 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 14:02 |
|
Potrebujemo za 4 osebe
2 večja ali 4 manjše jajčevce
1 čebula
40 dag mletega puranjega mesa
1 jajce
50 g naribanega parmezana ali kateregakoli drugega trdega sira
4 večje mesnate paradižnike
sol, poper, bazilika (najboljša je sveža ali zamrznjena ali vložena v olje), peteršilj
olivno olje
Priprava
Najprej pripravimo jajčevce, tako da jih prerežemo in jim izdolbemo sredico. Dobljene skodelice nasolimo in jih damo v cedilo s prerezano stranjo navzdol, da odteče grenka tekočina. Sredico zrežemo na drobne kockice, prav tako čebulo in vse skupaj damo v hladno ponev z žlico olivnega olja. Malo podušimo in dodamo meso, sol in poper in pustimo, da izpari ves mesni sok. Na koncu vmešamo 1 na kockice narezan paradižnik, ki smo mu odstranili semenje in baziliko ter peteršilj. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi. Vključimo pečico na 200 stopinj. Zrežemo na kocke preostale paradižnike, ki smo jim prav tako odstranili semenje in jih potresemo na dno pekača v katerem bomo pekli. Zdaj speremo jajčevce in jih naložimo v pekač. V mesno maso vmešamo eno jajce (lahko ga tudi izpustimo, a masa ne bo kompaktna, ko bo pečena) in s to maso napolnimo polovice jajčevcev. V pekač nalijemo še približno 1.5dl slane vode, ga damo v pečico in pečemo cca 30 minut. Vmes malo prekontroliramo, če je potrebno dodat tekočino, da se nam paradižnik ne zasmodi. Ko mine pol ure, vzamemo pekač ven in na jajčevce posujemo sir in vse skupaj še malo zapečemo. (5 minut)
Za tiste, ki se ne prehranjujejo po Montignacu, ponudimo poleg zrnato kuhan riž, čez pa damo paradižnike s pekača. Ostali pa jemo samo jajčevce in paradižnike.
Recept je sila enostaven in vse skupaj je pripravljeno v slabi uri. Sem pa cel postopek malo na dolgo opisala, da bo jasno tudi manj izkušenim kuharicam. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|