Avtor |
Sporočilo |
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
17 Mar 2008 16:34 |
|
Najprej za odprtje novega podforuma!
sestavine:
40 dag školjkic, makaronov ali drugih testenin
sol
nariban sir
špinačna omaka:
50 dag špinače
2 žlici olja
1 nasekljan strok česna
sol
muškatni orešček
l dl smetane
sesekljan peteršilj
priprava špinačne omake:
Špinači odstranimo peclje, jo skuhamo, odcedimo in sesekljamo ali zmiksamo.
V kozico na segreto olje damo česen in ko zadiši, primešamo sesekljano špinačo. Osolimo in odišavimo z muškatnim oreščkom. Dušimo okoli 7 minut, nato primešamo smetano in peteršilj ter še kakšno minuto kuhamo.
Testenine takoj zabelimo s špinačno omako.
Na krožnikih potresemo z naribanim sirom. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
18 Mar 2008 07:59 |
|
za nove člane, ki mogoče še ne poznajo vseh pravil montignaca:
- sir in testenine ne gredo skupaj; če ga že jeste zraven, je treba šparati z njim...
- tudi smetana ni priporočljiva, ker med drugim vsebuje veliko maščob, ki pa jih ne smemo kombinirati z OHji...
kljub temu se da ta recept uporabiti! jaz namesto smetane uporabim kar vodo (razen, ko špinačo kombiniram z mesom), siru pa se da preprosto izogniti tako, da ga ne daste na testenine.
mojsoncek, spet upam, da ni zamere. ostali recepti so dobri (kar se sestavin tiče), okusni pa najbrž še bolj. ti nas kar polni z idejami. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
18 Mar 2008 08:30 |
|
Čeprav tudi Monti precej uporablja smetano v svojih receptih, prav tako sir...ampak tudi jaz se tega izogibam v komb. z OH. Če pa že, potem uporabite tisto z manj maščobami in sir prav tako oz. parmezan, ki ga tako ali tako ne moreš pojesti zraven ogromno. |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
18 Mar 2008 09:22 |
|
itak da ni nobene zamere... prav je tako, da se opozori na taksne spodrsljaje oz. grehe. zaradi mene lahko tudi brisete recept. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
18 Mar 2008 09:38 |
|
Ne, recepta ne bom brisala. Vsaka si ga lahko po svoje priredi, je pa prav, da se opozori-vsaj po moje-da ne bo katera zmedena. In nenazadnje-tudi zavoljo tebe oz. tvojega "potrošnika" , mojsonček. |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
18 Mar 2008 09:51 |
|
:D |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|