Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Glikemični indeks
Avtor Sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 18:07 Odgovori s citatom Back to top

No, zdaj sem nekaj prilimala Embarassed v zid
Je malo neurejeno, pa naj se vsaka sama s tem ukvarja jezik (če vam bo sploh odprlo Embarassed ) Potka, ti pa dodaj, ker nekaj stvari z original montija manjka, kot sem na hitro prečekirala


http://shrani.si/f/31/pU/YyRY3Fm/tabela-gi.doc
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 18:12 Odgovori s citatom Back to top

you are the best! hvala Vesel

jaz se bom kar po tej zgledovala in ne po ostalih. če praviš, da je kot montignaceva...

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 18:24 Odgovori s citatom Back to top

fižol je dovoljen ali ne?! nič več ne razumem... po tej tabeli ima:
- beli fižol 35GI
- črni fižol 35GI
- rdeč fižol 35GI
- pasulj (meso + fižol) 35GI

in kakšna je razlika med pz testeninami (50GI) in pz makaroni (40GI)?

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:26 Odgovori s citatom Back to top

Ja, Ela, tako je napisano glede fižola(preverila po montijevi- če prav razumem, sicer me bo potka popravila). PZ testenine "al dente" imajo pa vedno nižji GI kot preveč kuhane. Bom še prečekirala mal ;)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:32 Odgovori s citatom Back to top

Kar se tice kombinacije mesa in fizola nimam pojma, res se ne spomnim. Ampak jaz ga ne bi, mogoce zato, ker sem se od locevanja zivil malo deformirana.
Kar se pa tice testenin imas pa prav, spageti al dente imajo menda nizji GI zato, ker so stisnjeni na poseben nacin in se OH potem drugace absorbirajo.
Res moram se enkrat prebrat, me ze malo spomin daje.

potka
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:34 Odgovori s citatom Back to top

Ja, saj zato sem pa jaz rekla, da se ene barve fižol baje lahko kombinira z mesom, pa si me zezala :cry: Samo ne vem, če ni bilo to ravno kontra, kot je običajni pasulj- z belim fižolom Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:37 Odgovori s citatom Back to top

vem, da imajo al dente manj GI, ampak jih v tem primeru ni omenjal. je jih posebej pod temi makaroni, ne vem pa kakšna je razlika med normalno kuhanimi pz testeninami in makaroni.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:41 Odgovori s citatom Back to top

Makaroni so durum? a ne Rolling Eyes Jest ne vem- sem samo prepisala in kar sem neki prečekirala, je bilo direkt po montijevi tabelci. Lahko pa da so prevodi Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:44 Odgovori s citatom Back to top

saj je ok. jaz jem pz testenine, ki so iz durum moke (barilla)... v vsakem primeru so oboje OK... ;)

drugače pa super, da imamo "tapravo" tabelo. zahvalimo pa se lahko tebi bogi

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:45 Odgovori s citatom Back to top

Testenine so zame vsa pasta: makaroni, spageti,....
Durum pa pomeni iz kaksne moke so narejeni, mislim da so to polnozrnati.
Zdi se mi, da je posebej omenil spagete-zaradi nacina proizvodnje, za ostale se pa jaz ne spomnim.

potka ;)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 20:47 Odgovori s citatom Back to top

v redu... jaz bom še naprej vztrajala na barilli.

lahko noč, čveke ČAW

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2008 22:16 Odgovori s citatom Back to top

sonjah je napisal/a:
No, zdaj sem nekaj prilimala Embarassed v zid
Je malo neurejeno, pa naj se vsaka sama s tem ukvarja jezik (če vam bo sploh odprlo Embarassed ) Potka, ti pa dodaj, ker nekaj stvari z original montija manjka, kot sem na hitro prečekirala


http://shrani.si/f/31/pU/YyRY3Fm/tabela-gi.doc


Sem mislila drugače, ma tudi tako je OK.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 07:26 Odgovori s citatom Back to top

ela je napisal/a:
v redu... jaz bom še naprej vztrajala na barilli.

lahko noč, čveke ČAW


Tudi jaz ze kar nekaj casa vztrajam samo na Barilli!

potka :pica
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 07:56 Odgovori s citatom Back to top

OK
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 09:36 Odgovori s citatom Back to top

potka je napisal/a:
Tudi jaz ze kar nekaj casa vztrajam samo na Barilli!


ja, za te vsaj vem, da so taprave. pa še al-dente in s tem manjši GI Vesel

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 11:22 Odgovori s citatom Back to top

Spet smo OT.

potka :cry:
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 14:34 Odgovori s citatom Back to top

Zakaj? Saj se pogovarjajo o tem, kolikšen GI ima pašta, a ne?

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 15:40 Odgovori s citatom Back to top

v temi gi news nisem upala smetiti, tukaj pa smo že začele pogovor o posameznih vrednostih GI... torej, korenček lahko jemo? v članku, ki ga je podala potka namreč piše, da ima korenček GI 41...

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 15:42 Odgovori s citatom Back to top

Jaz surovega jem, kuhanega pa so rekli da naj ne bi. A piše kaj novega???

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2008 16:20 Odgovori s citatom Back to top

Ja, šefica. Napaka pri izračunu bravo Tudi kuhano korenje lahko .jem. :W
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group