Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
06 Avg 2008 09:36 |
|
Jaz bom kar tukaj objavila. No, v Stockholmu nas je gostiteljica za zajtrk postregla s porridge. Jaz sem seveda ostala raje pri svojih wasa z marmelado, moj je pa jedel. In je bil zelo zadovoljen s to brozgo. Sploh ker mu je gor nalila mleka, dala na koščke narezana jabolka in ne vem še kaj.
No, jaz sem šla potem pogledat, kaj je to sploh v slovenščini in mi je napisalo, da so to ovseni kosmiči. Pa sem se danes lotila skuhat, da sprobam, če to lahko mojemu z zajtrk skuham. Danes ni tašče in lahko vržem tudi stran, če bo zanič, tamala pa še ni vstala.
Sem dala v kozico eno malo šalčko ovsenih kosmičev in dve enaki šalčki vode in na plin. Potem sem to kuhala (enih 10 minut) in nastala je gosta brozga. Ampak, kar sem skuhala, to bom pojedla. In sem si predela v skodelo, zalila z mlekom in sem probala. Njami. Zelo dobro. No, če bi malček solila, bi bilo še boljše, ampak ni panike. Bom pa dlje živela :D Mogoče bi pasalo tudi malo cimeta gor al kaj podobnega. Odvisno od okusa. v glavnem, napokala sem se do amena. Po moje bo to držalo ke do 4 in sploh ne bom južnala z mojim ob 12h. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
auroraa
Začetnica
Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 09:03 |
|
jaz sem si ga danes skuhala. sem pravkar pojedla.
naredila sem takole:
2dcl mleka
1 jabolko naribano
ovsene kosmiče (kar na pamet)
cimet
fruktoza
pokuhala in mešala.
bilo je slastno |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 09:15 |
|
Dulci, ko sem bila jaz otrok, sploh nismo poznali drugačne priprave ovsenih kosmičev, kot takole, kuhane na vodi in zalite z mlekom. In ja, majčkeno soljene, komur je pasalo (pa če je mami dovolila), so si posuli povrh sladkor. |
_________________
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 09:20 |
|
mmm, sliši se res dobro. moram poskusiti enkrat, mogoče že jutri. vse skupaj pa si predstavljam kot mlečni "močnik" (če veste kaj mislim). |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
29 Jan 2009 12:32 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
30 Jan 2009 09:49 |
|
mmm, punce, ravnokar se bašem s tem. ful dober okus.
meni je dober tudi brez sladkorja, ampak danes sem si privoščila z - fruktozo seveda. mleka pa sem si dodala minimalno, mislim, da niti pol deci ne. je čist dovolj. kuhala pa sem na vodi.
poskusite to, sploh tiste, ki pogrešate mlečne jedi. nataša, mogoče bo ta okus všeč tudi tebi. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Buba
Začetnica
Pridružen/-a: 19.10. 2008, 19:33
Prispevkov: 22
|
Objavljeno:
10 Feb 2009 09:17 |
|
živjo
a lahko vprašam kakšne ovsene kosmiče uporabljate? A jih kdaj kupujete v dm? |
_________________ |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
10 Feb 2009 09:35 |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
10 Feb 2009 10:32 |
|
|
|
|
Buba
Začetnica
Pridružen/-a: 19.10. 2008, 19:33
Prispevkov: 22
|
Objavljeno:
10 Feb 2009 10:36 |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
10 Feb 2009 10:52 |
|
|
|
|
profi
Začetnica
Pridružen/-a: 02.04. 2009, 14:18
Prispevkov: 4
|
Objavljeno:
02 Apr 2009 15:41 |
|
Pozdravljene!
Na forumu sem še nova, pa vendar Montignaca poznam že skoraj 10 let in je dejansko edini način ohranjanja teže. Ko bi bilo s spremembo življ. stila tako lahko - vsaj meni motivacija rada poide ko ni časa, ob skušnjavah in podobno.
Na to temo pa sem želela dodati, da so kosmiči perfektni z malo domače slivove marmelade - brez sladkorja seveda.
Pa LP, profi |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
07 Apr 2009 13:43 |
|
danes sem si za kosilo naredila porridge:
- voda
- naravni ovseni kosmiči
- malo soli
- žlička fuktoze
- žlica 100% kakava v prahu (100% grenko )
- kokosova moka
naredila sem ga kot običajno (vse sestavine sem pokuhala v vodi). ker sem si naredila bolj gostega, mi je prišlo na idejo, da bi to zmes oblikovala v obliko keksov in jih spekla v pečici. kaj praite, bi šlo?
danes jih nisem, v bližnji prihodnosti pa jih vsekakor bom spekla. upam, da bo uspelo in da ne bodo preveč trdi. na njih se lahko naaže marmelada bs ali pa pustimo takšne kot so. |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
07 Apr 2009 18:06 |
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
07 Apr 2009 18:28 |
|
Pa kokos lahko damo v porridge? Koliko ma kej maąčob? |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
07 Apr 2009 19:46 |
|
najbrž bo čas za ponovno prebiranje montiknjige. |
|
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
01 Okt 2009 21:10 |
|
Ejla
Enkrat lansko leto sem na tem forumu opazila jed porridge. Bila sem vsa vesela, saj mi je bila ta jed pisana na koľo, ......zelo rada imam mlečne jedi na ľlico in sem res pogreąala kaj takega. No porridge sem potem jedla skoraj vsak dan, saj sem se po tem obroku res najedla in dobro počutila.
No včeraj pa sem na uradni spletni strani Montignaca videla, da ima ta stvar visok glikemični indeks.
Zmedlo me je tudi, ker sama namreč kupujem ovsene kosmiče, ki pa imajo srednje visok GI . Nizek Gi naj bi imeli ovseni otrobi. Sedaj pa res ne vem več akj je kaj. otalno sme zmedena...
Oat flakes (uncooked) 40
Oat milk (non cooked) 30
Oatmeal, porridge 60
Oats 40
Bran (oat, wheat...) 15
|
|
|
|
|
dejca
Stručko
Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
Prispevkov: 695
Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno:
02 Okt 2009 00:38 |
|
Pomoje je malo drugače, ker porridge, ki ga me delamo, je z manj mleka in z manj mastnim, ni z navadnim sladkorjem, ampak fruktozo, tko da pomoje je manjši GI kot tle piše. Sicer pa lahko za zajtrk ješ kosmiče z manjmastnim mlekom, to je pa itak zelo podobno. |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
[/url] |
|
|
|
utrinek
Montinjačka
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39
Prispevkov: 34
|
Objavljeno:
02 Okt 2009 10:00 |
|
Ja na internetu najdeš recepte za porridge in pri nekaterih ni dodanega sladkorja. Kosmiči so samo skuhani v salni vodi in preliti z mlekom.
No kaj pa tisti del da imajo ovseni kosmiči GI 40, ovseni otrobi pa Gi 15. Ovsenih otrobov nisem še nikoli niti videla. Sama vedno uporabljam ovsene kosmiče.
OpaĹľam, da veÄŤkrat ne vem kaj Montignac z doloÄŤeno stvarjo misli,.... |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
02 Okt 2009 10:31 |
|
|
|
|
|