Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
15 Nov 2008 13:48 |
|
Vidim, da imamo večinoma recepte z perutnino ali govedino. Jaz pa kar pogosto uporabljam svinjsko meso.
Kako jo pripravljate? Jaz jo včasih spečem v pečici ali pa dušim.
Dušeno meso
- K dušenemu dam ponavadi prepraženo čebulo, malo česna in petršilj. Zalijem z vodo in ne gostim. Čakam, da se odvečna voda izpari ali pa je pustim čist malo. Okus lahko izboljšamo z različnimi začimbami.
- Če omako gostim, jo s sirom. Sicer bolj redko, ampak ko se mi da in imam sir pri roki, ga vržem malo v omakico od mesa. To je ful dobro, ampak če imaš sir, ki se dobro topi, pomeni, da ima tudi kar nekaj maščob.
- K dušenemu mesu lahko dodamo tudi malo sladke smetane (ampak spet, bodimo varčne zaradi maščob) in gobice (jaz se jih po 2kratnih težavah izogibam v velikem loku).
Pečeno meso
- Večkrat ga tudi pečem v pečici. Spet meso "natrem" z začimbami (z določenimi moram biti skopa, ker jih oče ne mara preveč), predvsem česen ne sme manjkti.
- Jaz zelo rada na meso dam sveže jabolčne krhlje in limono, če bi kuhala samo zase, pa sigurno ne bi manjkale pomaranče in kaj podobnega. Če jih že ne bi dodala med pečenjem, pa bi jih na koncu malo pokapljala po mesu. Pred kratkim sem namreč ugotovila, da mi je zelo dober tak okus. Sem ga sicer sprobala na lignjih, ampak mislim, da bi na mesu tudi pasale.
- Poleti meso velikokrat pečemo na žaru.
Zraven obojega dodam veliko kuhae ali dušene zelenjave (ponavadi mercatorjeve iz zamrzovalnika ). Zelo dobro pa paše tudi v pečici ali na teflonu ali na žaru popečena paprika in bučke.
No, danes sem nameravala narediti nekaj "novega" iz svinjskega mesa. Meso sem narezala na tanke zrezke. Res tanke. Potem sem jih nameravala oviti okrog sira in zelenjave. Ker se mi nekak ni dalo, pa niti ne vem če bi mi uspelo (ima katera kakšen recept?), pa tudi nisem vedela kako to popeči (najbrž v pečici), zato sem se odločila za malo drugačno varianto.
- narezal sem tanke zrezke, jih začinila (sol, poper, česen) in jih podevala po pekaču
- čez to prvo plast sem dala na hitro podušeno zelenjavo - korenček, cvetača, brokoli (podušila sem jo toliko, da se ni več držal skupaj od ledu; bila je še čist trda)
- čez to sem dala naribani sir
- čez to kebab (pripravljena kupljena mešanica sv. mesa + začimbe)
- čez to spe sir
- nato pa še eno plast zrezkov (zrezki so skoraj luknjasti, ker sem želela zelo tanke zaradi hitrejše priprave)
- no, na koncu bom prelila stepeno jajce + kislo smetano in čez to še eno plast sira.
Pričakujem zelo dobro jed. Upam le, da se bo držala kolikortoliko skup. Zraven bo solata in kvinoja. Jaz je ne bom jedla, ker ima GI 35, bom pa videla, če jo boo naši jedli (pričakujem vihanje nosu ). Če je ne bodo, bo to moja večerja. Mogiče celo to zadevo poslikam. Ni pa nič novega, ker je narejena precej podobno kot kakšna musaka.
Tako, prosim za še kakšni svinjski recept. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
tanikaa
ga. Guzonja
Pridružen/-a: 19.11. 2008, 13:56
Prispevkov: 46
|
Objavljeno:
26 Nov 2008 14:10 |
|
Ela zakon si. Hvala. Ker meni kot začetnici res zmanjkuje idej. Si bom to zdaj takoj skopirala in sprintala. |
|
|
|
|
TinTin
Začetnica
Pridružen/-a: 16.12. 2008, 17:06
Prispevkov: 1
|
Objavljeno:
20 Dec 2008 13:37 |
|
Zakaj ne kvinoja ( GI 35)? Je to previsok GI? Na originalni strani Montinjaka piše, da k mesu kombiniramo OH do 35. Ne? |
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|