Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
26 Jan 2008 22:18 |
|
za 4 osebe potrebujemo:
- 500g gojenih šampinjonov
- 2 nasekljani šalotki
- 1 nasekljana manjša čebula
- 2 dl sojine smetane
- 1 kokošja jušna kocka
- oljčno olje
- sol, poper, curry
- šopek peteršilja
Šampinjone očistimo in jih prerežemo na pol. kuhamo jih 35 minut v litru osoljene juhe. Šampinjone prestavimo, v vodo od kuhanja pa damo jušno kocko in vkuhavamo še 10 minut. v kozico damo oljčno olje in na njem prav počasi pražimo šalotko in čebulo. Zalijemo z 2,5dl šampinjonove redukcije. kuhamo še 5 do največ 10 minut. v multipraktik damo odcejene šampinjone in sojino smetano ter zmiksamo. primešamo šalotki in čebulo. nad šibkim ognjem kuhamo 4 do 5 minut. Če je juha pregosta, jo razredčimo s kurjo juhico. Solimo, popramo in damo za noževo konico curryja. na krožnikih potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.
Iz Montijeve knjige receptov. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 12:58 |
|
Kaj je šampinjonova redukcija? |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 14:04 |
|
...mene pa ta kocka moti...in jušne kocke se v v Montijevi knjigi recptov velikokrat pojavljajo. A naj jih nebi črtali s seznama dovoljenega? Sem bila v Franciji in nisem našla nobenih kock, ki bi bile po Montiju. |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 14:06 |
|
solecito je napisal/a: |
Kaj je šampinjonova redukcija? |
Po moje je to voda, v kateri so se šampinjoni kuhali+kocka |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 14:08 |
|
corcoras je napisal/a: |
...mene pa ta kocka moti...in jušne kocke se v v Montijevi knjigi recptov velikokrat pojavljajo. A naj jih nebi črtali s seznama dovoljenega? Sem bila v Franciji in nisem našla nobenih kock, ki bi bile po Montiju. |
Sem opazila, da jih uporablja. Jaz se jim že itak izogibam-in vegeti tudi, ker je notri polno full škodljivih Ejev. Po moje niso glih najbolj OK |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 14:55 |
|
...pa ne sam E-ji, tudi sladkor in maščobe.
Trenutno imam pri sebi Šparove zelenjavne kocke;
sestavine: sol, hidrogenirana rastlinska maščoba, ojačevalec okusa (2xE), sladkor, korenje, rastlinska maščoba, karamela, zelena, zelišča, začimbe, čebula, arome.
Glede na to da je kocka majhna, tega verjetno ni veliko, samo ni pa zanemarljivo, ker drugače bi pa itak lahko vse povprek jedli.
Čeprav verjetno Monti že ve, nočem zdaj pametna ispast... |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
30 Jan 2008 20:22 |
|
Jaz se ponavadi na kocko niti spomnim ne, malo posolim in dodam zacimbe, pa je.
Zdi se mi pa, da tele uboge gobe zelo dolgo kuha.
potka |
|
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 16:03 |
|
No, jst sm to skuhala in je bilo mmm dobro. Edino sojino smetano sem zamenjala s kislo, ker mi je soja FUJ.
:D |
|
|
|
|
Klassika
Začetnica
Pridružen/-a: 08.10. 2012, 18:25
Prispevkov: 2
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
08 Okt 2012 18:29 |
|
A še kdo pove ali je tale šalotka kar pomembna za okus juhe? Nisem je našla pa sem sam dala 2 čebuli names ene. Se zdaj kuha.. |
|
|
|
|
Klassika
Začetnica
Pridružen/-a: 08.10. 2012, 18:25
Prispevkov: 2
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
08 Okt 2012 18:56 |
|
se opravičujem za mogoč trapasta vprašanja, sem se začela učit kuhat
Mal mi ne jasno kaj pomen "zmiksati gobe s čebulo". Kar v blenderju zmleti? |
|
|
|
|
heli
Začetnica
Pridružen/-a: 03.07. 2012, 12:53
Prispevkov: 19
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
10 Okt 2012 08:31 |
|
Živjo
Miksanje si sama ugotovila kaj je, šaloptka pa je tudi neke vrste čebula, samo, da je manjša, da jih raste več skupaj in ima bolj nežen okus kot čebula. Ob rojstvu ne znaš kuhati, nekateri smo se naučili prej nekateri nikoli, pohvalno pa je začeti.
lep pozdrav
Heli |
_________________ http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wKm0Yrh/ |
|
|
|
|