Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
26 Jan 2008 14:49 |
|
jaz sicer nimam recepta, bi pa ga zeloooo rada vedela. sem videla, da jo bo danes imela za kosilo sonjah, zato jo prosim, da nam posreduje svoj recept. :P |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
26 Jan 2008 15:08 |
|
Mmmmmm ..pizza je že v želodcu : Ni to niti slučajni približek klasične pice, je pa toliko, da poči pika in konec koncev zelo okusno za pojest.
Skratka naredim testo:
225g polnozrnate moke
1/2 kocke kvasa
125ml mlačne vode
1 čajna žlička soli
Zamesim testo in pustim, da vzhaja. Vzhajano "raztegnem" čez pekač za pice, pomažem s paradižnikom (mezga + voda + origano). Potem obložim s tem, kar pač imam pri roki :P . Danes so bile to gobe (obvezne! ;) ), olive (tudi obvezne zame), pa nalistana čebula, pečena paprika, lahko tudi sesekljan česen... ali pa sveža paprika, nalistan svež paradižnik .... Mmmmmm 100variant ! Po vrhu potresem še malo origana- ker ga pač obožujem! Mislim, da ni nič narobe, če naribate na pico tudi minimalno lahkega sira .
Pico nato pečem pri 250stopinj kakih 10 min (v navadni pečici) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
26 Jan 2008 20:21 |
|
Sonjah, tole bo pa tudi na mojem jedilniku!
Kako pa preracunas, ce kocko kvasa nadomestis s suhim?
potka : |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
27 Jan 2008 09:05 |
|
1 vrečko imam za pribl. pol kg moke, torej za 2 pici recimo. Tud jaz dam včasih suh kvas, ker ga imam vedno na zalogi : |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
27 Jan 2008 14:00 |
|
nisem vedela, da obstaja suh kavs... kje se ga dobi? pa je kvas sploh dovoljen (mogoče smešno vprašanje, ampak res ne vem )?
dulcinea, upam, da lahko govorimo v temah "recepti" o tem. ker to se navezuje na pico... ne želim, da smo OT 8-) |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
27 Jan 2008 14:16 |
|
|
|
|
solecito
Čveka
Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
Prispevkov: 71
|
Objavljeno:
27 Jan 2008 16:58 |
|
mmmmm pizza :D To bom tut jst enkrat spekla :!: |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 08:27 |
|
ela je napisal/a: |
pa je kvas sploh dovoljen |
Pivski kvas naj bi uživala vsako jutro. Pa jaz kar pozabim nanj |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 08:36 |
|
A nista pivski in pekovski kvas dve razlicni stvari?
Pekovski kvas so glive kvasovke, ki jih uporabljas pri peki kruha, pivski kvas pa se mi zdi, da je stranski produkt pri proizvodnji piva in vsebuje ogromno vitaminov b.
??
potka |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 08:38 |
|
Aja, koliko je kvasa v eni vrecki? Jaz ga kupujem v plocevinki in merim po zlickah.
potka |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 11:23 |
|
potka je napisal/a: |
A nista pivski in pekovski kvas dve razlicni stvari?
Pekovski kvas so glive kvasovke, ki jih uporabljas pri peki kruha, pivski kvas pa se mi zdi, da je stranski produkt pri proizvodnji piva in vsebuje ogromno vitaminov b.
??
potka |
Ej, potka, lahko da. Ti boš že vedla.Jaz sem si kupila tablete pivskega kvasa, pa jih vzamem samo, kadar se spomnim. Sem pa nekje brala, da ene punce pa svež kvas zraven jedo Zato sem verjetno mislila, da je to isti klinc ;) |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 11:26 |
|
potka je napisal/a: |
Aja, koliko je kvasa v eni vrecki? Jaz ga kupujem v plocevinki in merim po zlickah.
potka |
V eni vrečki je 7g suhega kvasa in tud piše, da je to za 1/2 kg moke.Pri nas večje pakunge (full lep izraz, ne ;) )sploh še nisem zasledila, bi mi pa prav prišla :) |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 11:51 |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 12:12 |
|
Jest ga vzamem, če s spomnim. Treba bi ga bilo redno jemat, vem Baje se tud ful pozna na koži, nohtih,... če daš eno tako kuro skozi. Bom probala bit bolj pridna ;) |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
28 Jan 2008 19:53 |
|
Jaz sem ga zacela kar redno jemat. Se mi zdi, da se pozna na kozi!
potka :) |
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
04 Mar 2008 13:43 |
|
Sonjah, za koliko oseb pride pizza iz toliko moke, kot jo navajaš v receptu? Jaz jo bom delala danes za večerjo, pa bi rada še za cimro nardila, ki poje kar veliko...ponavadi sem delala iz 300g moke za obe. |
_________________
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
04 Mar 2008 14:10 |
|
Jaz dam toliko za eno pico, premera 32 cm (sem šla prov pekač zmert). |
|
|
|
|
flicka
Stručko
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
04 Mar 2008 15:29 |
|
Hvala ;) Se bom nekako znašla ;) |
_________________
|
|
|
|
tina
Začetnica
Pridružen/-a: 09.05. 2008, 21:22
Prispevkov: 20
|
Objavljeno:
13 Maj 2008 20:21 |
|
Opažam, da pizzo jeste za kosilo in me pri tem zanima, če je to po pravilih. Kolikor sem na tekočem za kosilo ne smemo kruha-saj to je neke vrste kruh v stanjšani obliki(to pa je razlaga )...sprašujem zato, ker se je namreč nič kaj ne bi branila za kosilo...
LP |
|
|
|
|
Mojca126
Čveka
Pridružen/-a: 27.03. 2008, 15:28
Prispevkov: 162
|
Objavljeno:
13 Maj 2008 20:59 |
|
saj lahko OH za kosilo samo potem je bolj priporočljivo da ne ješ OH za zajtrk. Oh ni priporočljiv za večerjo. vsaj js mislm da je tko če ne me pa popravte |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wLev4xO/]
[/url] |
|
|
|
|