Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 14:02 Odgovori s citatom Back to top

Potrebujemo za 4 osebe

2 večja ali 4 manjše jajčevce
1 čebula
40 dag mletega puranjega mesa
1 jajce
50 g naribanega parmezana ali kateregakoli drugega trdega sira
4 večje mesnate paradižnike
sol, poper, bazilika (najboljša je sveža ali zamrznjena ali vložena v olje), peteršilj
olivno olje

Priprava

Najprej pripravimo jajčevce, tako da jih prerežemo in jim izdolbemo sredico. Dobljene skodelice nasolimo in jih damo v cedilo s prerezano stranjo navzdol, da odteče grenka tekočina. Sredico zrežemo na drobne kockice, prav tako čebulo in vse skupaj damo v hladno ponev z žlico olivnega olja. Malo podušimo in dodamo meso, sol in poper in pustimo, da izpari ves mesni sok. Na koncu vmešamo 1 na kockice narezan paradižnik, ki smo mu odstranili semenje in baziliko ter peteršilj. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Vključimo pečico na 200 stopinj. Zrežemo na kocke preostale paradižnike, ki smo jim prav tako odstranili semenje in jih potresemo na dno pekača v katerem bomo pekli. Zdaj speremo jajčevce in jih naložimo v pekač. V mesno maso vmešamo eno jajce (lahko ga tudi izpustimo, a masa ne bo kompaktna, ko bo pečena) in s to maso napolnimo polovice jajčevcev. V pekač nalijemo še približno 1.5dl slane vode, ga damo v pečico in pečemo cca 30 minut. Vmes malo prekontroliramo, če je potrebno dodat tekočino, da se nam paradižnik ne zasmodi. Ko mine pol ure, vzamemo pekač ven in na jajčevce posujemo sir in vse skupaj še malo zapečemo. (5 minut)

Za tiste, ki se ne prehranjujejo po Montignacu, ponudimo poleg zrnato kuhan riž, čez pa damo paradižnike s pekača. Ostali pa jemo samo jajčevce in paradižnike.

Recept je sila enostaven in vse skupaj je pripravljeno v slabi uri. Sem pa cel postopek malo na dolgo opisala, da bo jasno tudi manj izkušenim kuharicam.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group