Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Jedi iz mesa
Avtor Sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2009 13:19 Odgovori s citatom Back to top

Sestavine:
1 manjša glava kislega zelja- za sarme
1/2 kg- približno- mletega mesa
4 jajca
1 lahka kisla smetana
1 čebula
3 stroki česna
začimbe

Zeljno glavo narežeš na rezance (se mi zdi, da je bolje tako, ker sem prvič polagala cele liste, pa je potem precej težko musako lepo razrezati).1/3 zelja naložiš v pekač, ki ga prej malo namažeš z olivnim oljem. Jaz uporabim jena posodo in olje mirno izpustim! Na žlici olivnega olja popražiš čebulo in česen, dodaš meso, posoliš in pražiš toliko časa, da se meso lepo pokuha ter da izpari vsa voda. Na koncu začiniš (peteršilj, majaron, malo barilike). 1/2 mesa naložiš preko zelja, meso malo potlačiš, spet daš plast zelja, pa spet meso in zelje na vrhu. Daš v pečico in pečeš na 200 st. ene pol urce, da se zelje malo "pokuha" in da izpari zeljna voda. Preliješ z jajci, zmiksanimi s kislo smetano. Zmes moraš med miksanjem rahlo osoliti. Musako postaviš nazaj v pečico in pečeš tako dolgo, da se jajca lepo zlato zapečejo- še ene pol ure. Jed lahko obogatiš tudi z ribanim sirom, ki ga v tankih rezinah položiš preko zelja, preden musako preliješ z jajci OK OK
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group