Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » PRVA stopnja
Avtor Sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 01 Okt 2008 07:42 Odgovori s citatom Back to top

jaz pa ravno čaja ne morem piti brez sladkorja. no, saj se prisilim (lih včeraj se sem), ampa če imam možnost, pijem kaj drugega.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ena.druga
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 06.10. 2008, 10:06
Prispevkov: 52
Kraj: sama s seboj

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 10:43 Odgovori s citatom Back to top

Sama sem šele začela s prehrano po Montiju, ampak kave kava si pa ne "pustim vzeti", vsaj dokler gredo kile dol...

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wh1Tmmv/]

[/url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bombica
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 19:44 Odgovori s citatom Back to top

Jaz imam eno vprašanje. Mogoče ste tole že predelali, ampak resnisem še celega foruma predelala. Kaj je z tistim drobnim tiskom pod tabelo v Montijevi knjigi, ko pravijo : najnovejši podatki kažejo (iz leta 1995), da je glikemični indeks belih testenin 40 in riža 47, zato spadajo med živila z nizkim glikemičnim indeksom??? Ali je to pa že tolk zastarelo, da so spet kaj novega zračunal? Ne vem

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 21:19 Odgovori s citatom Back to top

jaz prvič slišim za to... Ne vem mislim, da bi blo dobro, da katera dobro razume ang., da spremlja novice na montijevi strani in nam poroča.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bombica
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 08 Okt 2008 21:35 Odgovori s citatom Back to top

Tale stavek sem prebrala pod tabelo glikemičnih indeksov v knjigi, ki je podana tu na tem forumu Jem torej hujšam. Ne vem Jaz priznam, da bi mi bilo kar všeč,če bi tole držalo.

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 08:15 Odgovori s citatom Back to top

Sem glih v članku v Jani ali Oni prebrala, da novejši izračuni GI odstopajo. Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 21:28 Odgovori s citatom Back to top

jaz čakam, da se GI zniža krompirju :lol

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bombica
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 25.09. 2008, 08:46
Prispevkov: 10

PrispevekObjavljeno: 09 Okt 2008 22:50 Odgovori s citatom Back to top

Saj ko sem poslušala tist intervju tle gor na forumu Monti niti ni toliko proti krompirju, sploh v oblicah. Je pa še rekel, da tudi on včasih je pomfri, ampak zraven pa veeeeeeeeliiiiiiiiiiiiko skledo solate. Tko da ravno čist prepovedan tudi krompir ni. Vesel No, seveda pol, na drugi stopnji. bravo Ampak jaz imam pred tem še dooooooolgo pot. v zid

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2008 08:47 Odgovori s citatom Back to top

ela je napisal/a:
jaz čakam, da se GI zniža krompirju :lol

da bi se tvoje besede pozlatile bravo :W

moji najljubši hrani sta fižol pa krompir. pa dobr sej krompirja tko nisem tko velikrat jedla (za vikende k se mi ga je dal delat), tko da take fejst krize ni. sam vseen... klompilček wee

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2008 10:56 Odgovori s citatom Back to top

Jst pa krompirja nič ne pogrešam. Edin mogoče kdr je frišen, pečen v pečici... Drugače pa sploh ne. DOkler imam radič, solato in ostalo zelenjavo za na kislo, lahko tud sam s tem preživim. pa tko, da dam gor mal fižolčka.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ela
BRPgirl


Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
Prispevkov: 3417

PrispevekObjavljeno: 10 Okt 2008 15:39 Odgovori s citatom Back to top

ja, pečen v pečici, potresen z začimbami za piščanca... Confused Confused ali pa v mcdonaldsu njihov sankaški in italjanski krompirček...
prav zaradi začimb je dober, ker ni navaden kot pomfri.

_________________
Pa ponovimo...

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lili*vanili
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 14:57 Odgovori s citatom Back to top

Hojla!

Jaz pa imam zelo rada majonezo, pa me zanima, če cenjeni gospod monti katero dovoli?
Ne lubi se mi je sami doma delat! Rolling Eyes Ne vem Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malen@
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
Prispevkov: 201
Kraj: malo tu in malo tam

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 17:37 Odgovori s citatom Back to top

Kolikor jaz vem, je v zmernih količinah dovoljena (beri: približno enkrat na mesec jezik), saj npr. Tomi majoneza nima not sladkorja - Ela povedala jezik

Je pa seveda boljše, če si jo narediš sama (zaradi konzervansov in teh reči).

ČAW

_________________
malen@

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2008 19:58 Odgovori s citatom Back to top

po elino se je majonezo s hrenovkami lačen njam njam

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lili*vanili
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2008 15:30 Odgovori s citatom Back to top

Kako pa naredite majonezo? A jo dela katera sama?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2008 16:18 Odgovori s citatom Back to top

Jaz ne. Sem pa nekje brala, da jo delajo po montiju- z olivnim oljem Ne vem
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Anjasanja
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 15.10. 2008, 10:20
Prispevkov: 6
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2008 08:19 Odgovori s citatom Back to top

Čisto enostavno je narediti majonezo:
Iz enega rumenjaka jo boš imela še za vse družinske člane. Torej en jajčni rumenjak, čajno žličko gorčice (da se ne sesiri) mešaj z mešalcem. Počasi dodajaš - prilivaš olivno olje in nadaljuješ z mešanjem. Majoneza je gotovo, ko je zmes "trda". Sama potem dodam malce limoninega soka, ščepec soli, popra in včasih tudi redeče paprike. Majoneza je odlična in narejena po MOntignacu. Seveda je ne jem z žlico, ampak samo malo k mesu z žara recimo ali pa za solatni preliv.
Dober tek!

_________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wHRpbEw/]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aiwich
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15
Prispevkov: 322

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2008 08:45 Odgovori s citatom Back to top

kašne barve pa so potem domače majoneze? Ne vem nisem še nikol delala. pa glede na to kok simpl zgleda bi mogoče res probala. OK

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2008 09:05 Odgovori s citatom Back to top

anjasanja, prosim če prepišeš med recepte.


aiwich, barva je odvisna od rumenjaka. Če imaš domača jajca, je potem bolj rumena. Taka je bila, ko sem jo včasih delala z navadnim oljem. Z olivnim pa nisem še probala. Če imaš domače olivno olje zna bit malo zelenkasta, si jaz mislim. Ne vem

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
lili*vanili
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 29.09. 2008, 14:56
Prispevkov: 7
Kraj: tu nekje

PrispevekObjavljeno: 17 Okt 2008 09:30 Odgovori s citatom Back to top

Anjasanja - hvala! bravo

Bom pa res probala sama naredit!

Kako dolgo pa lahko potem počaka v hladilniku?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group