Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
25 Jan 2008 19:15 |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
08 Apr 2008 15:50 |
|
Bom kar tukaj pripopala se en recept, da ne bom nove teme odpirala...
POLNJENI PARADIŽNIKI
Potrebujemo:
6 večjih trših paradižnikov
4 piščančje zrezke
2 pesti gob
začimbe: origano, timijan, česen, mešanico mediteranskih začimb, sol, poper, peteršilj
smetana
parmezan
olje
Priprava:
Z žlico izdolbemo paradižnike. Sredico damo v mešalnik skupaj z začimbami: origano, mediteranske začimbe, poper in spasiramo. Na olju prepražimo na kocke narezano piščančje meso in gobe. Postopoma dodajamo česen in peteršilj in sol, čisto na koncu pa še ščepec timjana. Pražimo na srednji temperaturi približno 15 minut. Odstavimo in damo v cedilo, da maščoba odteče.
Sledi ljubezensko delo – nadevamo z ljubeznijo paradižnike. V pekač zlijemo spasirano paradižnikovo omako z začimbami in dodamo poljnene paradižnike, ki jih prelijemo s smetano za kuhanje. Pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo približno 20 minut. Na koncu paradižnike potresemo s parmezanom in damo nazaj v pečico, da se sir stopi. |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
01 Feb 2009 14:30 |
|
No jaz bom pa danes naredila polnjene paradižnike z mletim mesom in malo več sira bom dala ker ga obožujem
Verjetno bodo dokaj podobni kot tile, ampak imam oboje za porabit pa da vidimo |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
goldy
Don Kihot
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele
|
Objavljeno:
02 Mar 2009 14:22 |
|
Polnjeni paradižniki s tunino kremo
(recept iz Montignaca)
4-5 večjih paradižnikov
50g kislih kumaric
sol, poper, česen po okusu
olivno olje
za nadev:
200g tune v slanici/lastnem soku
50g kaper
50g oliv brez koščic
50g inčunov v olju
Sestavine za nadev zmeljemo, in dodamo na kocke narezane kisle kumarice.
Paradižnike izdolbemo, napolnimo z nadevom in postavimo v hladilnik za 2-3 ure.
Po mojih izkušnjah je kaper odločno preveč, ker zelo grenijo! Dovolj bi jih bilo že 5-10g, inčune pa se da izpustiti!
Po 2-3urah kapre pridejo zelo do okusa! |
_________________
Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži! |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
02 Mar 2009 15:18 |
|
|
|
|
goldy
Don Kihot
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele
|
Objavljeno:
02 Mar 2009 15:45 |
|
Dulcinea je napisal/a: |
Ja, sam zdej ni sezona paradižnikov. Jaz bom tole jedla poleto, ko bo obrodilo najinih 58 različnih sort paradižnika. |
Kupil.... paše...... |
_________________
Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži! |
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|