Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 21:30 |
|
Sestavine:
Šampinjoni 200g
Cvetača 300g
Brokoli 300g
Čebula 1 kos
Paradižnik - svež 150g
Olivno olje
Sol
Jajce - kokošje 4 kosi
Sladka smetana 1dl
Parmezan 100g
Peteršilj
Poper
Priprava
Šampinjone dobro operemo in prerežemo na polovico.
Brokoli in cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. Kuhamo ju nekaj minut, nato zelenjavo dobro odcedimo.
Čebulo sesekljamo.
Paradižnike operemo in razrežemo.
V ponvi segrejemo olivno olje, ter prepražimo čebulo in šampinjone. Dodamo paradižnike in vse skupaj nekoliko podušimo ter solimo.
V posodi zmešamo jajca, parmezan in sladko smetano. Dodamo še sesekljan peteršilj, sol in poper.
Jena pekač namastimo in vanj stresemo cvetačo, brokoli in šampinjone s paradižnikom.
Zelenjavo prelijemo z jajčno mešanico, pokrijemo z alu folijo in pečemo 40 min na 180° C.
vir |
_________________ Pa ponovimo...

Nazadnje urejal/a ela 03 Feb 2008 21:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 21:36 |
|
Ne vem, če bi bil Monti vesel masla  |
|
|
|
 |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 21:42 |
|
veš, da sploh nisem bila pozorna? sem popravila in napisala olivno olje, ker je povsem primerno in se da komot zamenjati. |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
flicka
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 22:52 |
|
Tudi v kakšnem njegovem receptu v knjigi je maslo-npr.pri narastku z gobami. Sicer je samo za pekač namazat, ampak vseeno :pobuci |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 13:10 |
|
Danes pa nekaj listam Montignacovo knjigo z recepti, kjer piše:
" Prvi prijem je vsekakor ta, da iz vsakršnega kuhanja v celoti ukinemo maslo."
Dobesedno in povdarjeno.No, pa naj ga človek zastopi No, povem zato, ker se mi je zdelo, da sem to nekje prebrala.  |
|
|
|
 |
flicka
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 16:29 |
|
Saj meni tudi ni bilo jasno...najprej teži, da je treba maslo ukinit, pol ga pa v svojem receptu napiše za premaz pekača Jst večino stvari pečem kar na peki papirju ponavad, pa je problem rešen. |
|
|
|
 |
ela
BRPgirl

Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 16:49 |
|
jaz pa, kjer je potrebno, dodam olivno olje, trenutno imam tudi koruznega. |
_________________ Pa ponovimo...
 |
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 21:23 |
|
Jaz sem si tale narastek danes spekla in bil je odličen. Dala sem samo žličko olivnega olja, da sem prepražila čebulo. Pekača nisem mazala, ker sem pekla v jena posodi. Dodala sem pa še pol rdeče paprike zaradi večje barvitosti jedi in samo polovično količino parmezana ;) |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 21:24 |
|
flicka je napisal/a: |
Saj meni tudi ni bilo jasno...najprej teži, da je treba maslo ukinit, pol ga pa v svojem receptu napiše za premaz pekača Jst večino stvari pečem kar na peki papirju ponavad, pa je problem rešen. |
Jaz pa itak vse pečem v teflonskih ali jena pekačih, pa mazanje ni potrebno. |
|
|
|
 |
sonjah
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
06 Feb 2008 21:25 |
|
ela je napisal/a: |
jaz pa, kjer je potrebno, dodam olivno olje, trenutno imam tudi koruznega. |
Jaz tudi v glavnem olivnega, občasno sončničnega ali repičnega. Za določene solate pa obvezno bučnega 8-) |
|
|
|
 |
|