Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Juhe
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 26 Jan 2008 22:18 Odgovori s citatom Back to top

za 4 osebe potrebujemo:
- 500g gojenih šampinjonov
- 2 nasekljani šalotki
- 1 nasekljana manjša čebula
- 2 dl sojine smetane
- 1 kokošja jušna kocka
- oljčno olje
- sol, poper, curry
- šopek peteršilja

Šampinjone očistimo in jih prerežemo na pol. kuhamo jih 35 minut v litru osoljene juhe. Šampinjone prestavimo, v vodo od kuhanja pa damo jušno kocko in vkuhavamo še 10 minut. v kozico damo oljčno olje in na njem prav počasi pražimo šalotko in čebulo. Zalijemo z 2,5dl šampinjonove redukcije. kuhamo še 5 do največ 10 minut. v multipraktik damo odcejene šampinjone in sojino smetano ter zmiksamo. primešamo šalotki in čebulo. nad šibkim ognjem kuhamo 4 do 5 minut. Če je juha pregosta, jo razredčimo s kurjo juhico. Solimo, popramo in damo za noževo konico curryja. na krožnikih potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.

Iz Montijeve knjige receptov.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
solecito
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 12:58 Odgovori s citatom Back to top

Kaj je šampinjonova redukcija? Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 14:04 Odgovori s citatom Back to top

...mene pa ta kocka moti...in jušne kocke se v v Montijevi knjigi recptov velikokrat pojavljajo. A naj jih nebi črtali s seznama dovoljenega? Sem bila v Franciji in nisem našla nobenih kock, ki bi bile po Montiju.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 14:06 Odgovori s citatom Back to top

solecito je napisal/a:
Kaj je šampinjonova redukcija? Embarassed


Po moje je to voda, v kateri so se šampinjoni kuhali+kocka Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 14:08 Odgovori s citatom Back to top

corcoras je napisal/a:
...mene pa ta kocka moti...in jušne kocke se v v Montijevi knjigi recptov velikokrat pojavljajo. A naj jih nebi črtali s seznama dovoljenega? Sem bila v Franciji in nisem našla nobenih kock, ki bi bile po Montiju.


Sem opazila, da jih uporablja. Jaz se jim že itak izogibam-in vegeti tudi, ker je notri polno full škodljivih Ejev. Po moje niso glih najbolj OK Rolling Eyes
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
corcoras
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 14:55 Odgovori s citatom Back to top

...pa ne sam E-ji, tudi sladkor in maščobe.

Trenutno imam pri sebi Šparove zelenjavne kocke;

sestavine: sol, hidrogenirana rastlinska maščoba, ojačevalec okusa (2xE), sladkor, korenje, rastlinska maščoba, karamela, zelena, zelišča, začimbe, čebula, arome.

Glede na to da je kocka majhna, tega verjetno ni veliko, samo ni pa zanemarljivo, ker drugače bi pa itak lahko vse povprek jedli.

Čeprav verjetno Monti že ve, nočem zdaj pametna ispast...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2008 20:22 Odgovori s citatom Back to top

Jaz se ponavadi na kocko niti spomnim ne, malo posolim in dodam zacimbe, pa je.
Zdi se mi pa, da tele uboge gobe zelo dolgo kuha.

potka
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solecito
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 16:03 Odgovori s citatom Back to top

No, jst sm to skuhala in je bilo mmm dobro. Edino sojino smetano sem zamenjala s kislo, ker mi je soja FUJ.

:D
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Klassika
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 08.10. 2012, 18:25
Prispevkov: 2
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2012 18:29 Odgovori s citatom Back to top

A še kdo pove ali je tale šalotka kar pomembna za okus juhe? Ne vem Nisem je našla pa sem sam dala 2 čebuli names ene. Se zdaj kuha..
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Klassika
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 08.10. 2012, 18:25
Prispevkov: 2
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2012 18:56 Odgovori s citatom Back to top

se opravičujem za mogoč trapasta vprašanja, sem se začela učit kuhat Embarassed
Mal mi ne jasno kaj pomen "zmiksati gobe s čebulo". Kar v blenderju zmleti?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
heli
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 03.07. 2012, 12:53
Prispevkov: 19
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2012 08:31 Odgovori s citatom Back to top

Živjo

Miksanje si sama ugotovila kaj je, šaloptka pa je tudi neke vrste čebula, samo, da je manjša, da jih raste več skupaj in ima bolj nežen okus kot čebula. Ob rojstvu ne znaš kuhati, nekateri smo se naučili prej nekateri nikoli, pohvalno pa je začeti.

lep pozdrav

Heli

_________________
http://www.tickerfactory.com/weight-loss/wKm0Yrh/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group