Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Zelenjavne jedi
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 03 Feb 2008 13:57 Odgovori s citatom Back to top

2 čebuli
4 paprike
10 paradižnikov
sol
poper

V kozici posteklenimo čebulo. Dodamo na tanko narezano papriko in dušimo. Ko se povre tekočina, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik in začimbe. Na malem ognju dušimo me dobčasnim mešanjem. Ko se tekočina povre, je sataraš pripravljen.

Uporabimo ga lahko:

- z dodanim jajcem in malo fruktoze za zajtk
- kot polivko za testenine
- dodamo na koščke narezano feto in ponudimo kot prilogo k pečenemu mesu
- porabimo ga kot osnovo za golaž
- porabimo ga kot osnovo za omake
- nadevamo ga v kozarce in shranimo kot ozimnico
- lahko ga zmrznemo v vrečkah ali posodicah

Količine so približne. Delamo ga po svojem občutku. Nekateri mu dodajajo tudi melancane.

Sataraš je možno zmiksati, dodati par žličk zenfa in žlico kisa nato pa shraniti v kozarce kot namaz na kruh.

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group