Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 21:30 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:
Šampinjoni 200g
Cvetača 300g
Brokoli 300g
Čebula 1 kos
Paradižnik - svež 150g
Olivno olje
Sol
Jajce - kokošje 4 kosi
Sladka smetana 1dl
Parmezan 100g
Peteršilj
Poper

Priprava
Šampinjone dobro operemo in prerežemo na polovico.

Brokoli in cvetačo operemo in razdelimo na cvetke. Kuhamo ju nekaj minut, nato zelenjavo dobro odcedimo.

Čebulo sesekljamo.

Paradižnike operemo in razrežemo.

V ponvi segrejemo olivno olje, ter prepražimo čebulo in šampinjone. Dodamo paradižnike in vse skupaj nekoliko podušimo ter solimo.

V posodi zmešamo jajca, parmezan in sladko smetano. Dodamo še sesekljan peteršilj, sol in poper.

Jena pekač namastimo in vanj stresemo cvetačo, brokoli in šampinjone s paradižnikom.

Zelenjavo prelijemo z jajčno mešanico, pokrijemo z alu folijo in pečemo 40 min na 180° C.

vir

_________________
Pa ponovimo...



Nazadnje urejal/a ela 03 Feb 2008 21:41; skupaj popravljeno 1 krat
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 21:36 Odgovori s citatom Back to top

Ne vem, če bi bil Monti vesel masla Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 21:42 Odgovori s citatom Back to top

veš, da sploh nisem bila pozorna? sem popravila in napisala olivno olje, ker je povsem primerno in se da komot zamenjati.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 22:52 Odgovori s citatom Back to top

Tudi v kakšnem njegovem receptu v knjigi je maslo-npr.pri narastku z gobami. Sicer je samo za pekač namazat, ampak vseeno :pobuci
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 13:10 Odgovori s citatom Back to top

Danes pa nekaj listam Montignacovo knjigo z recepti, kjer piše:
" Prvi prijem je vsekakor ta, da iz vsakršnega kuhanja v celoti ukinemo maslo."
Dobesedno in povdarjeno.No, pa naj ga človek zastopi v zid No, povem zato, ker se mi je zdelo, da sem to nekje prebrala. Rolling Eyes
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
flicka
Stručko
Stručko


Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
Prispevkov: 508

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 16:29 Odgovori s citatom Back to top

Saj meni tudi ni bilo jasno...najprej teži, da je treba maslo ukinit, pol ga pa v svojem receptu napiše za premaz pekača Rolling Eyes Jst večino stvari pečem kar na peki papirju ponavad, pa je problem rešen.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 16:49 Odgovori s citatom Back to top

jaz pa, kjer je potrebno, dodam olivno olje, trenutno imam tudi koruznega.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 21:23 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem si tale narastek danes spekla in bil je odličen. :W Dala sem samo žličko olivnega olja, da sem prepražila čebulo. Pekača nisem mazala, ker sem pekla v jena posodi. Dodala sem pa še pol rdeče paprike zaradi večje barvitosti jedi in samo polovično količino parmezana ;)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 21:24 Odgovori s citatom Back to top

flicka je napisal/a:
Saj meni tudi ni bilo jasno...najprej teži, da je treba maslo ukinit, pol ga pa v svojem receptu napiše za premaz pekača Rolling Eyes Jst večino stvari pečem kar na peki papirju ponavad, pa je problem rešen.


Jaz pa itak vse pečem v teflonskih ali jena pekačih, pa mazanje ni potrebno.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 06 Feb 2008 21:25 Odgovori s citatom Back to top

ela je napisal/a:
jaz pa, kjer je potrebno, dodam olivno olje, trenutno imam tudi koruznega.

Jaz tudi v glavnem olivnega, občasno sončničnega ali repičnega. Za določene solate pa obvezno bučnega 8-)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group