|
Avtor |
Sporočilo |
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 23:01 |
|
Iz knjige Prehrana po Montignacu
Za 4 osebe
maslo za namastitev posode
750g nalistanih gob (jurčki, marele, šampinjoni,...)
1/2 drobno nasekljane čebule
olivno olje
1 žlica nasekljane bazilike
1 žlica nastriženega drobnjaka
1 žlica nasekljanega pehtrana
4 velika jajca
100 ml creme fraiche
Z maslom rahlo namažemo 4 nepregorne steklene ali keramične posodice za narastke in segrejemo pečico na 140°C. Gobe in čebulo stresemo v veliko ponev in jo pristavimo na močan ogenj. Pokapamo z malo olivnega olja in začinimo s ščepcem soli. Pražimo 2 do 3 minute, da čebula ovene.
Vsebino ponve stresemo na cedilo in odcedimo, nato jo predenemo v skledo. Ko se ohladi na sobno temperaturo, dodamo baziliko, drobnjak in pehtran ter dobro premešamo.
Jajca ubijemo v drugo skledo. Z metlico vmešamo creme fraiche in ščepec soli. Dodamo gobe s čebulo in zelišči ter dobro zmešamo. Mešanico nadevamo v 4 posodice za narastke, te pa položimo na pekač, v katerega nalijemo vodo. Pekač previdno postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut, da površina zlato porjavi. Ponudimo vroče.
Še nekaj opombic:
jaz čebulo zamenjam s česnom, saj je ne maram, pa tudi pehtrana nikoli ne dajem not...raje uporabim peteršilj. Namesto creme fraiche pa uporabim kislo smetano z 10% maščobe. Narastek je zelo dober, zraven paše zelena solata. |
|
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
05 Mar 2008 11:53 |
|
flicka je napisal/a: |
Mešanico nadevamo v 4 posodice za narastke, te pa položimo na pekač, v katerega nalijemo vodo. |
Ne kapiram.... Kaj pa če dam v en večji pekač? Npr. tak k v njem musako pečemo? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Mar 2008 12:17 |
|
Po moje bo OK. Pa maslo bi jaz zamenjala z olivcem , oz. če je teflonska ali jena posoda, jaz sploh ne namastim :P |
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
05 Mar 2008 12:44 |
|
Jaz sem pekla ponavadi v tistem prozornem pekaču, ki ima pokrov (ampak seveda brez pokrova), pa tut brez pekača z vodo se da lepo spečt. |
_________________
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|