Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 14:03 |
|
40 dag pirine moke
1 suhi ali sveži kvas
1 žlička soli
2,5 dl mlačne vode
10 dag orehov
12 dag zelenih oliv brez koščic
5 dag ovsenih ali drugih kosmičev
1 strok česna
1 manjša čebula
malo popra
Zmešamo moko, sol, vodo in kvas. Da dobimo gladko testo. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Medtem nasekljamo orehe in olive, pa tudi česen in čebulo. Vse to in ostale sestavine dodamo v vzhajano testo in še enkrat pregnetemo. Namastimo okrogel pekač (25-30cm) in v njem oblikujemo lepinjo. Pokrijemo in pustimo vzhajati. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Lepinjo križno zarežemo in pečemo okoli 40 minut. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
potka
Mojstrica
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 19:36 |
|
Saj najbrz lahko pirino moko zamenjamo tudi s kako drugo? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
05 Feb 2008 19:38 |
|
Jaz mislim, da lahko- nisem pa še probala Imam pa že nekaj časa v planu tako lepinjo |
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 18:57 |
|
Bere se super. Zanima me samo ali se to lahko je na prvi stopnji. Na primer za zajtrk, zraven pa skuta. |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 19:05 |
|
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.
No, mogoče pa tud jst sprobam tole. |
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 19:13 |
|
Dulcinea je napisal/a: |
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.
No, mogoče pa tud jst sprobam tole. |
Če bi jaz to štekala? |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
20 Nov 2008 21:35 |
|
tanikaa je napisal/a: |
Dulcinea je napisal/a: |
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.
No, mogoče pa tud jst sprobam tole. |
Če bi jaz to štekala? |
1. Ta recept kje si najdla? A si cel forum prebrala al kaj? Ker ta tema je bla že skor pred enim letom objavljena.
2. Brez maščobe pečt ker Oh ne smeš mešat z maščobo. zato daj peki papir na protvanj, da se ne bo prijelo.
3. Sprobala bom recept. Ker če sem objavila, še ni nujno da sem ga že sprobala. |
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
21 Nov 2008 12:50 |
|
Aja.
No, jaz karkoli pečem, tudi pecivo, meso, v glavnem bilo kaj, vedno dam peki papir. S tem ubijem dve muhi na en mah. Nikoli mi ni treba ribat posode, poleg tega pa ne uporabljam maščob oz. kapljico ali dve.
Hvala dulči. SAj se bom trudila, da ne bom preveč blond. |
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
21 Nov 2008 12:51 |
|
In ja, skoraj cel forum sem preštudirala in še ga bom. Se moram res naučiti teh tisočineno pravilo. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
21 Nov 2008 13:14 |
|
Dulcinea je napisal/a: |
tanikaa je napisal/a: |
Dulcinea je napisal/a: |
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.
No, mogoče pa tud jst sprobam tole. |
Če bi jaz to štekala? |
1. Ta recept kje si najdla? A si cel forum prebrala al kaj? Ker ta tema je bla že skor pred enim letom objavljena.
2. Brez maščobe pečt ker Oh ne smeš mešat z maščobo. zato daj peki papir na protvanj, da se ne bo prijelo.
3. Sprobala bom recept. Ker če sem objavila, še ni nujno da sem ga že sprobala. |
hehe, jaz tudi nisem tega štekala. sem mislila, da jo boš kar po riti.
tanika, ti kar preglej cel forum. tudi eno leto stari recepti veljajo še danes. sicer pa sem ga jaz opazila komaj zdaj, torej si naredila nekaj dobrega.
dulci, če v receptu ni kaj ok, pa kar pripiši ali pa odvečno izbriši... |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
21 Nov 2008 13:49 |
|
No, vsaj ena ki me razume. Sicer pa bi se jaz itak morala takoj, ko sem prišla na ta forum predstaviti: POZDRAVLJENE, JAZ SEM TANIKA IN SEM ZELO BLOND. |
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
22 Nov 2008 13:39 |
|
NO, jaz sem tole spekla. Najprej sem na redko zamesila testo. To pomeni, da daš pol moke ven in najprej mešaš z vso vodo, moko pa postopoma dodajaš, da je kruh bolj rahel. Po vzhajanju sem pa dodala še ostale sestavine. Česna in čebule sem dala manj, ker sem se bala, da bo preveč po njiju okus, no pa ni blo skor čutit. Se mi je pa zdelo mal preveč oliv in orehov za tako majhno količino kruha. AL pa sem vseskupaj preveč na debelo nasekljala. Čeprav v pečenem potem ni nič preveč.
Aja, pa fajn smrdljivo se poprda po njem |
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
24 Nov 2008 09:31 |
|
Jaz sem tudi ta vikend spekla tole lepinjo. Je superca. Oliv se sploh ne čuti (prej sem bila skeptična glede tega). Edino to sem rekla, da bi naslednjič orehe še bolj na majhno narezala (se mi zdijo preveliki) in da bi čebulo in česen popražila na teflonski ponvi - brez maščobe. Da bi bila čebulca bolj ovela (kot v kakšni čabati). |
_________________ malen@
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
24 Nov 2008 10:56 |
|
malen@ je napisal/a: |
Oliv se sploh ne čuti (prej sem bila skeptična glede tega). Edino to sem rekla, da bi naslednjič orehe še bolj na majhno narezala (se mi zdijo preveliki) in da bi čebulo in česen popražila na teflonski ponvi - brez maščobe. Da bi bila čebulca bolj ovela (kot v kakšni čabati). |
Sem prov istega mnenja. |
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
24 Nov 2008 18:36 |
|
Zgleda, da bom jutri imela čas in bom to naredila za večerjo. Pa pirin kruh si moram še spečti. |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
24 Nov 2008 20:04 |
|
Za večerjo pa kruhek ne bo OK |
|
|
|
|
Lejla
Začetnica
Pridružen/-a: 17.11. 2008, 14:26
Prispevkov: 9
|
Objavljeno:
25 Nov 2008 00:11 |
|
To je glih moj problem..sem spekla kruh po receptu s tega foruma in je res res res dober..tak dober da se z njim pregrešim tudi popoldan..
Manjka mi volje |
|
|
|
|
babica
Čveka
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno:
25 Nov 2008 09:33 |
|
|
|
|
Maruša
Čveka
Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77
|
Objavljeno:
08 Mar 2010 17:38 |
|
Jaz pa ravno tole pečem. Sicer sem dala v kruhomat, ampak bomo videli kako bo. Bom sporočila. |
|
|
|
|
|