Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi z gobami
Avtor Sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 23:01 Odgovori s citatom Back to top

Iz knjige Prehrana po Montignacu
Za 4 osebe
maslo za namastitev posode
750g nalistanih gob (jurčki, marele, šampinjoni,...)
1/2 drobno nasekljane čebule
olivno olje
1 žlica nasekljane bazilike
1 žlica nastriženega drobnjaka
1 žlica nasekljanega pehtrana
4 velika jajca
100 ml creme fraiche

Z maslom rahlo namažemo 4 nepregorne steklene ali keramične posodice za narastke in segrejemo pečico na 140°C. Gobe in čebulo stresemo v veliko ponev in jo pristavimo na močan ogenj. Pokapamo z malo olivnega olja in začinimo s ščepcem soli. Pražimo 2 do 3 minute, da čebula ovene.
Vsebino ponve stresemo na cedilo in odcedimo, nato jo predenemo v skledo. Ko se ohladi na sobno temperaturo, dodamo baziliko, drobnjak in pehtran ter dobro premešamo.
Jajca ubijemo v drugo skledo. Z metlico vmešamo creme fraiche in ščepec soli. Dodamo gobe s čebulo in zelišči ter dobro zmešamo. Mešanico nadevamo v 4 posodice za narastke, te pa položimo na pekač, v katerega nalijemo vodo. Pekač previdno postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut, da površina zlato porjavi. Ponudimo vroče.

Še nekaj opombic:
jaz čebulo zamenjam s česnom, saj je ne maram, pa tudi pehtrana nikoli ne dajem not...raje uporabim peteršilj. Namesto creme fraiche pa uporabim kislo smetano z 10% maščobe. Narastek je zelo dober, zraven paše zelena solata.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solecito
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 11:53 Odgovori s citatom Back to top

flicka je napisal/a:
Mešanico nadevamo v 4 posodice za narastke, te pa položimo na pekač, v katerega nalijemo vodo.
Ne kapiram.... Kaj pa če dam v en večji pekač? Npr. tak k v njem musako pečemo?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 12:17 Odgovori s citatom Back to top

Po moje bo OK. Ne vem Pa maslo bi jaz zamenjala z olivcem Ne vem , oz. če je teflonska ali jena posoda, jaz sploh ne namastim :P
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 12:44 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem pekla ponavadi v tistem prozornem pekaču, ki ima pokrov (ampak seveda brez pokrova), pa tut brez pekača z vodo se da lepo spečt.

_________________

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group