Avtor |
Sporočilo |
auroraa
Začetnica
Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 13:16 |
|
ali lahko pripravim ričet z mesom, korenčkom. samo potem to dvoje ven zberem ? krompirja in fižola pa tako ne dajem notri.
ali mora biti tudi strogo ločeno kuhano?? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 15:43 |
|
Jaz skuham ločeno, oz. krompir in meso dodam na koncu, ko zase že vzamem stran |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 16:19 |
|
Skuham posebej meso in krompir (tako kot sonja). Korenje pa tako ali tako ni "problematicno". |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
auroraa
Začetnica
Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 17:01 |
|
pa tako dober okus je po prekajenem mesu |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 19:51 |
|
se strinjam |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
29 Jul 2008 21:01 |
|
če kuhaš skupaj z krompirjem, ostane v "omaki" škrob. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
auroraa
Začetnica
Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12
|
Objavljeno:
30 Jul 2008 10:50 |
|
to sem predvidevala, ja. če kuhaš meso, se pa izločajo beljakovine. na žalost... |
|
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
01 Okt 2008 10:52 |
|
ijoj jz sem zanč tko doberga nardila. mmmmm... morm ga čimprej spet. komi čakam....
pa itak sploh ne pogrešam krompirja k je ješprenj not. pa mal več korenčka pa čebule pa fižola in je fino gosto.
mmmmm. mogoče ga že jutr nardim. al pa v petek k sem prej fertik pa bo čas. |
_________________
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
01 Okt 2008 11:06 |
|
Jaz sem ga danes naredila in sedaj komaj cakam, da bom lacna, da bom lahko jedla |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
03 Okt 2008 22:15 |
|
pr nas je bil dons spet, sam ga je mami delala pa ni bil čist po montiju, tko da sem ga sam probala mal |
_________________
|
|
|
|
Anjasanja
Začetnica
Pridružen/-a: 15.10. 2008, 10:20
Prispevkov: 6
Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 13:23 |
|
Ojla punce,
Sem si ravno ričet pogrela in se fino najedla. Ven sem pobrala ves korenček, vendar sem pojedla fižol in me zanima ali je fižol v ričetu dovoljen?
Naslednje vprašanje
Vem, da krompir po Montignacu ni dovoljen ampak, kako velik greh bi bil, če bi pojedla zeleno solato - endivijo z enim krompirjem?
Tretje vprašanje:
Ali je grah v zrnju dovoljen? Kot priloga k mesu, PZ testeninam ali rjavemu rižu?
Četrto vprašanje:
Kako je s sirovo omako in PZ špageti? To je verjetno prepovedano? Kaj pa barillina omaka pesto?
Uh, koliko vprašanj imam naenkrat. Upam, da mi boste lahko pomagale.
Lepo se imejte.
LP A |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wHRpbEw/]
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 13:32 |
|
Anjasanja je napisal/a: |
Ojla punce,
Sem si ravno ričet pogrela in se fino najedla. Ven sem pobrala ves korenček, vendar sem pojedla fižol in me zanima ali je fižol v ričetu dovoljen?
Naslednje vprašanje
Vem, da krompir po Montignacu ni dovoljen ampak, kako velik greh bi bil, če bi pojedla zeleno solato - endivijo z enim krompirjem?
Tretje vprašanje:
Ali je grah v zrnju dovoljen? Kot priloga k mesu, PZ testeninam ali rjavemu rižu?
Četrto vprašanje:
Kako je s sirovo omako in PZ špageti? To je verjetno prepovedano? Kaj pa barillina omaka pesto?
Uh, koliko vprašanj imam naenkrat. Upam, da mi boste lahko pomagale.
Lepo se imejte.
LP A |
No pa dajmo lepo po vrsti, kot so hise v Trsti
1. Iz riceta ti ni treba vzeti korenja (naroci se na GI news, ker vsake toliko pogruntajo kaj novega), mora pa biti brez krompirja in mesa
2. Solata s krompirjem odpade (vse sorte krompirja in nacini priprave imajo GI krepko vec kot 50, kar je se za 2. stopnjo veliko)
3. Grah ima GI 47. Na prvi stopnji pa naj bi se jedlo zivila z GI do 35
4. OH in mascobe ne gre skupaj... to pomeni nobene sirove omake zraven testeni (malo prebrskaj med recepti, ker se najde kar dosti uporabnega)
Ce te se kaj zanima, pa le vprasaj |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 17:52 |
|
In še dodam....
Vsaka kupljena pesto omaka ima sladkor in fuuuuul olja, zato si jo jaz naredim sama in je odlična Naredim jo več in si jo dam zamrznit v manjše posodice |
|
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 20:05 |
|
a za tole omakico je tud kšn recept?
sonjah?
jz bi si tud sama doma omakice pripravila pa dala lepo v zmrzovalnik za takrat ko delam cele dneve |
_________________
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 20:38 |
|
aiwich, jo najdes tudi med recepti za Testenine |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
goldy
Don Kihot
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 12:10 |
|
Da ne odpiram nove teme:
Kaj si mislite o sarmi?
Koliko je zdrava? |
_________________
Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži! |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 12:52 |
|
Zdrava?? zakaj ne bi bila
Ni pa klasična sarma po Montignacu- če si mislil to. Jaz si jo naredim samo z mesom,brez riža in brem podmeta v omaki, pa je ravno tako super Sem si pa naredila musako iz kislega zelja (glave) in mesa ter prelito z jajci in kislo smetano. Okus podoben sarmi - odličen!1, pa precej manj "pacanja" |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 13:03 |
|
sonjah je napisal/a: |
Sem si pa naredila musako iz kislega zelja (glave) in mesa ter prelito z jajci in kislo smetano. Okus podoben sarmi - odličen!1, pa precej manj "pacanja" |
Slisi se mmmmmmmmmm njami... ce se ti lusta, te prosim, da spises pripravo in jo vrzes med recepte |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 13:22 |
|
Napisala, mojsonček! Na brzino, tako da če je kaj nejasno, me opomnite, pa bom ob priliki popravila |
|
|
|
|
mojsoncek
Profi
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri
|
Objavljeno:
22 Jan 2009 13:52 |
|
sonjah je napisal/a: |
Napisala, mojsonček! Na brzino, tako da če je kaj nejasno, me opomnite, pa bom ob priliki popravila |
Zlata si |
_________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar |
|
|
|
|