Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Kruh
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 14:03 Odgovori s citatom Back to top

40 dag pirine moke
1 suhi ali sveži kvas
1 žlička soli
2,5 dl mlačne vode
10 dag orehov
12 dag zelenih oliv brez koščic
5 dag ovsenih ali drugih kosmičev
1 strok česna
1 manjša čebula
malo popra

Zmešamo moko, sol, vodo in kvas. Da dobimo gladko testo. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. Medtem nasekljamo orehe in olive, pa tudi česen in čebulo. Vse to in ostale sestavine dodamo v vzhajano testo in še enkrat pregnetemo. Namastimo okrogel pekač (25-30cm) in v njem oblikujemo lepinjo. Pokrijemo in pustimo vzhajati. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Lepinjo križno zarežemo in pečemo okoli 40 minut.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
potka
Mojstrica
Mojstrica


Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
Prispevkov: 1088

PrispevekObjavljeno: 05 Feb 2008 19:36 Odgovori s citatom Back to top

Saj najbrz lahko pirino moko zamenjamo tudi s kako drugo?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 05 Feb 2008 19:38 Odgovori s citatom Back to top

Jaz mislim, da lahko- nisem pa še probala Rolling Eyes Imam pa že nekaj časa v planu tako lepinjo
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 18:57 Odgovori s citatom Back to top

Bere se super. Zanima me samo ali se to lahko je na prvi stopnji. Na primer za zajtrk, zraven pa skuta.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 19:05 Odgovori s citatom Back to top

Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.


No, mogoče pa tud jst sprobam tole.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 19:13 Odgovori s citatom Back to top

Dulcinea je napisal/a:
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.


No, mogoče pa tud jst sprobam tole.


Če bi jaz to štekala? Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 20 Nov 2008 21:35 Odgovori s citatom Back to top

tanikaa je napisal/a:
Dulcinea je napisal/a:
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.


No, mogoče pa tud jst sprobam tole.


Če bi jaz to štekala? Ne vem


1. Ta recept kje si najdla? A si cel forum prebrala al kaj? Ker ta tema je bla že skor pred enim letom objavljena.

2. Brez maščobe pečt ker Oh ne smeš mešat z maščobo. zato daj peki papir na protvanj, da se ne bo prijelo.

3. Sprobala bom recept. Ker če sem objavila, še ni nujno da sem ga že sprobala.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 12:50 Odgovori s citatom Back to top

Aja. v zid

No, jaz karkoli pečem, tudi pecivo, meso, v glavnem bilo kaj, vedno dam peki papir. S tem ubijem dve muhi na en mah. Nikoli mi ni treba ribat posode, poleg tega pa ne uporabljam maščob oz. kapljico ali dve.

Hvala dulči. SAj se bom trudila, da ne bom preveč blond. Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 12:51 Odgovori s citatom Back to top

In ja, skoraj cel forum sem preštudirala in še ga bom. Se moram res naučiti teh tisočineno pravilo. Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 13:14 Odgovori s citatom Back to top

Dulcinea je napisal/a:
tanikaa je napisal/a:
Dulcinea je napisal/a:
Ja od kje si pa to zdaj potegnila? Pa brez une maščobe. Daj peki papir.


No, mogoče pa tud jst sprobam tole.


Če bi jaz to štekala? Ne vem


1. Ta recept kje si najdla? A si cel forum prebrala al kaj? Ker ta tema je bla že skor pred enim letom objavljena.

2. Brez maščobe pečt ker Oh ne smeš mešat z maščobo. zato daj peki papir na protvanj, da se ne bo prijelo.

3. Sprobala bom recept. Ker če sem objavila, še ni nujno da sem ga že sprobala.


hehe, jaz tudi nisem tega štekala. sem mislila, da jo boš kar po riti. :lol

tanika, ti kar preglej cel forum. tudi eno leto stari recepti veljajo še danes. sicer pa sem ga jaz opazila komaj zdaj, torej si naredila nekaj dobrega.

dulci, če v receptu ni kaj ok, pa kar pripiši ali pa odvečno izbriši... OK

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 21 Nov 2008 13:49 Odgovori s citatom Back to top

No, vsaj ena ki me razume. Sicer pa bi se jaz itak morala takoj, ko sem prišla na ta forum predstaviti: POZDRAVLJENE, JAZ SEM TANIKA IN SEM ZELO BLOND. Vesel
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 22 Nov 2008 13:39 Odgovori s citatom Back to top

NO, jaz sem tole spekla. Najprej sem na redko zamesila testo. To pomeni, da daš pol moke ven in najprej mešaš z vso vodo, moko pa postopoma dodajaš, da je kruh bolj rahel. Po vzhajanju sem pa dodala še ostale sestavine. Česna in čebule sem dala manj, ker sem se bala, da bo preveč po njiju okus, no pa ni blo skor čutit. Se mi je pa zdelo mal preveč oliv in orehov za tako majhno količino kruha. AL pa sem vseskupaj preveč na debelo nasekljala. Čeprav v pečenem potem ni nič preveč.

Aja, pa fajn smrdljivo se poprda po njem Embarassed
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2008 09:31 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem tudi ta vikend spekla tole lepinjo. Je superca. Oliv se sploh ne čuti (prej sem bila skeptična glede tega). Edino to sem rekla, da bi naslednjič orehe še bolj na majhno narezala (se mi zdijo preveliki) in da bi čebulo in česen popražila na teflonski ponvi - brez maščobe. Da bi bila čebulca bolj ovela (kot v kakšni čabati).

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2008 10:56 Odgovori s citatom Back to top

malen@ je napisal/a:
Oliv se sploh ne čuti (prej sem bila skeptična glede tega). Edino to sem rekla, da bi naslednjič orehe še bolj na majhno narezala (se mi zdijo preveliki) in da bi čebulo in česen popražila na teflonski ponvi - brez maščobe. Da bi bila čebulca bolj ovela (kot v kakšni čabati).


Sem prov istega mnenja.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tanikaa
ga. Guzonja


Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2008 18:36 Odgovori s citatom Back to top

Zgleda, da bom jutri imela čas in bom to naredila za večerjo. Pa pirin kruh si moram še spečti. OK
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2008 20:04 Odgovori s citatom Back to top

Za večerjo pa kruhek ne bo OK :nene :nene
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Lejla
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 17.11. 2008, 14:26
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: 25 Nov 2008 00:11 Odgovori s citatom Back to top

To je glih moj problem..sem spekla kruh po receptu s tega foruma in je res res res dober..tak dober da se z njim pregrešim tudi popoldan..

Manjka mi volje Confused
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 25 Nov 2008 09:33 Odgovori s citatom Back to top

Če imaš zmrzovalnik, kruh nareži na koščke, zavij vsakega posebaj v folijo in potem vzameš vsak dan ven samo en košček.
Pomaga, da te ne premami.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Maruša
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 21.07. 2009, 12:01
Prispevkov: 77

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2010 17:38 Odgovori s citatom Back to top

Jaz pa ravno tole pečem. Sicer sem dala v kruhomat, ampak bomo videli kako bo. Bom sporočila.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group