Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zaupaj nam
Avtor Sporočilo
auroraa
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 13:16 Odgovori s citatom Back to top

ali lahko pripravim ričet z mesom, korenčkom. samo potem to dvoje ven zberem ? krompirja in fižola pa tako ne dajem notri.

ali mora biti tudi strogo ločeno kuhano??
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 15:43 Odgovori s citatom Back to top

Jaz skuham ločeno, oz. krompir in meso dodam na koncu, ko zase že vzamem stran Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 16:19 Odgovori s citatom Back to top

Skuham posebej meso in krompir (tako kot sonja). Korenje pa tako ali tako ni "problematicno".

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
auroraa
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 17:01 Odgovori s citatom Back to top

pa tako dober okus je po prekajenem mesu
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 19:51 Odgovori s citatom Back to top

se strinjam :nene
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2008 21:01 Odgovori s citatom Back to top

če kuhaš skupaj z krompirjem, ostane v "omaki" škrob.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
auroraa
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 23.04. 2008, 12:57
Prispevkov: 12

PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2008 10:50 Odgovori s citatom Back to top

to sem predvidevala, ja. če kuhaš meso, se pa izločajo beljakovine. na žalost...
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2008 10:52 Odgovori s citatom Back to top

ijoj jz sem zanč tko doberga nardila. mmmmm... morm ga čimprej spet. komi čakam....

pa itak sploh ne pogrešam krompirja k je ješprenj not. pa mal več korenčka pa čebule pa fižola in je fino gosto.

mmmmm. mogoče ga že jutr nardim. al pa v petek k sem prej fertik pa bo čas.

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2008 11:06 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem ga danes naredila in sedaj komaj cakam, da bom lacna, da bom lahko jedla žvižgač

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 03 Okt 2008 22:15 Odgovori s citatom Back to top

pr nas je bil dons spet, sam ga je mami delala pa ni bil čist po montiju, tko da sem ga sam probala mal

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Anjasanja
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 15.10. 2008, 10:20
Prispevkov: 6
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 13:23 Odgovori s citatom Back to top

Ojla punce,

Sem si ravno ričet pogrela in se fino najedla. Ven sem pobrala ves korenček, vendar sem pojedla fižol in me zanima ali je fižol v ričetu dovoljen?

Naslednje vprašanje Vesel
Vem, da krompir po Montignacu ni dovoljen ampak, kako velik greh bi bil, če bi pojedla zeleno solato - endivijo z enim krompirjem? :W

Tretje vprašanje:
Ali je grah v zrnju dovoljen? Kot priloga k mesu, PZ testeninam ali rjavemu rižu?

Četrto vprašanje:
Kako je s sirovo omako in PZ špageti? To je verjetno prepovedano? Kaj pa barillina omaka pesto?

Uh, koliko vprašanj imam naenkrat. Upam, da mi boste lahko pomagale.

Lepo se imejte.

LP A

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wHRpbEw/]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 13:32 Odgovori s citatom Back to top

Anjasanja je napisal/a:
Ojla punce,

Sem si ravno ričet pogrela in se fino najedla. Ven sem pobrala ves korenček, vendar sem pojedla fižol in me zanima ali je fižol v ričetu dovoljen?

Naslednje vprašanje Vesel
Vem, da krompir po Montignacu ni dovoljen ampak, kako velik greh bi bil, če bi pojedla zeleno solato - endivijo z enim krompirjem? :W

Tretje vprašanje:
Ali je grah v zrnju dovoljen? Kot priloga k mesu, PZ testeninam ali rjavemu rižu?

Četrto vprašanje:
Kako je s sirovo omako in PZ špageti? To je verjetno prepovedano? Kaj pa barillina omaka pesto?

Uh, koliko vprašanj imam naenkrat. Upam, da mi boste lahko pomagale.

Lepo se imejte.

LP A


No pa dajmo lepo po vrsti, kot so hise v Trsti
1. Iz riceta ti ni treba vzeti korenja (naroci se na GI news, ker vsake toliko pogruntajo kaj novega), mora pa biti brez krompirja in mesa
2. Solata s krompirjem odpade (vse sorte krompirja in nacini priprave imajo GI krepko vec kot 50, kar je se za 2. stopnjo veliko)
3. Grah ima GI 47. Na prvi stopnji pa naj bi se jedlo zivila z GI do 35
4. OH in mascobe ne gre skupaj... to pomeni nobene sirove omake zraven testeni (malo prebrskaj med recepti, ker se najde kar dosti uporabnega)

Ce te se kaj zanima, pa le vprasaj

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 17:52 Odgovori s citatom Back to top

In še dodam....

Vsaka kupljena pesto omaka ima sladkor in fuuuuul olja, zato si jo jaz naredim sama in je odlična OK Naredim jo več in si jo dam zamrznit v manjše posodice :klanjam
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 20:05 Odgovori s citatom Back to top

a za tole omakico je tud kšn recept?
sonjah?
jz bi si tud sama doma omakice pripravila pa dala lepo v zmrzovalnik za takrat ko delam cele dneve bravo

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 20:38 Odgovori s citatom Back to top

aiwich, jo najdes tudi med recepti za Testenine

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
goldy
Don Kihot


Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39
Prispevkov: 180
Kraj: Cjele

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 12:10 Odgovori s citatom Back to top

Da ne odpiram nove teme:

Kaj si mislite o sarmi?
Koliko je zdrava?

_________________


Izgubil sem veselje do dela!
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
delo pa za nagrado obdrži!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 12:52 Odgovori s citatom Back to top

Zdrava?? Ne vem zakaj ne bi bila Ne vem
Ni pa klasična sarma po Montignacu- če si mislil to. Jaz si jo naredim samo z mesom,brez riža in brem podmeta v omaki, pa je ravno tako super OK OK Sem si pa naredila musako iz kislega zelja (glave) in mesa ter prelito z jajci in kislo smetano. Okus podoben sarmi OK OK - odličen!1, pa precej manj "pacanja" bravo bravo
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 13:03 Odgovori s citatom Back to top

sonjah je napisal/a:
Sem si pa naredila musako iz kislega zelja (glave) in mesa ter prelito z jajci in kislo smetano. Okus podoben sarmi OK OK - odličen!1, pa precej manj "pacanja" bravo bravo

Slisi se mmmmmmmmmm njami... ce se ti lusta, te prosim, da spises pripravo in jo vrzes med recepte OK

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 13:22 Odgovori s citatom Back to top

Napisala, mojsonček! Na brzino, tako da če je kaj nejasno, me opomnite, pa bom ob priliki popravila Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mojsoncek
Profi
Profi


Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02
Prispevkov: 1465
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 13:52 Odgovori s citatom Back to top

sonjah je napisal/a:
Napisala, mojsonček! Na brzino, tako da če je kaj nejasno, me opomnite, pa bom ob priliki popravila Embarassed

Zlata si :cmok

_________________
"You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group