Avtor |
Sporočilo |
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 18:07 |
|
No, zdaj sem nekaj prilimala
Je malo neurejeno, pa naj se vsaka sama s tem ukvarja (če vam bo sploh odprlo ) Potka, ti pa dodaj, ker nekaj stvari z original montija manjka, kot sem na hitro prečekirala
http://shrani.si/f/31/pU/YyRY3Fm/tabela-gi.doc |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 18:12 |
|
you are the best! hvala
jaz se bom kar po tej zgledovala in ne po ostalih. če praviš, da je kot montignaceva... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 18:24 |
|
fižol je dovoljen ali ne?! nič več ne razumem... po tej tabeli ima:
- beli fižol 35GI
- črni fižol 35GI
- rdeč fižol 35GI
- pasulj (meso + fižol) 35GI
in kakšna je razlika med pz testeninami (50GI) in pz makaroni (40GI)? |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:26 |
|
Ja, Ela, tako je napisano glede fižola(preverila po montijevi- če prav razumem, sicer me bo potka popravila). PZ testenine "al dente" imajo pa vedno nižji GI kot preveč kuhane. Bom še prečekirala mal ;) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:32 |
|
Kar se tice kombinacije mesa in fizola nimam pojma, res se ne spomnim. Ampak jaz ga ne bi, mogoce zato, ker sem se od locevanja zivil malo deformirana.
Kar se pa tice testenin imas pa prav, spageti al dente imajo menda nizji GI zato, ker so stisnjeni na poseben nacin in se OH potem drugace absorbirajo.
Res moram se enkrat prebrat, me ze malo spomin daje.
potka |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:34 |
|
Ja, saj zato sem pa jaz rekla, da se ene barve fižol baje lahko kombinira z mesom, pa si me zezala :cry: Samo ne vem, če ni bilo to ravno kontra, kot je običajni pasulj- z belim fižolom |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:37 |
|
vem, da imajo al dente manj GI, ampak jih v tem primeru ni omenjal. je jih posebej pod temi makaroni, ne vem pa kakšna je razlika med normalno kuhanimi pz testeninami in makaroni. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:41 |
|
Makaroni so durum? a ne Jest ne vem- sem samo prepisala in kar sem neki prečekirala, je bilo direkt po montijevi tabelci. Lahko pa da so prevodi |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:44 |
|
saj je ok. jaz jem pz testenine, ki so iz durum moke (barilla)... v vsakem primeru so oboje OK... ;)
drugače pa super, da imamo "tapravo" tabelo. zahvalimo pa se lahko tebi |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:45 |
|
Testenine so zame vsa pasta: makaroni, spageti,....
Durum pa pomeni iz kaksne moke so narejeni, mislim da so to polnozrnati.
Zdi se mi, da je posebej omenil spagete-zaradi nacina proizvodnje, za ostale se pa jaz ne spomnim.
potka ;) |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 20:47 |
|
v redu... jaz bom še naprej vztrajala na barilli.
lahko noč, čveke |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
11 Feb 2008 22:16 |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 07:26 |
|
ela je napisal/a: |
v redu... jaz bom še naprej vztrajala na barilli.
lahko noč, čveke |
Tudi jaz ze kar nekaj casa vztrajam samo na Barilli!
potka :pica |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 07:56 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 09:36 |
|
potka je napisal/a: |
Tudi jaz ze kar nekaj casa vztrajam samo na Barilli! |
ja, za te vsaj vem, da so taprave. pa še al-dente in s tem manjši GI |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 11:22 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 14:34 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 15:40 |
|
v temi gi news nisem upala smetiti, tukaj pa smo že začele pogovor o posameznih vrednostih GI... torej, korenček lahko jemo? v članku, ki ga je podala potka namreč piše, da ima korenček GI 41... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 15:42 |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
12 Feb 2008 16:20 |
|
Ja, šefica. Napaka pri izračunu Tudi kuhano korenje lahko .jem. |
|
|
|
|
|