 |
Avtor |
Sporočilo |
Dulcinea
Šefica

Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad
|
Objavljeno:
03 Feb 2008 13:57 |
|
2 čebuli
4 paprike
10 paradižnikov
sol
poper
V kozici posteklenimo čebulo. Dodamo na tanko narezano papriko in dušimo. Ko se povre tekočina, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik in začimbe. Na malem ognju dušimo me dobčasnim mešanjem. Ko se tekočina povre, je sataraš pripravljen.
Uporabimo ga lahko:
- z dodanim jajcem in malo fruktoze za zajtk
- kot polivko za testenine
- dodamo na koščke narezano feto in ponudimo kot prilogo k pečenemu mesu
- porabimo ga kot osnovo za golaž
- porabimo ga kot osnovo za omake
- nadevamo ga v kozarce in shranimo kot ozimnico
- lahko ga zmrznemo v vrečkah ali posodicah
Količine so približne. Delamo ga po svojem občutku. Nekateri mu dodajajo tudi melancane.
Sataraš je možno zmiksati, dodati par žličk zenfa in žlico kisa nato pa shraniti v kozarce kot namaz na kruh. |
_________________ Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/ |
|
|
 |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu |
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
|
|