Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Omake, priloge
Avtor Sporočilo
ta*mlada
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 20.05. 2011, 18:44
Prispevkov: 88
Kraj: Borovnica

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2011 10:29 Odgovori s citatom Back to top

Fižol prebranac (beli) čez noč namočim nato ga skuham v vodi, posolim, malo popram dodam 1 čebulo razrezano na 4 dele .
Posebaj na olju prepražim čebulo ( v razmerju fižol1:2 čebula, lahko tudi več), narezano na rezance, posolim popram in proti koncu dodam paradižnik, ki mora precej izpareti, na koncu dodam rdečo papriko in takoj odmaknem z ognja.

Iz fižola odlijem vodo v kateri se je kuhal in jo spravim. Fižol in čebulo premešam skupaj in vse skupaj dam v naoljen pekač (osebno najraje uporabljam glineni) ter polijem z vodo, ki sem jo prišparala od kuhanja, ne vso, približno, toliko, da fižol "ogrezne" to pomeni, da je malo pokrit s tekočino. Pečem na ca 220 ali 230 okrog pol ure.

Če želiš bolj tekoč, daš več tekočine, če pa ne, pa manj. Če veš, da bo nekaj časa stal daj več tekočine, ker fižol tekočino vpije.

----> tole je skopiran recept..
Prebranec lahko jemo???
Ni nobenega olja zraven-razen minimalno za pekač, čebulo se da pa tudi na zelo malo olja prepražit..

LP!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group