Avtor |
Sporočilo |
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
01 Okt 2008 07:42 |
|
jaz pa ravno čaja ne morem piti brez sladkorja. no, saj se prisilim (lih včeraj se sem), ampa če imam možnost, pijem kaj drugega. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
ena.druga
Čveka
Pridružen/-a: 06.10. 2008, 10:06
Prispevkov: 52
Kraj: sama s seboj
|
Objavljeno:
08 Okt 2008 10:43 |
|
Sama sem šele začela s prehrano po Montiju, ampak kave si pa ne "pustim vzeti", vsaj dokler gredo kile dol... |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wh1Tmmv/]
[/url] |
|
|
|
bombica
Začetnica
Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10
|
Objavljeno:
08 Okt 2008 19:44 |
|
Jaz imam eno vprašanje. Mogoče ste tole že predelali, ampak resnisem še celega foruma predelala. Kaj je z tistim drobnim tiskom pod tabelo v Montijevi knjigi, ko pravijo : najnovejši podatki kažejo (iz leta 1995), da je glikemični indeks belih testenin 40 in riža 47, zato spadajo med živila z nizkim glikemičnim indeksom??? Ali je to pa že tolk zastarelo, da so spet kaj novega zračunal? |
_________________ |
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
08 Okt 2008 21:19 |
|
jaz prvič slišim za to... mislim, da bi blo dobro, da katera dobro razume ang., da spremlja novice na montijevi strani in nam poroča. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
bombica
Začetnica
Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10
|
Objavljeno:
08 Okt 2008 21:35 |
|
Tale stavek sem prebrala pod tabelo glikemičnih indeksov v knjigi, ki je podana tu na tem forumu Jem torej hujšam. Jaz priznam, da bi mi bilo kar všeč,če bi tole držalo. |
_________________ |
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
09 Okt 2008 08:15 |
|
Sem glih v članku v Jani ali Oni prebrala, da novejši izračuni GI odstopajo. |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
09 Okt 2008 21:28 |
|
jaz čakam, da se GI zniža krompirju |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
bombica
Začetnica
Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10
|
Objavljeno:
09 Okt 2008 22:50 |
|
Saj ko sem poslušala tist intervju tle gor na forumu Monti niti ni toliko proti krompirju, sploh v oblicah. Je pa še rekel, da tudi on včasih je pomfri, ampak zraven pa veeeeeeeeliiiiiiiiiiiiko skledo solate. Tko da ravno čist prepovedan tudi krompir ni. No, seveda pol, na drugi stopnji. Ampak jaz imam pred tem še dooooooolgo pot. |
_________________ |
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
10 Okt 2008 08:47 |
|
ela je napisal/a: |
jaz čakam, da se GI zniža krompirju |
da bi se tvoje besede pozlatile
moji najljubši hrani sta fižol pa krompir. pa dobr sej krompirja tko nisem tko velikrat jedla (za vikende k se mi ga je dal delat), tko da take fejst krize ni. sam vseen... klompilček |
_________________
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
10 Okt 2008 10:56 |
|
|
|
|
ela
BRPgirl
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417
|
Objavljeno:
10 Okt 2008 15:39 |
|
ja, pečen v pečici, potresen z začimbami za piščanca... ali pa v mcdonaldsu njihov sankaški in italjanski krompirček...
prav zaradi začimb je dober, ker ni navaden kot pomfri. |
_________________ Pa ponovimo...
|
|
|
|
lili*vanili
Začetnica
Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 14:57 |
|
Hojla!
Jaz pa imam zelo rada majonezo, pa me zanima, če cenjeni gospod monti katero dovoli?
Ne lubi se mi je sami doma delat! |
|
|
|
|
malen@
Čveka
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 17:37 |
|
Kolikor jaz vem, je v zmernih količinah dovoljena (beri: približno enkrat na mesec ), saj npr. Tomi majoneza nima not sladkorja - Ela povedala
Je pa seveda boljše, če si jo narediš sama (zaradi konzervansov in teh reči).
|
_________________ malen@
|
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
15 Okt 2008 19:58 |
|
po elino se je majonezo s hrenovkami njam njam |
_________________
|
|
|
|
lili*vanili
Začetnica
Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje
|
Objavljeno:
16 Okt 2008 15:30 |
|
Kako pa naredite majonezo? A jo dela katera sama? |
|
|
|
|
sonjah
Naša kuharca
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266
|
Objavljeno:
16 Okt 2008 16:18 |
|
Jaz ne. Sem pa nekje brala, da jo delajo po montiju- z olivnim oljem |
|
|
|
|
Anjasanja
Začetnica
Pridružen/-a: 15.10. 2008, 10:20
Prispevkov: 6
Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno:
17 Okt 2008 08:19 |
|
Čisto enostavno je narediti majonezo:
Iz enega rumenjaka jo boš imela še za vse družinske člane. Torej en jajčni rumenjak, čajno žličko gorčice (da se ne sesiri) mešaj z mešalcem. Počasi dodajaš - prilivaš olivno olje in nadaljuješ z mešanjem. Majoneza je gotovo, ko je zmes "trda". Sama potem dodam malce limoninega soka, ščepec soli, popra in včasih tudi redeče paprike. Majoneza je odlična in narejena po MOntignacu. Seveda je ne jem z žlico, ampak samo malo k mesu z žara recimo ali pa za solatni preliv.
Dober tek! |
_________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wHRpbEw/]
|
|
|
|
aiwich
Čveka
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322
|
Objavljeno:
17 Okt 2008 08:45 |
|
kašne barve pa so potem domače majoneze? nisem še nikol delala. pa glede na to kok simpl zgleda bi mogoče res probala. |
_________________
|
|
|
|
Dulcinea
Šefica
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
17 Okt 2008 09:05 |
|
anjasanja, prosim če prepišeš med recepte.
aiwich, barva je odvisna od rumenjaka. Če imaš domača jajca, je potem bolj rumena. Taka je bila, ko sem jo včasih delala z navadnim oljem. Z olivnim pa nisem še probala. Če imaš domače olivno olje zna bit malo zelenkasta, si jaz mislim. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
|
lili*vanili
Začetnica
Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje
|
Objavljeno:
17 Okt 2008 09:30 |
|
Anjasanja - hvala!
Bom pa res probala sama naredit!
Kako dolgo pa lahko potem počaka v hladilniku? |
|
|
|
|
|