Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Ostalo
Avtor Sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 21:51 Odgovori s citatom Back to top

Ker mi tale skuta ni in ni šla na kruh (sem raje jedla samega ali pa si privoščila kak lahek sirni namaz), sem čakala na odrešitev. In je prišla. To je tisto - kar si zares želiš, to dobiš. Med pogovorom z našo ta mlado mi je mimogrede povedala tale recept. Torej: 1 posneto skuto ali skutko (po želji, kolikor pač želite veliko količino), noter pa daste, kar vam pač paše (sol, poper, česen v prahu, česen v stroku, peteršilj, paprika - sveža ali mleta, mogoče tudi malo lahke kisle smetane, ...) in voila. Jaz sem danes probala in mi je bolj všečno kot sama skuta. Pa še hitro je narejeno in po montiju tudi. Bom pa še pogledala na un lahek mu, kaj ma notri in še kaj dodala. Dodali bi lahko tudi kakšen lahki sirček ali posebno salamo npr., vendar bi to morali potem jesti samostojno, brez pz kruheka. Drugače, pa kar je zgoraj našteto gre komot na pz kruh. Pa dober zajtrk!

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 22:04 Odgovori s citatom Back to top

Poskusi v skuto umešati marmelado in namazati na kruh (če je presuho ali pretrdo, dodaj malo mleka ali jogurta. Meni je tako marmelada veliko bolj všeč na kruhu (ker smo še "iz prejšnjega življenja" vajeni bolj kremastih sirnih namazov, če pa že marmelada pa na maslu ali margarini, ne pa samo marmelado na kruh).
Al pa zmečkan paradižnik (ki naredi skuto sočno in lahko mazljivo (pa ne pozabi začimb)

Tole mi je zdejle padlo na pamet pa je v bistvu vprašanje oz. rabim first, second pa še kak opinion:
V skuto vmešana žlica 100% kakava in malo fruktore za kao monti kao Nutelo (oz. bolj Skutelo)? Bi to šlo? Sej vem, da ne vsak dan.... ampak mislim da kombinacija bi šla, a ne?

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
babica
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
Prispevkov: 377
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 22:57 Odgovori s citatom Back to top

Sigurno da bi šla ta kombinacija, edino preveri, koliko kakavovega masla vsebuje tvoj kakav. Če je lahka varianta, lahko tudi na kruh, drugače raje ne. Lahko pa kakav nadomestiš s čokoladno aromo, ta pa nima niti OH-jev, niti maščob. Okus da pa ravno tako dober.

_________________


http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matilda007
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 04.10. 2008, 11:15
Prispevkov: 234
Kraj: Doma

PrispevekObjavljeno: 10 Nov 2008 23:11 Odgovori s citatom Back to top

100% kakav v prahu (verjetno odstotki taki, kot v naravi)

Beljakovine: 23,6g
OH: 13,6 g
Maščobe: 22.3 g

Je to velik?

Pa itak gre za eno žličko zjutraj.... (sej vem da si ne smemo preveč popuščat, mal pa lahk.... bom juter probala in poročam, pa bolj na tanko bom mazala kot mažem marmelado s skuto)

_________________
Z vsako željo dobiš tudi možnost, da jo uresničiš. Vendar moraš vseeno nekaj narediti za to.
R. Bach
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group