 |
Avtor |
Sporočilo |
ta*mlada
Čveka

Pridruen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica
|
Objavljeno:
26 Jun 2011 10:29 |
|
Fižol prebranac (beli) čez noč namočim nato ga skuham v vodi, posolim, malo popram dodam 1 čebulo razrezano na 4 dele .
Posebaj na olju prepražim čebulo ( v razmerju fižol1:2 čebula, lahko tudi več), narezano na rezance, posolim popram in proti koncu dodam paradižnik, ki mora precej izpareti, na koncu dodam rdečo papriko in takoj odmaknem z ognja.
Iz fižola odlijem vodo v kateri se je kuhal in jo spravim. Fižol in čebulo premešam skupaj in vse skupaj dam v naoljen pekač (osebno najraje uporabljam glineni) ter polijem z vodo, ki sem jo prišparala od kuhanja, ne vso, približno, toliko, da fižol "ogrezne" to pomeni, da je malo pokrit s tekočino. Pečem na ca 220 ali 230 okrog pol ure.
Če želiš bolj tekoč, daš več tekočine, če pa ne, pa manj. Če veš, da bo nekaj časa stal daj več tekočine, ker fižol tekočino vpije.
----> tole je skopiran recept..
Prebranec lahko jemo???
Ni nobenega olja zraven-razen minimalno za pekač, čebulo se da pa tudi na zelo malo olja prepražit..
LP! |
|
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejnjo temo
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|