| Avtor | Sporočilo | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 17:37 |     |  
 
| 20dag leče
 1/2 kg svežih gob
 1 čebula
 2 stroka česna
 5 dag arašidov
 žlica olivnega olja
 šopek drobnjaka
 peteršilj
 poper, sol
 
 Lečo preberemo in namočimo čez noč. Naslednji dan vodo zamenjamo in lečo skuhamo. Na olju prepražimo narezane ali cele gobe. (Jed je najboljša z jurčki in lisičkami, a tudi s šampinjoni je zelo okusna.) Gobe začinimo s soljo in poprom ter dodamo drobno narezane arašide. Med lečo primešamo drobno narezano čebulo in česen, začinimo jo s soljo, poprom in potresemo s sesekljanim drobnjakom. Jed lahko zmešamo kot rižoto, ali pa ponudimo lečo kot prilogo.
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 17:43 |     |  
 
| Zanima me samo, za koliko oseb je to?
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 18:41 |     |  
 
| leče ne smem k mesu, ne?
  |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 19:51 |     |  
 
| Za 3-4 osebe-odvisno, kakšni jedci so
  Jaz leče ne kombiniram z mesom, lahko pa, da se motim  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 19:58 |     |  
 
| Lece ne kombiniras z mesom (tako kot fizola ne).
 
 potka  :kuhar
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 20:16 |     |  
 
| Ja, čeprav en fižol baje lahko kombiniraš, samo ne vem a belega, al rjavega
  Sem nekje prebrala  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Feb 2008 20:27 |     |  
 
| Sonjah, verjetno je bil zelen!  (strocji)
 
 potka
  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Feb 2008 08:55 |     |  
 
| ja, stročjega lahko, za lečo pa sem tako ali tako mislila, da ne bo šlo...
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Feb 2008 14:27 |     |  
 
| Ela, potka se le mal iz mene norca dela
  Potka  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| bib_bib Montinjačka
 
  
 
 Pridružen/-a: 03.06. 2009, 16:17
 Prispevkov: 29
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
05 Jul 2010 13:14 |     |  
 
| Leča lahko kombiniramo z mesom, saj je zelenjava in ima samo 35 GI!
 |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wwopaCL/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Hobotnica Začetnica
 
  
 
 Pridružen/-a: 11.06. 2012, 15:45
 Prispevkov: 9
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
07 Maj 2013 17:05 |     |  
 
| Saj krompir je tudi zelenjava.
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| mačka27 Montinjačka
 
  
 
 Pridružen/-a: 13.05. 2015, 05:52
 Prispevkov: 27
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
13 Maj 2015 06:23 |     |  
 
| 
 
 
	  | potka je napisal/a: |  
	  | Lece ne kombiniras z mesom (tako kot fizola ne). 
 potka  :kuhar
 |  
 tudi sama lečo uporabljam s kombinacijo fižola, ješprenja, zelenjave. Sem pa izvedela da je čičerika tudi "bogat vir beljakovin" . Ko sem šla raziskovat sem odkrila, da jih tudi fižol vsebuje.
 
 Se pravi spada čičerika v konćni fazi med OH, ali B?
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
|  |