Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Testenine
Avtor Sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 17 Mar 2008 16:34 Odgovori s citatom Back to top

Najprej :W za odprtje novega podforuma!

sestavine:
40 dag školjkic, makaronov ali drugih testenin
sol
nariban sir
špinačna omaka:
50 dag špinače
2 žlici olja
1 nasekljan strok česna
sol
muškatni orešček
l dl smetane
sesekljan peteršilj

priprava špinačne omake:
Špinači odstranimo peclje, jo skuhamo, odcedimo in sesekljamo ali zmiksamo.
V kozico na segreto olje damo česen in ko zadiši, primešamo sesekljano špinačo. Osolimo in odišavimo z muškatnim oreščkom. Dušimo okoli 7 minut, nato primešamo smetano in peteršilj ter še kakšno minuto kuhamo.
Testenine takoj zabelimo s špinačno omako.

Na krožnikih potresemo z naribanim sirom.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 18 Mar 2008 07:59 Odgovori s citatom Back to top

za nove člane, ki mogoče še ne poznajo vseh pravil montignaca:
- sir in testenine ne gredo skupaj; če ga že jeste zraven, je treba šparati z njim...
- tudi smetana ni priporočljiva, ker med drugim vsebuje veliko maščob, ki pa jih ne smemo kombinirati z OHji...


kljub temu se da ta recept uporabiti! jaz namesto smetane uporabim kar vodo (razen, ko špinačo kombiniram z mesom), siru pa se da preprosto izogniti tako, da ga ne daste na testenine.

mojsoncek, spet upam, da ni zamere. ostali recepti so dobri (kar se sestavin tiče), okusni pa najbrž še bolj. OK ti nas kar polni z idejami.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 18 Mar 2008 08:30 Odgovori s citatom Back to top

Čeprav tudi Monti precej uporablja smetano v svojih receptih, prav tako sir...ampak tudi jaz se tega izogibam v komb. z OH. Če pa že, potem uporabite tisto z manj maščobami in sir prav tako oz. parmezan, ki ga tako ali tako ne moreš pojesti zraven ogromno.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 18 Mar 2008 09:22 Odgovori s citatom Back to top

itak da ni nobene zamere... prav je tako, da se opozori na taksne spodrsljaje oz. grehe. zaradi mene lahko tudi brisete recept.

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 18 Mar 2008 09:38 Odgovori s citatom Back to top

Ne, recepta ne bom brisala. Vsaka si ga lahko po svoje priredi, je pa prav, da se opozori-vsaj po moje-da ne bo katera zmedena. In nenazadnje-tudi zavoljo tebe oz. tvojega "potrošnika" love , mojsonček.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 18 Mar 2008 09:51 Odgovori s citatom Back to top

:D

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group