Montignac Seznam forumov
 Pogosta vprašanja  •  Išči  •  Seznam članov  •  Skupine uporabnikov   •  Registriraj se  •  Tvoj profil  •  Zasebna sporočila  •  Prijava



Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Objavi novo temo   Odgovori na to temo  Montignac Seznam forumov » Kruh
Avtor Sporočilo
Dulcinea
Šefica


Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
Prispevkov: 2072
Kraj: Burjegrad

PrispevekObjavljeno: 09 Jan 2008 17:29 Odgovori s citatom Back to top

Sonja sem od tebe kopirala z RR.

POLNOZRNAT KRUH IZ KRUHOMATA





180 g jogurta
20 g olivnega olja
200 g vode
20 g kvasa
10 g soli
1 žlica sezama
1 žlica sončničnih semen
1 žlica bučnih semen
350 g moke iz celega pšeničnega zrna
150 g polnozrnate pirine moke
100 g črne moke
1 žlica mletih lanenih semen





v kruhomatovo posodo damo vse tekoče sestavine, torej jogurt, olivno olje, vodo, sol, dodamo še kvas* in po 1 jedilno žlico semen (čez noč lepo nabreknejo). Čez vse to vsujemo moko in na koncu še žlico mletega lanu.
Programiramo osnovni program z vsaj 5 urnim zamikom (v tem času se kvas v slani tekočini pretvori v solno kvasno emulzijo, kar da kruhu nove kvalitete).
V petih urah sol pomori kvasovke,nastopijo pa encimi,ki prevzamejo vzhajanje.Tak kruh je bolj rahel, manj se drobi,dalj časa ostane svež in mogoče še kaj.Sol in kvas morata biti v tekočini vsaj 5 ur,da se ta proces odvije.Zadevo sem prvotno delala posebej,zdaj pa dam kvas in sol s tekočino na dno ,čez to pa moko in programiram z najmanj 5-urnim zamikom .Temu se reče solnokvasna emulzija.Čeprav to izjemno rahlost v tem konkretnem receptu pa naredi jogurt.

Tega sem glih dons "ukradla" in ga še nisem probala . Samo punce ga full hvalijo. Sicer pa jest pečem tega

POLNOZRNATI KRUH

1 kg polnozrnate moke
3-4 dag svežega kvasa
7 dl mlačne vode
1 žlička soli
2-3 pesti ovsenih kosmičev
3-4 pesti semen (bučna, sončična, lanena, prepražena sezamova)
V kruhomat dam sicer samo polovico teh sestavin, pa raje večkrat spečem. In ravno tako pustim vsaj pet ur sestavine v kruhomatu, ker ne dodam sladkorja.


Vesel Vesel Vesel

_________________
Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
facebook https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pipika
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.02. 2008, 23:22
Prispevkov: 123

PrispevekObjavljeno: 19 Feb 2008 21:05 Odgovori s citatom Back to top

Rada bi spekla ta kruh v kruhomatu, a imam nekaj vpr.

Kateri program je to osnovni? JAz ponavadi pečem na hitrem programu.
Koliko naj dam suhega kvasa?


No, nekaj sem nametala skupaj, pa bomo videli, kakšen kruh me bo čakal zjutraj. Komaj čakam.

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LUTHIEN
Montinjačka
Montinjačka


Pridružen/-a: 16.02. 2008, 20:08
Prispevkov: 41

PrispevekObjavljeno: 19 Feb 2008 21:54 Odgovori s citatom Back to top

Jaz v kruhomatu vse vrste kruha (bel, PZ, mešani) pečem na hitrem programu. Na cca. 65 dkg moke dam 1 vrečko suhega kvasa.

_________________
Lp, Luthien

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pipika
Čveka
Čveka


Pridružen/-a: 01.02. 2008, 23:22
Prispevkov: 123

PrispevekObjavljeno: 20 Feb 2008 15:45 Odgovori s citatom Back to top

sem ga spekla, vendar sem zaštrikala s timerjem, tako da mešanica ni počivala prej 5h. Posledično je tudi kruh bolj čuden, a je za pojest.

_________________
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjah
Naša kuharca
Naša kuharca


Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
Prispevkov: 2266

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2008 17:16 Odgovori s citatom Back to top

Spečem tudi jaz ponavadi vse kruhe na hitrem programu.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
botreba
Začetnica
Začetnica


Pridružen/-a: 21.02. 2009, 19:37
Prispevkov: 17
Kraj: strmaln

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2009 22:34 Odgovori s citatom Back to top

Jaz sem se danes igrala s tem kruhom. Mi je kar ratal, sam hecen je bil videt, ker je na vrhu -not padel
Embarassed Amapak, bil je okusen in rahel.Še mož ga je jedel.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group