Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 21 Mar 2008 14:14 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine za 4 osebe:

600 g teletine (ribica ali kak drug socen del), 500 g mešane, na kocke zrezane zelenjave (kolerabica, rumeni koren, bucke, por, komarcek...), 1 vejica rožmarina, 1 žlicka naribane limonine lupinice, 1 strok cesna, suho belo vino, juha, oljcno olje, sol, poper

Priprava:
1. Rožmarin osmukamo in na drobno sesekljamo. Zmešamo ga z limonino lupinico. V nepregorni posodi segrejemo olje, dodamo kos mesa in ga pocasi in na slabem ognju pecemo 4-5 minut (med pecenjem enkrat previdno obrnemo). Nato dodamo rožmarin in limonino lupinico, zalijemo z malo vina in na živem ognju v odprti posodi dušimo, da tekocina izpari. Dodamo oprano in odcejeno zelenjavo, solimo, popramo, zalijemo z 2 zajemalkama juhe in v ogreti pecici (180 - 200 stopinj) pecemo 1 uro in
20 minut. Medtem po potrebi v majhnih kolicinah prilivamo juho.

2. Eno žlico zelenjave zmiksamo in pomešamo s sokom od pecenja. Meso narežemo na lepe rezine, jih damo na ogret pladenj, obložimo z zelenjavo in prelijemo s sokom.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group