Avtor |
Sporočilo |
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 09:37 |
|
Kolikor sem gledala ni rozin :). Ful fajn, hvala! |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
Tista
Začetnica
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 17:08
Prispevkov: 24
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 09:59 |
|
Help! fant mi je včeraj naredil zrezke v gobovi omaki (ker sem tako težila, da jih pogrešam), zdej pa ne vem kaj naj jem zraven, kot prilogo... vajena sem "suhih", brez vsega, tuki bi pa ITAK dala krompir al pa njoke, v starih časih sevede... :)
Domov pridem pa itak okol 19.30, tko da, bo bolj pozna večerja...
Pa še nekaj me teži... resnično imam zelo enoličen jedilnik, glede na naravo službe si itak ne morem kaj zmišljevat tako da so različice ponavadi take...
Z: sadje/sok/wassa kruhki s cottage sirom ali marmelado/jajčka s sirom in hrenovko - to je vse ali-ali, ne skupaj :)
K1: radič+tuna+sir
K2: testenine/riž z zelenjavno omako/pesto
K3: zrezek/piščanec/zelenjava
V zadnjem tednu sem jedla samo K1, ker ne morem kuhat na šihtu, mikrovalovke ni, pavze nimam, mrzle hrane pa res ne maram... Mi pa radič že povsod ven gleda. Pa drug teden bo tut več al manj tako...
V1: testenine
V2: pršut+sir+ljutenica
V3: fižol+zelje
V4: zrezek/piščanec/zelenjava
Malice pa skoz iste, jogurt+otrobi.
Trenutno sem res v mal čudni situaciji s časom (zdej sem zajtrkovala in že šibam), drugače že nekak gre, sam ta radič... je ful narobe, če tolčem eno in isto kombinacijo toliko časa?
Lepo se imejte! |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 10:30 |
|
tista, zraven lahko ješ dušeno/kuhano zelenjavo - ohrovt, brokoli, cevtačo, stročji fižol, ali pa dušeno papriko na čebuli (meni ful dobro). iz cvetače si lahko narediš pire, zelo je dober. ampak pazi z margarino in kislo smetano (če to dodajaš), da bo lahka. nekateri pire delajo tudi z mlekom.
in fantu ja naroči, da ne sme biti nobene moke zraven in tudi omaka ne sme biti kupljena.
pa dober tek vama želim. maš ful fajnega .
kar se pa tvojih jedilnikov tiče, pa je tako. nikoli ni dobro pretiravati z čimerkoli. ne jesti preveč enolikih zadev, čeprav priznam, da se tudi meni to zgodi.
malo pobrskaj po naših jedilnikih, nekaj boš sigurno našla.
par idej:
- sladko/kislo zelje z fižolom/hrenovkami/mesom (ali ali)
- čevapi/pleskavice/ražnjiči z zelenjavo
- zelenjavna rižota (zelenjava z GI 15 ali manj)
- za zajtrk si kdaj pa kdaj speči pz kruh, namesto wasse
- tudi porridge lahko ješ (pod ostalo najdeš recept)
- razne zelenjavne narastke (brokolijev in cvetačin imata svoj prostor med recepti)
- pz palačinka z marmelado
- kvinoja z zelenjavo (najdeš jo med drugim na montijevi stojnici)
- ajdova kaša z zelenjavo ali domačo gobovo juho, lahko tudi omako
- ajdovi žganci z zelenjavo
- pz pico
- solato pa si privošči kakšno drugo, če ti ta gre nad ušesi ven - zelo dobra in nasitna je tudi grška, sicer pa porabi dušeno meso, ki ti ostane od prejšnjega dne in si ga nareži v solato (ne radič ), mogoče dodaš kos sira ali jajčko, pa maš to za kosilo. ker taka solata je zelo nasitna.
dala sem ti par predlogov, nekaj za zajtrke, nekaj za kosila in večerje. upam, da najdeš kaj zase. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 10:43 |
|
Kaj pa še kake druge stročnice-čičerika, leča, pa žitarice, kot so ajdova kaša, ješprenj. Vse to lahko uporabiš za solato, ali za toplo jed (mineštra), če je kosilo brez maščobe in mesa, pa za prilogo.
Jaz bom imela npr. danes za kosilo ajdovo kašo z gobami, dragemu pa dam zraven še kos mesa, pa je.
Saj vem... Ideje... Tudi jaz včasih jem ene in iste stvari, ker mi tako paše, ali pa ker se mi ne da kaj novega pripravljat. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 18:19 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 18:22 |
|
|
|
|
Tista
Začetnica
Pridružen/-a: 04.01. 2009, 17:08
Prispevkov: 24
Kraj: Kranj
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 19:28 |
|
Hvala za nasvete!
Pa še neki, najbrž totalno butasto vprašanje... tele polnozrnate palačinke... sem mislila, da jih lahko jem samo za zajtrk... se pravi, lahko jih uporabim tudi kot samostojen obrok - kakšen pa naj bi bil potem "nasprotni", drugi obrok? In ker nisem ravno na sladko, lahko uporabim kaj drugega, kislo smetano npr? Al pa kakav... ta prav...?
Sem jih pa že enkrat delala, pa so res prou fajn... sam sem jih opustila, ker se mi zjutraj vedno nekam mudi, pa še lačna ponavadi nisem dovolj... |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 19:48 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 19:52 |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 20:27 |
|
Tudi jaz.
Še več. Ponavadi jih spečem kar kakih deset, ker ne znam, pa ne znam narediti mase samo za dve palačinki
Potem jih zavijem v folijo in dam v hladilnik. Take mirne duše počakajo cel teden. Vzamem ven, namažem in dam v mikrovalovko, ker so tople precej bolj rahle, kot mrzle. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
31 Jan 2009 12:14 |
|
Meni pa te palačinke ne ratajo oz. so mi čisot preveč "surove" pa predolgo se pečejo.
Jaz is delam namesto tega čapatije s PZ, ki so mi mnogo bolj okusni in tudi če jih nesem v službo si navadno notri zavijem kakšno predušeno zelenjavo in je kot kakšna tortilija - njami! čapati pa lih tko gre na sladko varianto, z marmelado ali pa če jih kar s fruktozo posipaš so pa kot mlinci. |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
31 Jan 2009 13:14 |
|
Sem si šla zdajle pogledat recepte za čapatije, pa ni čisto nič drugače, kot za PZ palačinke. Zato mi ni čisto jasno, kako da ti tole "rata", palačinke, katere lahko spečeš precej bolj tanke, pa ne. Moje niso nikoli surove. res pa se pečejo malo dlje, kot iz bele moke in jajc. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
hippika
Montinjačka
Pridružen/-a: 25.01. 2009, 19:23
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
31 Jan 2009 13:55 |
|
Tudi jaz imam en problm. Malo še imam težave pri kombiniranju. Pri zajtrku ni problema, kosilo in večerja pa
Lahko skupaj jem naenkrat:
- meso + zelenjavo + lečo (beljakovine, OH z GI od 35)
- špagete + lečo + zelenjava (OH z veliko vlakninami, OH z GI od 35)
Zanima me kam spada ajdova kaša?
Kaj lahko jem zraven zelja?
So dovoljeni jesti mlinci?
Se lahko je stročji fižol in kam spada?
Zanima me kdaj se lahko je juha (zelenjavna ali mesna)?
Hvala za informacije |
_________________ |
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
31 Jan 2009 16:43 |
|
Ti bo poskusila odgovoriti. Če bo kaj narobe, me bodo že druge popravile.
Torej:
meso+zelenjava da, leča ne ( k mesu samo OH z najnižjim GI-15)
špageze+leča+zelenjava da, vendar brez maščobe
zraven zelja lahko ješ ali meso, ali OH (v tem primeru seveda brez maščobe)
mlince lahko ješ PZ v kombinaciji z zelenjavo, nezabeljene
stročji fižil lahko ješ poleg mesa, oli poleg OH, spada med OH z dokaj nizkim GI(30)
zelenjavno juho ješ ali pri B ali pri OH, govejo juho, pa samo z B
Upam, da sem ti odgovorila. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
Teya
Montinjačka
Pridružen/-a: 24.01. 2009, 11:30
Prispevkov: 38
|
Objavljeno:
01 Feb 2009 11:53 |
|
Babica za čapatije je masa čist drugačna...Ok sestavine so enake, ampak masa je kot za kruh - gosta in ne tekoča in jih potem razvaljaš v palačinke (kot tortilje).
Ko čapati popečeš po eno strani se naredijo mehurčki in takrat obrneš, ko obrneš se naredi taka žogica ker se napihnejo. S PZ moko ne tolko z navadno pšenično pa full. Se pa nikoli ne prime in je dokaj hitro pečeno.
To je tradicionalna indijska jed in jst te čapatije že full dolg delam. Ma težk je postopek opisat, ker tisti na ognju direktnem so še bolj dobri.
Palačinke pa sem poskusla že 2x elat pa ali nredim tekočo maso se trga, če naredim malo bolj gosto je pa surova na sredini..nekak mi ne rata tko da potem maso uničujem, zadnjič sem potem dodala še malo moke pa poskusla šmorn naredit pa je bil tudi presurov. Mogoče boljše, da ostanem na čapatijih |
_________________ Life isn't measured by how many breaths you take, but by how many moments that take your breath away....
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
01 Feb 2009 12:35 |
|
Dulcinea je napisal/a: |
malen@ je napisal/a: |
če so med suhim sadjem tudi rozine, potem ne, razen, če jih boš ven brskala, pa kakšne suhe banane tudi niso ok, drugače pa je
več napiši, kaj je notri ... |
Če so vmes tudi koruzni kosmiči... jih vidim a sliki.. ti tud niso dovoljeni. |
Niso koruzni kosmiči, banane tko čudno zgledajo. Jih bom ven pobrala. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
01 Feb 2009 12:37 |
|
Teya je napisal/a: |
Palačinke pa sem poskusla že 2x elat pa ali nredim tekočo maso se trga, če naredim malo bolj gosto je pa surova na sredini..nekak mi ne rata tko da potem maso uničujem, zadnjič sem potem dodala še malo moke pa poskusla šmorn naredit pa je bil tudi presurov. Mogoče boljše, da ostanem na čapatijih |
Moje so prvič ble tut take ful pacaste notr, ne prav pečene, sam sem jih delala samo s PZ moko. Zdej pa dodam malo ajdove ali ržene zraven pa niso več take. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
02 Feb 2009 09:46 |
|
Meni tudi od začetka pz čapalinke niso ratale, imela sem eno navadno ponev, jaz krivim to. Potem sem kupila teflonsko in sedaj je vse super, so velikokrat na jedilniku. Še moj jih je z veseljem, ko prej navadnih ni nikoli. Jaz jih naredim čisto tekoče, bolj so tekoče, bolj so fajn in tanjše so (veliko radenske porabim, delam pa na oko), pa vse se zapeče, nič se ne trga. In tudi ne zdi se mi, da bi trajalo dlje kot pri navadnih, da se spečejo. Mogoče je skrivnost v ponvi? Prej je tudi mene minilo (pri stari ponvi), se je tudi trgalo in vse skupaj je bilo kar neki. Sedaj pa - lahko bi jih jedla vsak dan (z marmelado BS ali skuto+fruktozo), probala sem tudi s čokolado - več kot 70 %, pa so bile pregrenke (kljub dodani fruktozi), tako, da teh ne bom več delala. Pa jaz jih delam samo iz pz moke (pirine), brez dodatkov ajdove ali česa drugega. Samo pz pirina moka, malo pecilnega, malo soli in veliko radenske. |
_________________ malen@
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
02 Feb 2009 11:34 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
02 Feb 2009 12:57 |
|
ej, ste že vidle alpsko mleko ljubljanskih mlekarn brez laktoze? ne em točno koliko % m.m. ima, je pa pakirano po litrih in stane približno 1,30€.
klikni tukaj |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
|
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... , 37, 38, 39 Naslednja
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|