Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 13:04 |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 19:20 |
|
Menda ga ni obdelal le v knjigi, tudi na njegovi spletni strani je objavljen en novejsi clanek.
jaz kupujem najbolj navaden low fat jagurt, mi je najboljsi
potka |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 20:46 |
|
ne, ni na koncu, ker sem tudi jaz prebrala le polovico knjige - prvo stopnjo.
piše o tem, da predelovalne industrije (tokrat za jogurt podjetja danone) pogosto oglašujejo te koristne bakterije, da so izdelki potrjeni in testirani s strani neodvisnih institucij, v resnici pa so to povezane korporacije, ki delajo ena za drugo oz. imajo iste lastnike. in jogurti tega ne vsebujejo ali pa vsaj ne v tolikšni meri.
nekaj takega... če sem prav zastopila ... popravite me, če se motim. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
Pipika
Čveka
Pridružen/-a: 01.02. 2008, 23:22
Prispevkov: 123
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 23:11 |
|
A je treba pri kosilu vedno jest predjed in kao sladico? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 07:07 |
|
Montignac ima dnevne jedilnike zasnovane tako, ampak jaz je nikoli ne. Konec koncev imam za glavno jed velikokrat predjed ;) . Pa kolikor vidim jedilnike drugih punc, tudi ne. Mogoče vidim kakšno juho za predjed in jogurt kot sladico...Če se motim, me popravite |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 10:08 |
|
ja, npr. eni imajo za predjed kakšno jajčno jed, jaz pa to kar za kosilo.
jaz nimam prdjedi in poobedkov... včasih samo juho... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 17:13 |
|
Jaz smatram kot predjed to, da vedno pri kuhanju kradem malo zelenjave, solate,..pa kak koscek mesa iz piskra...
potka |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 18:00 |
|
Jaz že 14 dni nisem pojedla nič sladkega oz. nobene sladice, niti koščka čokolade...imam pa v mislih da bi si nekaj privoščila...
...razmišljam o stepeni sladki smetani, brez sladkorja in zmečkano sadje.
Sem videla da obstaja tudi sojina smetana za stepat. A bi bila ta boljša?
A mislite, da bo veliko "škode"? Prijateljica mi je svetovala, da je bolje če kupim kake polnozrnate piškote, npr. od Zdravega življenja.
Kaj pa vi pravite? |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 18:06 |
|
Jaz smetane in sadja ne bi mesala, sadje je OH, smetana pa ima mascobe. Mogoce je marmelada, pa ceprav sama, vseeno boljsa varianta.
??
potka |
Nazadnje urejal/a potka 05 Feb 2008 21:13; skupaj popravljeno 1 krat |
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 18:13 |
|
corcoras je napisal/a: |
Jaz že 14 dni nisem pojedla nič sladkega oz. nobene sladice, niti koščka čokolade...imam pa v mislih da bi si nekaj privoščila...
...razmišljam o stepeni sladki smetani, brez sladkorja in zmečkano sadje.
Sem videla da obstaja tudi sojina smetana za stepat. A bi bila ta boljša?
A mislite, da bo veliko "škode"? Prijateljica mi je svetovala, da je bolje če kupim kake polnozrnate piškote, npr. od Zdravega življenja.
Kaj pa vi pravite? |
Sojino smetano sem enkrat kupila, pa sem skor bruhala (hm, zakaj še nisem dala gor smajlija, ki bruha??)
Mogoče sama sladka smetana, al pa če si narediš strjenko. Ta pride kar OK.
Jaz dam pol litra jogurta, 15g raztopljene želatine v prahu in malo fruktoze (ker jedo tudi drugi). Potem pa to segrejem, samo ne sme zavret. Smetano (četrt litra) pa stepem in vmešam v jogurt, ko je le ta shlajen. To vliješ v model in daš v hladilnik za 3 ure. Njami. Potem dam pa drugim gor še kako sadje iz skrinje (recimo borovnice), ki ga segrejem in malo pretlačim. Moj še krožnik poliže. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 18:28 |
|
O, to pa se odlično sliši!!!
bom sprobala... |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
04 Feb 2008 18:41 |
|
monti predlaga tudi stepeno jajce - posebej si stepeš beljak in posebej rumenjak. v tem primeru bi jaz dodala malo fruktoze (če bi jo imela...) :D . mislim, da občasna lahka sladica ni ravno greh. ampak jaz, če se mi lušta, pojem temno čokolado. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:20 |
|
Sem včeraj zatrla skomine po sladici, pod pretvezo, da si bom danes raje privoščila en krof, ampak - se mi pa danes sploh ne lušta.
Še nekaj...
na Montignacovem linku sem zasledila, da imajo Wassa kruhki ( tisti z 24% vlaknin in ki jih prodajajo v vsaki trgovini) GI 35, celo obarvan je z zeleno, kar pomeni da je v najnižji skupini - skupaj z dovoljeno zelenjavo. A to pomeni da lahko ješ zraven potem tudi B+M? Po logiki nekako gre, ali se motim?
Ker jaz bi recimo gor namazala tunin namaz z domačo majonezo....ali pa wassa kruhek in hrenovko,... |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:23 |
|
Pa še prosila bi, če ve katera za recept za domačo majonezo...sestavine naj bi bile jajca, olivno olje in dijon gorčica...rabim postopek izdelave...pa tak za telebane oz. za kuharske začetnike.
hvala! |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:26 |
|
,po moje ne. Jaz jih jem same za malico-če jih, ali pa nanje namažem tanko plast marmelade |
|
|
|
|
corcoras
Čveka
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
Prispevkov: 160
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:32 |
|
...ja jaz jih zaenkrat jem tudi samo za zajtrk z marmelado in mlekom...
ampak a ni dovoljeno jesti B+M+ OH z nizkim GI? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:41 |
|
jaz B in kruha nikoli ne mešam |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 15:45 |
|
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 21:18 |
|
Saj kruh z jogurtom (ali mlekom) za zajtrk je tudi mesanje B in OH. Po mojem je bistvo v tem, da ne mesas MASCOB in OH. Zato odsvetuje meso in OH, ker naj bi imelo meso veliko skritih mascob. Tudi mleko in jogurt mora biti vedno low fat.
??
potka |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 21:29 |
|
No, ja... saj tko je bilo mišljeno da zraven kruha pač ne recimo salame, mesa, hrenovke |
|
|
|
|
|