni izvedljivo, ker imam alergijo na cesen Bom pa mogoce probala brez ali pa s cebulo |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 11:02 |
|
jaz mislim, da je tudi brez česna . jaz bi še prej ponucala čebulo kot česen. itak pa je treba v kuhinji experimentirati. le s slanino moramo biti varčni. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 11:12 |
|
Jaz pa po svojem okusu in večkrat probanem mislim, da je v česnu bistvo tega recepta. Ker brez njega ali s čebulo ne bo isti okus. Je pa seveda stvar posameznika, okusa itd. Oz. če je alergija, itak nimaš kej študirat, da bi ga dal zravn. Je pa tudi res, da je meni česen boljši od čebule. Povsod ga zraven rinem :D |
_________________ malen@
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 11:16 |
|
malen@, jaz tudi mislim, da brez cesna ne bi bil vec ciganski zrezek ampka nekaj drugega :D . No, vseeno pa lahko poskusim zadevo |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 11:21 |
|
malen@ je napisal/a: |
Jaz pa po svojem okusu in večkrat probanem mislim, da je v česnu bistvo tega recepta. Ker brez njega ali s čebulo ne bo isti okus. Je pa seveda stvar posameznika, okusa itd. Oz. če je alergija, itak nimaš kej študirat, da bi ga dal zravn. Je pa tudi res, da je meni česen boljši od čebule. Povsod ga zraven rinem :D |
česen in slanina gresta odlično skupaj. vem, ker ga dajemo med drugim tudi v pasulj. ki ga sedaj več ne smem jesti. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
13 Avg 2008 16:22 |
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|